Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Νέο ντελίριο Τατούλη κατά Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑ τους αποδίδει τις αποκαλύψεις για τις οικογενειακές εταιρείες
Νέο ντελίριο Τατούλη κατά Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑ τους αποδίδει τις αποκαλύψεις για τις οικογενειακές εταιρείες
Σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, στον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα, στο βουλευτή Μεσσηνίας του κόμματος Θανάση Πετράκο αλλά και στο νομαρχιακό σύμβουλο Νίκο Πατσαρίνο, εξαπέλυσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.


Αφορμή στον περιφερειάρχη -που υποστήριξε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "κάνει παιχνιδάκια" με "καναλάρχη που έχει απλήρωτο εργαζόμενο" και "εκδότη που θέλει να δώσει πολιτική γραμμή"- αποτέλεσε η ερώτηση του Ν. Πατσαρίνου σχετικά με το πρόσφατο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", το οποίο αναφερόταν σε αναθέσεις έργων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε εταιρείες της οικογένειας Τατούλη.
Ο περιφερειάρχης, ειδικότερα, μίλησε για προσωπική επίθεση που υπέστη ο ίδιος και η οικογένειά του -"όλη η κουβέντα σήμερα έγινε για να μάθουν οι Συριζαίοι αν ο αδελφός μου έχει εταιρεία. Στοχοποίησαν την οικογένειά μου" δήλωσε, εκφράζοντας τον ισχυρισμό ότι πίσω από το δημοσίευμα βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας:
"Καταγγέλλω και το κόμμα και τον πρόεδρό του ότι έδωσαν το δημοσίευμα. Πώς αλλιώς ο κ. Πετράκος, ανήμερα της Υπαπαντής, είπε στον κ. Μπούκλη ''περίμενε να δεις τι θα κάνουμε αύριο στον αρχηγό σου''; Πώς το γνώριζε ο βουλευτής; Δεν είναι αυτό συνέργεια, δεν είναι αυτουργία;" είπε ο Πέτρ. Τατούλης, προσθέτοντας ότι το πολιτικό του όπλο ανέκαθεν υπήρξε το ήθος και η εντιμότητα.
Η εκτίμηση του περιφερειάρχη ήταν πως ο ΣΥΡΙΖΑ -που, σύμφωνα με την άποψή του υποκρύπτεται πίσω από το επίμαχο δημοσίευμα- "δεν μπορεί να ριζώσει στην Πελοπόννησο επειδή υπάρχει μια πολιτική αρχή σε αγαστή συνεργασία με τους πολίτες, που δεν αφήνει χώρο γι’ αυτόν".
Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση του ότι στον ΣΥΡΙΖΑ "κάνετε παιχνιδάκια, είτε με καναλάρχη που δεν έχει ασφαλίσει ή πληρώσει εργαζόμενο και γυρνά με μια κάμερα νομίζοντας ότι μπορεί να εκβιάσει, είτε με εκδότη που θέλει να σας δώσει πολιτική γραμμή για τις ''ανησυχίες' της δικής μας παράταξης που ''έχει εγκαταλειφθεί από τις δυνάμεις που τη στήριξαν''".
Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, ωστόσο, τα παραπάνω αποτελούν απλώς "βερμπαλιστικές προσπάθειες", ενώ η ουσία -κατά την άποψη που εξέφρασε- είναι ότι στοχοποιήθηκε ο ίδιος και η οικογένειά του, παρατηρώντας: "Πιστεύω στο δικαίωμα κάθε πολίτη να στηρίζει τα παιδιά του και να μην αφήνει κανέναν να τα πειράζει".
Την ίδια στιγμή, ο Πέτρ. Τατούλης υποστήριξε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ "είσαστε πίσω από εργολάβους και τραπεζίτες, συνέχεια σας βρίσκω κάτω από το τραπέζι και σας το λέω πεντακάθαρα γιατί δεν σας φοβάμαι, εγώ που συγκρούστηκα με τον πιο ισχυρό πολιτικό της χώρας τα τελευταία χρόνια", χωρίς να διευκρινίσει πάντως σε ποιον πολιτικό αναφέρεται.
Παράλληλα, ο περιφερειάρχης έστρεψε τα βέλη του και στον ίδιο τον περιφερειακό σύμβουλο Ν. Πατσαρίνο, υποστηρίζοντας -με αφορμή τις αναφορές στην ερώτησή του για διάφορα έργα- ότι "αυτά τα παραμυθάκια που μας είπατε, αποτελούν προσωπικές εμπειρίες από το δικό σας περιβάλλον".
Κατηγόρησε ακόμα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι "φοβάται τη δημιουργία και την πρόοδο, επειδή ανήκει στις ακραίες, συντηρητικές δυνάμεις".
Το μόνο που σας νοιάζει, κατέληξε, είναι "μην τυχόν και σας κάτσει η εξουσία για να την λεηλατήσετε". Απαντώντας δε στην παρατήρηση του Ν. Πατσαρίνου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κυβερνήσει -σε αντίθεση, όπως είπε, με τον περιφερειάρχη που έχει διατελέσει υπουργός- ο Πέτρ. Τατούλης επιτέθηκε τόσο στο Ν. Πατσαρίνο, όσο και στον βουλευτή του κόμματος Θανάση Πετράκο: "Αντιλαμβάνομαι το πρόβλημά σας, γιατί το βράδυ θα δώσετε εξετάσεις στον Πετράκο -ο οποίος ήταν ηθικό να είναι αποσπασμένος στην κυρία Αμανατίδου, που έχει μιλήσει για τη δραχμή".
ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ
Είχε προηγηθεί απάντηση της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου, προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία δήλωσε ότι το δημοσίευμα στο "Πρώτο Θέμα" περιείχε ψεύδη. Επιτέθηκε κι αυτή από την πλευρά της στον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για "επίθεση λάσπης, που συκοφαντεί υπολήψεις και σπιλώνει οικογένειες και αξιοπρέπειες", υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ακόμα και για εξαιρετικά επείγοντα έργα η Περιφέρεια διενεργούσε διαγωνισμούς -"ουδέποτε έχει δοθεί έργο με ανάθεση" σημείωσε.
Την ίδια στιγμή, η αντιπεριφερειάρχης είπε ότι δόθηκε στα μέλη της επιτροπής πλήρης κατάλογος των έργων και των πρακτικών της, χαρακτηρίζοντας την ερώτηση του Ν. Πατσαρίνου ως "προσβολή προς τα μέλη της" και προσθέτοντας ότι η ίδια ήλπιζε πως ο νομαρχιακός σύμβουλος "θα είχε την παρρησία, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποσύρει την ερώτησή του".
Από την πλευρά του, τέλος, ο Ν. Πατσαρίνος είπε ότι η ερώτησή του δεν απαντήθηκε επί της ουσίας, ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα και να αιωρούνται ερωτήματα -και για υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας.
Μίλησε ακόμα για ελλιπή και καθυστερημένη πληροφόρησή του, παρατηρώντας χαρακτηριστικά ότι ακόμα δεν έχει λάβει τα στοιχεία για τον διαγωνισμό της διαχείρισης απορριμμάτων που αναζητεί εδώ κι ένα μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου