Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Αδιανόητη και απαράδεκτη η εξαίρεση της Μεσσηνίας από το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της Ολυμπίας Οδού


Νάντια: Αδιανόητη και απαράδεκτη η εξαίρεση της Μεσσηνίας από το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της Ολυμπίας Οδού
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011 21:29

Με την υπ' αριθμόν 539/03.11.11 αναφορά της, η Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου είχε θέσει το ζήτημα της φημολογούμενης διακοπής της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Πάτρα.
Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην απάντησή του, ενημερώνει την βουλευτή ότι «με την πτώση των κυκλοφοριακών φόρτων, η κατασκευή αυτοκινητόδρομου στο τμήμα Πύργος – Τσακώνα δεν μπορεί να αιτιολογηθεί με βάση τις μελέτες κόστους/οφέλους». Επιπλέον, υπενθυμίζει ότι στο τμήμα Πύργος – Τσακώνα, όπως είναι γνωστό, το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε τους περιβαλλοντικούς όρους για την περιοχή της Ζαχάρως, από το Κάτω Σαμικό μέχρι τον ποταμό Νέδα, στα σύνορα Ηλείας – Μεσσηνίας, σε μήκος 22 χλμ. περίπου.
Με αφορμή, επιπλέον, το παραπάνω ζήτημα, ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ιωάννης Μαγκριώτης, ενημερώνει ότι το Υπουργείο Υποδομών επεξεργάζεται τα ακόλουθα δύο σενάρια:
Α) Η Σύμβαση Παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού να καλύπτει το τμήμα του αυτοκινητόδρομου μέχρι τον Πύργο και
Β) Η Σύμβαση Παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού να καλύπτει το τμήμα του αυτοκινητόδρομου μέχρι την Πάτρα και η κατασκευή του τμήματος Μιντιλόγλι – Α/Κ Είσοδος Πύργου να κατασκευαστεί με σύμβαση δημοσίου έργου.
Σε δηλώσεις της σχετικά με την απάντηση του κ. Μαγκριώτη, η κα. Γιαννακοπούλου αναφέρει ότι «Με έκπληξη διάβασα την απάντηση του κ. Μαγκριώτη στην αναφορά μου. Άλλα μας έλεγε πριν από λίγο διάστημα παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων και άλλα δηλώνει τώρα. Η εξέλιξη αυτή είναι η χειρότερη δυνατή που θα μπορούσε να προκύψει για τη Μεσσηνία και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή! Το θέμα δεν μπορεί να μείνει έτσι… Θεωρώ αδιανόητο και απαράδεκτο ο Υφυπουργός να διαβεβαιώνει στο ίδιο έγγραφο τον κ. Κοντογιάννη, βουλευτή Ηλείας, ότι ‘‘το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Πύργο και σε καμία περίπτωση ο Νομός Ηλείας δεν θα εξαιρεθεί από τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα’’. Συνεπώς, με την εξαίρεση της Μεσσηνίας από την Ολυμπία Οδό, ο Υφυπουργός την θέτει εκτός των μεγάλων αναπτυξιακών έργων. Άμεσα, θα επικοινωνήσω με τους αρμόδιους φορείς για να συντονίσουμε τις ενέργειές μας, προκειμένου να μην αποκλειστεί η Μεσσηνία από το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο της Πελοποννήσου και ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας».

Από το Γραφείο Τύπου της Ν. Γιαννακοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου