Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

επισημανσεις απο τον Θανάση Παντέ

επισημανσεις
Στην Πύλο, η ανεργία, ο τουρισμός,
Elite και μια επανόρθωση…

* ΕΒΡΕΧΕ στην Πύλο την ώρα που φτάσαμε.
* ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ επικρατούσε ησυχία. Ράθυμη η ώρα του μεσημεριού έτσι κι αλλιώς.
* Η ΘΑΛΑΣΣΑ γαλήνια απλωνόταν μπροστά και το γαλάζιο χάδι της έφτανε ως την ναρκισσιστικά απλωμένη στο μυχό του κόλπου, Σφτακτηρία.
* Η ΠΥΛΟΣ είναι σαγηνευτική κάθε εποχή του χρόνου, διαπίστωσα για άλλη μια φορά.
* Η ΠΥΛΟΣ σίγουρα δεν είναι μια τυχαία πολιτεία δίπλα στη θάλασσα, η θέση της την καθιστά ξεχωριστή και γι’ αυτό πολύ ενδιαφέρουσα στο συναρπαστικό, έτσι κι αλλιώς περίγραμμα της Μεσσηνίας πατρίδας.
* ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ για την Πύλο διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται το εσωτερικό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας, όσο κι αν χαρήκαμε τη διαδρομή, αφού δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου κίνηση.
* ΣΤΟ ΣΟΥΛΗΝΑΡΙ συναντήσαμε και τα σταθμευμένα τρακτέρ με τις μαύρες σημαίες αλλά τους αγρότες δεν είδαμε που λόγω βροχής ήταν εντός των καφενείων.
* ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ βρεθήκαμε με αφορμή την πιθανολογούμενη εγκατάσταση στην βουνοκορφή Άγιος Νικόλαος ανεμογεννητριών, ένα θέμα που αναμένεται να απασχολήσει σύντομα την κοινή γνώμη, όπως έχει ήδη αρχίσει να απασχολεί την τοπική κοινωνία, πολύ χαλαρά πάντως.
* ΣΥΝΤΟΜΑ περισσότερα, άλλωστε αυτή η επίσκεψη περισσότερο εκδρομή ήταν.
***
* Η ΑΝΕΡΓΙΑ εφιάλτης για τους αρχηγούς της τρικομματικής κυβέρνησης που σίγουρα γνωρίζουν ότι με ευχολόγια και καλές προθέσεις το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται.
* ΟΣΟ αυξάνονται οι στρατιές των ανέργων τόσο δυσκολότερη γίνεται και η θέση των κυβερνώντων, αφού χάνουν την αξιοπιστία τους από τη δυσπιστία των πολιτών.
* ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ δικαιολογημένη βέβαια, αν αναλογιστούμε τη δυσχερή θέση των περισσότερων εν μέσω της κρίσης που διαρκώς διεμβολίζει αγρίως τον ήδη πολύπαθο κοινωνικό ιστό τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.
* Η ΑΝΕΡΓΙΑ, το ’χουμε ξαναεπισημάνει και όχι μόνο εμείς, είναι μια βόμβα που ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί με ολέθριες κοινωνικά συνέπειες.
***
* ΑΚΟΥΩ πολλά για τον τουρισμό στη Μεσσηνία τον τελευταίο καιρό και χαίρονται ιδιαίτερα με την τάση εξωστρέφειας που παρατηρείται.
* Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ σαιζόν που όπου να ’ναι θα ξεκινήσει έχει ήδη δημιουργήσει πολλές προσδοκίες ότι θα είναι μια καλή σαιζόν από πλευράς επισκεψιμότητας και μένει να το δούμε και στην πράξη να επιβεβαιώνεται.
* ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ βέβαια η καλή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, που δυστυχώς είναι δεν είναι σε όλες τις περιπτώσεις αυτονόητη, όπως στην περίπτωση της Μεσσηνίας στον τομέα του τουρισμού όπου οι ειδήμονες δίνουν και παίρνουν χωρίς ωστόσο να έχουν να επιδείξουν και τα ανάλογα αποτελέσματα.
***
* ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ σημασίας είναι για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία γενικότερα, η πιστοποίηση του Elite City Resort από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος για το ελληνικό πρωινό – Μεσσηνιακό πρωινό που το Elite εδώ και καιρό έχει εντάξει στο πρωινό του που βασίζεται στα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα.
* Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του Μεσσηνιακού πρωινού θα γίνει στις 4 Μαρτίου στο Elite με κύριο ομιλητή τον Γιώργο Πίττα, διευθυντή του έργου «Ελληνικό Πρωινό» και υπευθύνου από πλευράς Ξ.Ε.Ε.
* ΤΟ ELITE CITY RESORT είναι το πρώτο ξενοδοχείο της Μεσσηνίας με την πιστοποίηση για το πρωινό του από το Ξ.Ε.Ε. και έχει ασφαλώς σημασία να ενδιαφερθούν κι άλλα ξενοδοχεία να την αποκτήσει και αυτά.
***
* ΓΡΑΨΤΕ λάθος δικό μου, ότι η αποκριάτικη εκδήλωση των Ξενοδοχοϋπαλλήλων θα γίνει στο «Ηλέκτρα».
* ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ θα γιορτάσουν αποκριάτικα την Παρασκευή 1η Μαρτίου στο Elite.
* ΚΑΛΗ διασκέδαση φίλτατοι εκ των προτέρων.

Θανάσης Παντές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου