Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Δούλοι του τοπικού μαντριού : παρθενορραφή στην αξιοπρέπεια …δεν γίνεται


Δούλοι του τοπικού μαντριού : παρθενορραφή στην αξιοπρέπεια …δεν γίνεται
Λαέρτης ο Πύλιος
«Το χιούμορ είναι η επιβεβαίωση της αξιοπρέπειας, οι δε απειλές είναι η επιβεβαίωση της ανθρώπινης βλακείας»[1]. Romain Gary,
Εισαγωγή : Όπως είχα εξηγήσει σε προηγούμενο άρθρο μου [2], οι παράδοξες θέσεις του αρχηγού της ΝΔ μπορούσαν να γίνουν αντιληπτές στο κβαντικό πολιτικό πεδίο και να εξηγηθούν με την αρχή της απροσδιοριστίας, ως ένα πολύπλοκο μη γραμμικό [3] πολιτικό θέμα προς υλοποίηση. Στην πράξη ο πρόεδρος της ΝΔ «έσπρωξε» την “αντιμνημονιακή” πολιτική από το περίπλοκο γραμμικό [4] καρτεσιανό πολιτικό θέμα στο πολύπλοκο μη γραμμικό και κυκλικό κβαντικό πολιτικό πεδίο που συνοψίζεται με το άλλο «μίγμα πολιτικής» που θα έσωζε τη χώρα και θα ακολουθούσε την πάγια στρατηγική του κόμματος: οι στόχοι επιτυγχάνονται «με σεμνούς και ταπεινούς» χειρισμούς.
Η αρχή της απροσδιοριστίας των θέσεων του αρχηγού της ΝΔ μέσα στη πολυπλοκότητα του κβαντικού πολιτικού πεδίου, δηλαδή του θέματος που διαμορφώθηκε από την πολιτική απόφαση, λόγω των τρεχουσών καταστάσεων, στη διακλάδωση [5] των πολιτικών επιλογών, ακολουθώντας την “μέθοδο της εξαπάτησης” και της πολιτικής ‘πουστιάς’, ανάδειξε μέσα από την γραμμική απλοποίηση, το χάραγμα του δρόμου της “Εθνικής περηφάνιας”. Πράγματι, το πολύπλοκο κβαντικό «μίγμα πολιτικής», το απλοποίησε γραμμικά, και το μετασχημάτισε σε ένα περίπλοκο γραμμικό καρτεσιανό μόρφωμα, με περιεχόμενο την διπλή πιρουέτα, δηλαδή:
1. το στήριγμα της νέας κυβέρνησης
2. της νέα δανειακής σύμβασης.
Στην πράξη η ηγεσία της ΝΔ ξαναπέρασε από την απροσδιοριστία – αβεβαιότητα που γινόταν αντιληπτές οι παράδοξες αντιμνημονιακές θέσεις της, στη καρτεσιανή γραμμικότητα και βεβαιότητα, όπου οι παράδοξες αντιμνημονιακές θέσεις της με την “μέθοδο της εξαπάτησης” και της πολιτικής ‘πουστιάς’, μετασχηματίστηκαν σε μνημονιακές και έγιναν ταυτόχρονα κατανοητές.
Δυστυχώς, από τους «σεμνούς και ταπεινούς» χειρισμούς αυτή η γραμμική απλοποίηση με την “μέθοδο της εξαπάτησης” και της πολιτικής “πουστιάς”, τους οδήγησε, στις «άσεμνες και ταπεινωμένες» δικαιολογίες τύπου Φαήλου.
Παρατηρείται λοιπόν, ότι το «πέρασμα» των θέσεων του Αντώνη Σαμαρά από το πολύπλοκο κβαντικό πολιτικό πεδίο, στο καρτεσιανό περίπλοκο πολιτικό πεδίο, φανερώνει ότι το άλλο «μίγμα πολιτικής» του Αντώνη Σαμαρά που θα έσωζε τη χώρα από αυτούς που τώρα έκανε συνεταίρους, ήταν να ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση με όλα τα εξαθλιωτικά μέτρα που προβλέπει για το 2012 και 2013, να βάλει και δικούς του ανθρώπους να εισπράττουν τα χαράτσια και να μην επιτρέψει στους πολίτες να αποφασίσουν αυτοί με εκλογές για τις τύχες τους.
Επομένως, ο Σαμαράς έχει συμφωνήσει να στηρίξει την κυβέρνηση του φερόμενου ως πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και όλα τα μέτρα που πήρε μέχρι σήμερα (φόροι, χαράτσια, μειώσεις μισθών - συντάξεων κλπ), στέλνοντας επιστολές στους ηγέτες των λαϊκών κομμάτων της μισής Ευρώπης και στους επικεφαλής των τροϊκανών [6 ].
Έκανε γαργάρα τα περί επαναδιαπραγμάτευσης, γράφει κάτι για τροποποίηση συγκεκριμένων πολιτικών ενώ δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιήσει το νέο μνημόνιο, αν κυβερνήσει, και δέχτηκε όλα τα μέτρα... που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα χωρίς να βγάλει τσιμουδιά. Επαγγελματική κυβίστηση ή Πολιτική κωλοτούμπα με διπλή πιρουέτα, η οποία σφουγγάρισε ότι είχε καταγραφεί τα δυο προηγούμενα χρόνια στο ‘αντιμνημονιακό” πίνακα επικοινωνίας της ΝΔ.
Προσπαθούν να στοιχηθούν πίσω από την πολιτική κωλοτούμπα με την διπλή πιρουέτα για να πείσουν όλη την Ελλάδα και ειδικά εκεί , στο τοπικό μαντρί του «Σφουγγαράκια», ο ναρκισσογαντάκιας με την υπόδουλη κομπανία του, ο ανθυποκλητήρας και το κακό-σαΐνι του, σχίζουν τα ιμάτια τους, ότι την υπογραφή του «μεγάλου αρχηγού» τους, ήταν επιτυχία, και επιχειρηματολογούν στη βάση: του όποιος έχει διαφορετική και τεκμηριωμένη άποψη, τον λεν «βαρεμένο» και μα@@κα και ότι λέει ή γράφει είναι μα@@@@ες, αλλά το παράδοξο σε όλη αυτή την ιστορία, είναι ότι εξαπολύουν απειλές, τύπου: Από τις 20 του φλεβάρη, θα δείτε τι θα πάθετε, θα σας γα@@@@@με.
Μπράβο Αντώνη!! με αυτούς θα κάνεις την επανεκκίνηση; με αυτούς που έχουν ξεπεράσει τα 10 ΚΙΟΥΡΙ [7] πυρηνικής βλακείας; με αυτούς που έχουν στραβόκωλιάσει λόγω του ότι, παίρνουν φόρα και μας «κλάνουν» τους όρ@@ς καθημερινά;
Συμπέρασμα: Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες να ψαρέψουν σε θολά νερά τη χαμένη τους τιμή και την ανύπαρκτη αθωότητα, το βέβαιο είναι πως μέσα από συγκεκριμένους πολιτικούς χειρισμούς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας οδηγήθηκε αναφανδόν σε πρακτικές αυτοκατάργησης της όποιας πολιτικής του αξιοπρέπειας [8]. Επομένως Ανθυποκλητήρα με το κοκοσαίνη σου χαλαρώστε, παρθενορραφή στην αξιοπρέπεια…… δεν γίνεται γιατί το χιούμορ είναι η επιβεβαίωση της αξιοπρέπειας, οι δε απειλές είναι η επιβεβαίωση της ανθρώπινης βλακείας.
Πηγές:
[1] Romain Gary, 1914-1980, Γαλλολιθουανός συγγραφέας
[2] http://www.arxaiaithomi.gr/?p=52459/ Τα κανόνια του Ναυαρίνου. Ο κβαντικός Αντώνης Σαμαράς και η νεκροζώντανη γάτα του Erwin Rudolf Josef Alexander Schrödinger
[3] http://utopia.duth.gr/~gpavlos/Xaos_kai_poliplokotita.doc Οι μη γραμμικές εξισώσεις που υπεισέρχονται στην μελέτη της πολυπλοκότητας, είναι μία σύνθετη δομή, αποτελούμενη από πολλαπλά αλληλεπιδρώντα μέρη, της οποίας η συμπεριφορά είναι διαφορετική από οποιονδήποτε γραμμικό συνδυασμό συμπεριφορών των μερών της (μη γραμμικό σύστημα), επομένως ο μη γραμμικός τρόπος σκέψης θα αποτελεί πλέον ένα αποτελεσματικό μέσο κατανόησης για το πώς η κοινωνική δέσμευση και οι πολιτικές των πολιτών ενεργοποιούνται σε ένα περιβάλλον που αναπτύσσεται όλο και περισσότερο σε πραγματικό χρόνο. Η επιτυχία σε ό, τι αφορά στη συμμετοχή και την κινητοποίηση των πολιτών θα βασίζεται μάλλον στη συνεκτικότητα και την ταχύτητα παρά στο περιεχόμενο και την εξουσία.
[4] el.wikipedia.org/wiki/Γραμμική_άλγεβρα Συνηθισμένη πρακτική είναι η προσέγγιση μη γραμμικών φαινομένων με γραμμικά μοντέλα (γραμμικοποίηση), προκειμένου να μπορούν να εφαρμοστούν οι μεθοδολογίες της γραμμικής άλγεβρας. Η εν λόγω «γραμμικότητα» αφορά το γεγονός ότι οι μεθοδολογίες αυτές εφαρμόζονται σε σύνολα συναρτήσεων οι οποίες στον τύπο τους περιέχουν μόνο πολυώνυμα πρώτου ή μηδενικού βαθμού και περιγράφουν σχέσεις μεταξύ ν-διάστατων διανυσμάτων. Οι συναρτήσεις αυτές ονομάζονται και γραμμικές επειδή, στην αναλυτική γεωμετρία, απεικονίζονται οπτικά με ευθείες γραμμές. [5] www.physics4u.gr/chaos/prig5.html Ο ρόλος των δομών διασκορπισμού.
«……..Οι διακλαδώσεις αποκαλύπτουν ότι ο χρόνος είναι μη αντιστρεπτός αλλά μπορεί να πραγματοποιεί ανακεφαλαιώσεις. Επίσης αποκαλύπτει ότι η κίνηση του χρόνου δεν είναι μετρήσιμη. Κάθε απόφαση που λαμβάνεται σε ένα σημείο διακλάδωσης περιλαμβάνει μια ενίσχυση σε κάτι μικρό. Αν και η αιτιότητα λειτουργεί κάθε στιγμή, η διακλάδωση συμβαίνει απρόβλεπτα».
[6] www.skai.gr/.../epistoli-samara-se-komision-eurogroup-ekt-kai-dd/ Επιστολή Σαμαρά σε Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ, Eurogroup
[7] Ο καινούργιος δείκτης που μετρά την ανθρώπινη βλακεία. [8] http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/11/blog-post_1409.html/ Απάντηση στο ΦΑΗΛΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου