Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012


"Λουκέτων" συνέχεια...
ImageΚλείνουν (και) οι ΔΟΥ Κυπαρισσίας, Μεσσήνης και Πύλου;

Σταματημό δεν έχει η λαίλαπα με τα «λουκέτα» σε δημόσιες υπηρεσίες, αφού η τρικομματική κυβέρνηση, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, ακολουθεί πιστά και δίχως παρεκκλίσεις την πολιτική των «λουκέτων» παντού, ακρίτως και αδιακρίτως.
Σοκ έχει προκαλέσει στη Μεσσηνία (όπως και σε όλη τη χώρα, άλλωστε) η αποκάλυψη του zougla.gr για «λουκέτα» από Σεπτέμβριο σε Εφορίες, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι ΔΟΥ της Κυπαρισσίας, της Μεσσήνης και της Πύλου.

200 Εφορίες θα συγχωνευθούν ή θα κλείσουν το επόμενο διάστημα, με το πρώτο κύμα των καταργήσεων να ξεκινά το Σεπτέμβριο από 14 ΔΟΥ. Οι επόμενες 21 θα κατεβάσουν ρολά τον Οκτώβρη, ενώ το τσουνάμι των «λουκέτων» θα χτυπήσει το Νοέμβριο, οπότε το υπουργείο προγραμματίζει καταργήσεις – συγχωνεύσεις 80 ΔΟΥ.
Φορολογικοί κύκλοι κάνουν λόγο για προγραμματισμένη και σχεδιασμένη κίνηση που σκοπό έχει να οδηγήσει τη φορολογική διοίκηση σε ιδιωτικοποίηση.
«Όταν κλείσουν οι Εφορίες, ειδικά σε περιοχές της επαρχίας, οι πολίτες θα αναγκάζονται, προκειμένου να διευθετήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, να πηγαίνουν σε λογιστές. Οδηγούν την φορολογική διοίκηση σε ιδιωτικοποίηση» σημειώνουν.


Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου