Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ποιές είναι οι ξαδέλφες του Παπακωνσταντίνου που βρίσκονται στην λίστα Λαγκάρντ
Επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ώρες από την πλευρά του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την εμπλοκή του Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κόρες του τέως υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη Μιχάλη Παπακωνσταντίνου και οι σύζυγοί τους είναι τα τέσσερα νέα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη νέα λίστα Λαγκάρντ.
Ο ίδιος μιλώντας στον Real fm αρνήθηκε ότι αλλοίωσε τη λίστα Λαγκάρντ : «Δεν θα έκανα τέτοια λαθροχειρία, μα θα έπαιρνα τέτοιο ρίσκο;» δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Oι εξαδέλφες του κ. Παπακωνσταντίνου είναι η Ελένη και η Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, κόρες του πρώην υπουργού Εξωτερικών της ΝΔ Μιχάλη Παπακωνσταντίνου. Είναι και οι δύο δικηγόροι και παρέλαβαν το δικηγορικό γραφείο του πατέρα τους, μετά τον θάνατό του.
«Δεν θα έκανα τέτοια λαθροχειρία, μα θα έπαιρνα τέτοιο ρίσκο;». Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι σχετίζεται με τα 3+1 ονόματα που είχαν αφαιρεθεί από την αυθεντική Λίστα Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με το Real FM, ο κ. Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε και πάλι ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με αλλοίωση της λίστας που παρέλαβε από τις γαλλικές αρχές πριν δύο χρόνια.
Όπως είπε, ο ίδιος δεν γνωρίζει τίποτε για το πως εξαφανίστηκαν από τη λίστα τα τέσσερα ονόματα που εντόπισαν οι εισαγγελικές αρχές στην αυθεντική Λίστα Λαγκάρντ. Οπως είπε, έχει μόνο δύο εξαδέλφες, τις κόρες του πρώην υπουργού Μιχάλη Παπακωνσταντίνου.
Καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αφαίρεσε τις καρτέλες με τα συγγενικά του ονόματα από τη λίστα, ανατρέχουμε στη δήλωσή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής πριν από δύο μήνες
Έλεγε, λοιπόν στις 24 Οκτωβρίου ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου: «Δεν ανέχομαι να υπάρχει η ιστορία περί αλλοίωσης της λίστας.Έγινε αντίγραφο του ηλεκτρονικού αρχείου που ήρθε από τη Γαλλία σε μορφή CD. Ζήτησα να γίνει αντίγραφο σε μορφή usb γιατί είναι πιο ασφαλές. Στον κ. Διώτη έδωσα αυτό το usb.Το αρχικό υλικό μαζί με τη συνοδευτική επιστολή το έδωσα για φύλαξη εμπιστευτική στο γραφείο μου και δεν ξέρω πού είναι. Λυπάμαι αλλά δεν ξέρω που είναι. Να ζητήσουμε να ξανασταλεί από την Γαλλία η λίστα για να σταματήσει η σπέκουλα».

Πηγή: Ποιές είναι οι ξαδέλφες του Παπακωνσταντίνου που βρίσκονται στην λίστα Λαγκάρντ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/83520#ixzz2GMQBlPSc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου