Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012


ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ – «ΠΕΛΑΤΗ» 1,5 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ

Το Μεσσηνιακό δαχτυλίδι, «βραχιόλι» στα χέρια των ληστών του Μουσείου Ολυμπίας

 26/11
Το χρυσό σφραγιστικό δαχτυλίδι των Μυκηναϊκών χρόνων, που ανήκει στο Μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης στη Μεσσηνία, προσπάθησαν να πουλήσουν οι ληστές από τα αντικείμενα που εκλάπησαν, το Φεβρουάριο από το Μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας στην Ολυμπία (ΚΛΙΚ ΕΔΩ).

Η Αστυνομία έχει συλλάβει τον «εγκέφαλο» της ληστείας 41 ετών καθώς και δύο συνεργούς του, 50 και 36 ετών.

Ο 41χρονος «εγκέφαλος» της σπείρας είναι μικροπωλητής στο επάγγελμα και συνελήφθη ενώ ετοιμαζόταν να πουλήσει το χρυσό σφραγιστικό δαχτυλίδι, ένα εκ των 65 – 70 αντικειμένων που είχαν κλαπεί, σε άνδρα της ασφάλειας Πατρών που είχε παρουσιαστεί ως υποψήφιος αγοραστής. Η αρχική τιμή του δαχτυλιδιού είχε οριστεί στο 1.500.000 ευρώ και τελικά είχε φτάσει στις 300.000 ευρώ. Μετά τη σύλληψή του, ο 41χρονος αποκάλυψε ότι τα υπόλοιπα αντικείμενα είχαν θαφτεί μέσα σε σάκο σε χωράφι.

Η Ασφάλεια Πατρών έφτασε στα ίχνη τους αξιοποιώντας πληροφορίες ότι κάποιοι προσπαθούν να πουλήσουν αρχαία αντικείμενα. Οι δύο συνεργοί του συλληφθέντα αρνούνται την εμπλοκή τους, ενώ αναζητούνται άλλα δύο άτομα. Κανείς εκ των συλληφθέντων δεν είχε απασχολήσει παλιότερα τις αρχές. Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας συνεχάρη την αστυνομία για την επιτυχία της.

ΣΥΛΛΗΨΗ

Το μεσημέρι της Παρασκευής ορίστηκε ραντεβού σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη αγοραπωλησία. Μετά από αρκετές αναβολές, στη 1:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου ο αστυνομικός που προσποιούταν τον αγοραστή, πήγε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, που τον ανέμενε ο 41χρονος και αφού του επέδειξε το συμφωνηθέν ποσό, παρέλαβε το δαχτυλίδι.

Ταυτόχρονα, εκδηλώθηκε συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς, που ανέμεναν σε διπλανά δωμάτια, κατά την οποία ο 41χρονος προσπάθησε αφενός να αποφύγει τη σύλληψη, αφετέρου να χρησιμοποιήσει ανεπιτυχώς πιστόλι που κατείχε. Αμέσως μετά, συνελήφθησαν και οι δύο συνεργοί του, που βρίσκονταν στην είσοδο του ξενοδοχείου. 

Μετά από υπόδειξη του 41χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν μέσα σε θαμμένο σάκο σε αγροτική περιοχή του χωριού Κοσκινά στην Αρχαία Ολυμπία όλα τα αφαιρεθέντα αρχαία αντικείμενα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου μετά την καταγραφή τους διαπιστώθηκε, ότι ανευρέθηκαν στο σύνολό τους. Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, με την οποία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου