Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Κάλεσμα στο παναγροτικό παμμεσσηνιακό συλλαλητήριο την Κυριακή στο Σουληνάρι
    Παναγιώτης Λάππας, Σπύρος Πετρόπουλος, Γιώργος ΜαυροειδήςΠαναγιώτης Λάππας, Σπύρος Πετρόπουλος, Γιώργος Μαυροειδής
    ΞΕΚΛΗΡΙΖΕΤΑΙ Η ΑΓΡΟΤΙΑ
    Οι αγρότες είναι κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, γι’ αυτό και πρέπει να συμπαρασταθεί στον αγώνα τους, τόνισαν σήμερα εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων του Νομού, που κάλεσαν τους συναδέλφους τους σε μαζική συμμετοχή στο παναγροτικό συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σουληνάρι…
    Ο Παναγιώτης Λάππας από τον Αγροτικό Σύλλογο Χανδρινού, ο Σπύρος Πετρόπουλος από τον Αγροτικό Σύλλογο Γαργαλιάνων και ο Γιώργος Μαυροειδής από την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο, υπογράμμισαν ότι με την πολιτική που εφαρμόζεται θα ξεκληριστεί εντελώς η αγροτιά, θα μειωθεί και άλλο η παραγωγή αγροτικών προϊόντων, θα ερημώσουν περαιτέρω τα χωριά.
    Ο Παναγιώτης Λάππας αναφέρθηκε στη χθεσινή παναγροτική συνάντηση που έγινε στο Χανδρινού, στην οποία τόνισε ότι η συμμετοχή ήταν πολύ ικανοποιητική. Αποφασίστηκε, όπως σημείωσε, να γίνει την Κυριακή στο Σουληνάρι το παναγροτικό παμμεσσηνιακό συλλαλητήριο, κατά τη διάρκεια του οποίου οι αγρότες θα αποφασίσουν επί τόπου τις περαιτέρω κινήσεις τους. Ο κ. Λάππας πρόσθεσε ότι η σχέση της κοινωνίας με τους αγρότες είναι αμφίδρομη, πως όλοι έχουν τα ίδια προβλήματα και συμφέροντα και πρέπει να αγωνιστούν από κοινού για την ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Σημείωσε επίσης ότι το σύστημα θα επιχειρήσει και αυτή τη φορά να ενεργοποιήσει τον «κοινωνικό αυτό-χαντακισμό», όπως είπε χαρακτηριστικά, ώστε να στρέψει τον έναν εναντίον του άλλου, αξιοποιώντας μεμονωμένα περιστατικά αγροτών, τα οποία όμως τα έχει δημιουργήσει το ίδιο το σύστημα.
    Ο Σπύρος Πετρόπουλος είπε από την πλευρά του ότι τα προβλήματα των αγροτών δεν δημιουργήθηκαν σήμερα και ότι οι αγρότες δεν βγαίνουν σήμερα στους δρόμους επειδή δεν έχουν τι άλλο να κάνουν «αλλά για να επιβιώσουν. Οι ημέρες που έρχονται είναι μαύρες, αν καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια θα παραμείνουν μαύρες. Να παλέψουμε λοιπόν, αν είναι να πέσουμε να μην πέσουμε αμαχητί». Ακόμη ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι η κατάσταση που επικρατεί στον αγροτικό τομέα διώχνει τους νέους από τα χωριά, παρ’ ότι αυτοί θέλουν να παραμείνουν, με αποτέλεσμα αυτά να ερημώσουν ακόμη περισσότερο. Τόνισε λοιπόν ότι πρέπει όλοι οι αγρότες να πάνε την Κυριακή στο Σουληνάρι και να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.
    Ο Γιώργος Μαυροειδής ανέφερε ότι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Κοινή Αγροτική Πολιτική έχει ως αποτέλεσμα «να μην μπορούμε σήμερα να καλλιεργήσουμε τη γη μας, να μην μπορούμε να βγάλουμε προϊόντα, να μην μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες του λαού, παρότι μπορούμε να βγάλουμε τα πάντα». Αναφέρθηκε στο ξεπούλημα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και της «Δωδώνης», η οποία υπογράμμισε ότι παρενέβαινε ώστε οι τιμές των παραγωγών να διατηρούνται σε κάποια επίπεδα και υπογράμμισε ότι στόχος είναι να δοθεί η γη σε μεγαλοεπιχειρηματίες για να αυξήσουν τα κέρδη τους, ξεκληρίζοντας και οδηγώντας στην εξαθλίωση τους αγρότες.
    Στ.Μ.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου