Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

"Πονοκέφαλος" για Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ η Περιφέρεια Πελοποννήσου

"Πονοκέφαλος" για Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ η Περιφέρεια Πελοποννήσου Γράφτηκε από την 
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
"Πονοκέφαλος" για Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ η Περιφέρεια Πελοποννήσου
 
 
Σε αναμμένα κάρβουνα Σαμαράς και Βενιζέλος καθώς διαπιστώνουν ότι στην Πελοπόννησο η επιλογή Τατούλη διχάζει Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ και η πορεία προς τις εκλογές μπορεί να κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις.
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών δημιούργησαν πρόσθετους πονοκεφάλους και έβαλαν φρένο στις αποφάσεις. Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης δημιουργεί τετελεσμένα δηλώνοντας ότι κατεβαίνει ανεξάρτητος και προσπαθώντας να συμμαζέψει το συνδυασμό του που είναι πλέον σκορποχώρι.
Τροχιοδεικτική βολή των προθέσεων τμήματος τουλάχιστον της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί δημοσίευμα της εφημερίδας "Παραπολιτικά" που στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία η οποία έθεσε ζητήματα σχετικά με τα έργα στην Πελοπόννησο και τις σχέσεις της οικογένειας Τατούλη με αυτά. Το ζήτημα έχει ανακύψει εδώ και πολλούς μήνες, ενώ φάκελος με ερωτηματικά σχετικά με κάποια έργα έχει ήδη κατατεθεί στους αρμόδιους υπουργούς από το βουλευτή Θανάση Πετράκο. Το "ξεπάγωμα" αυτής της υπόθεσης από την πλευρά μηχανισμών της Νέας Δημοκρατίας υποδηλώνει και αντίθεση αλλά και ανησυχία για εξελίξεις που μπορεί να σημειωθούν καθώς το πεδίο μέχρι τις εκλογές είναι πολιτικά ναρκοθετημένο. Η πρώτη αντίδραση ήρθε από την πλευρά του πολιτευτή Μίλτου Χρυσομάλλη που διατηρεί στενές σχέσεις με το πρωθυπουργικό περιβάλλον, ενώ σκληρή ήταν η επιστολή προς την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, την οποία συνυπέγραψαν ο για δεκαετίες δήμαρχος Λεωνιδίου Δημήτρης Τσιγκούνης, ο τ. νομάρχης Αργολίδας Βασίλης Σωτηρόπουλος και ο τ. νομάρχης Λακωνίας Κωνσταντίνος Φούρκας. Οι καραμανλικοί της παράταξης "είναι στα κάγκελα" αλλά και πολλοί από τους φίλους του Αντώνη Σαμαρά στη Μεσσηνία.
Στο άλλο στρατόπεδο, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έδειξε να αιφνιδιάστηκε από το δημοσίευμα της εφημερίδας "Παραπολιτικά" αλλά και από τις αντιδράσεις στελεχών της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και νομαρχιακών οργανώσεων. Στη συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο "μύριζε μπαρούτι", το κόμμα εμφανίζεται πλέον διχασμένο, το ρήγμα είναι βαθύ και η ηγεσία καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.
Τα πράγματα για το ΠΑΣΟΚ γίνονται ακόμη πιο δύσκολα καθώς ο Πέτρος Τατούλης μεθοδεύει την εξουδετέρωση όσων αντιδρούν και προσπαθεί να αποσπάσει στελέχη του για το συνδυασμό ανεξαρτήτως της θέσης στην οποία θα καταλήξει η υπό τον κ. Βενιζέλο ηγεσία.
Πάντως εξαιρετικά σκληρή ήταν η αντίδραση 4 στελεχών της περιφερειακής αυτοδιοίκησης από το χώρο του ΠΑΣΟΚ (Δέδες, Πουλάς, Αλευράς, Πουλοκέφαλος) σε σχέση με τις εξελίξεις, τα οποία έβαλαν πυρ ομαδόν κατά του κ. Τατούλη και του τρόπου με τον οποίο πολιτεύτηκε ήδη από την εποχή που "αποκεφαλίστηκε" ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης.
Οι εξελίξεις που προαναφέρθηκαν "έσπρωξαν" τον περιφερειάρχη να δηλώσει υποψηφιότητα και να ζητήσει δηλώσεις υποστήριξης από τους συμβούλους του. Επιχειρεί με αυτό τον τρόπο να διεμβολίσει τόσο τη Νέα Δημοκρατία, όσο και το ΠΑΣΟΚ που αντιμετωπίζουν θετικά, αλλά μουδιασμένα πλέον την υποστήριξή του. Εχοντας αντ’ αυτού την Ντίνα Νικολάκου που με κάθε ευκαιρία αναλαμβάνει να "συνετίσει" τους αντιπάλους του κ. Τατούλη, επιχειρεί να επιβάλει ουσιαστικά και τους δικούς του όρους στο παιχνίδι, καθώς αντιλαμβάνεται πως αν τελικά η Νέα Δημοκρατία τον στηρίξει, θα επιχειρήσει να τον θέσει υπό ομηρία.




Τα πράγματα στην "τριγωνική" σχέση έχουν αρχίσει και γίνονται δύσκολα καθώς ο χρόνος προς τις εκλογές "τρέχει" πλέον και ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και πολύ περισσότερο οι όροι κάτω από τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί τελικά η "μεγάλη" συμφωνία των εταίρων της κυβέρνησης και όσων ενδιαφέρονται για την παρουσία Τατούλη στο τιμόνι της Περιφέρειας και την επόμενη ημέρα.

  Μαντάς: Η Ν.Δ. στηρίζει "Ανεξάρτητο" Τατούλη Γράφτηκε από την 
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Μαντάς: Η Ν.Δ. στηρίζει "Ανεξάρτητο" Τατούλη
 
 
Οσον αφορά τους Δήμους Μεσσήνης, Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης, όπου έχουμε πάνω από μία υποψηφιότητες, αφήνουμε τον κόσμο να επιλέξει αυτόν που επιθυμεί ο καθένας. Δεν θα μπούμε δηλαδή σε διαδικασία να υποδείξουμε κάποιον συνδυασμό”.
Αυτό ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Περικλής Μαντάς απαντώντας σε ερώτηση της “Ε” για ενδεχόμενη στήριξη από την πλευρά της Ν.Δ. προς υποψηφίους δημάρχους στη Μεσσηνία, ειδικά σε δήμους όπου εκθέτουν υποψηφιότητα περισσότεροι από ένας φίλα προσκείμενος ή στέλεχος της Ν.Δ.
Αναλυτικά, ο Περ. Μαντάς στη δήλωσή του προς την “Ε” -που έγινε το Σάββατο το βράδυ, στο περιθώριο της παρουσίασης υποψηφίων από τον συνδυασμό του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα- σημειώνει τα εξής:
Αυτό που λέμε στη Νέα Δημοκρατία είναι ότι ''δεν δίνουμε χρίσματα'' σε συνδυασμούς, έχουμε νέα φιλοσοφία, νέα αντίληψη. Αυτό που λέμε είναι ότι ο κάθε συνδυασμός που καταθέτει την υποψηφιότητά του, πρέπει να καταθέσει στον κόσμο και την αυτοδιοικητική του ατζέντα, το πρόγραμμά του, τι έχει σκοπό να κάνει για τον τόπο του -πέρα από τα κόμματα. Οι συνθήκες είναι τέτοιες που απαιτούν οι άνθρωποι που ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση να ασχοληθούν με τα προβλήματα του τόπου και να έχουν στόχευση στον άνθρωπο. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, καλούμε τους πολίτες -τα μέλη μας, κατά κύριο λόγο, μιας και μιλάμε για τη Νέα Δημοκρατία- να στηρίξουν τέτοιες υποψηφιότητες.
Οσον αφορά τους Δήμους Μεσσήνης, Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης, όπου έχουμε πάνω από μία υποψηφιότητες, αφήνουμε τον κόσμο να επιλέξει αυτόν που επιθυμεί ο καθένας. Δεν θα μπούμε δηλαδή σε διαδικασία να υποδείξουμε κάποιον συνδυασμό.
Στο Δήμο Καλαμάτας είναι προφανές ότι ο συνδυασμός του Παναγιώτη Νίκα συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά, όπως και ο συνδυασμός του Δημήτρη Καφαντάρη στο Δήμο Πύλου - Νέστορος και ο συνδυασμός του Τάκη Κατσίβελα στο Δήμο Τριφυλίας.
Στους υπόλοιπους δήμους αφήνουμε τον κόσμο ελεύθερο να αποφασίσει τι ακριβώς επιθυμεί, με βάση αυστηρά το αυτοδιοικητικό πρόγραμμα που θα καταθέσει ο κάθε υποψήφιος.
Οσον αφορά δε σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου, η αυτοδιοικητική πρόταση που συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά τα οποία εμείς στη Ν.Δ. έχουμε βάλει ως βάση για τις περιφερειακές εκλογές είναι η πρόταση του Πέτρου Τατούλη και ο ανεξάρτητος συνδυασμός του ''Νέα Πελοπόννησος'' και καλούμε τους πολίτες της Πελοποννήσου να στηρίξουν αυτή την επιλογή”. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/item/34650-mantas-nd-stirizei-anexartito-tatoyli
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/item/34652-samaras-benizelos-perifereia-peloponnisou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου