Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012


ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2015, ΑΝΤΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 2014

… Επιμήκυνση θητείας δημοτικών αρχών

30/08
Τελικά, δεν θα γίνουν τον Ιούνιο του 2014, όπως προβλέπεται, οι περιφερειακές και δημοτικές Εκλογές, αλλά το φθινόπωρο του 2015.


Ως γνωστό, με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο προβλέπεται 5ετής θητεία των περιφερειακών και δημοτικών Συμβουλίων και εκλογές τον Ιούνιο του 2014, μαζί με τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Δηλαδή, με δεδομένο ότι οι πρώτες αιρετές περιφερειακές και οι πρώτες «καλλικρατικές» εκλογές διεξήχθησαν τον Οκτώβριο του 2010, η πρώτη αυτή θητεία προβλεπόταν όχι 5ετής, αλλά μόνο για 3,5 χρόνια.  


Σύμφωνα, όμως, με έγκυρες πληροφορίες του pelopsnews.gr, έχει ήδη αποφασιστεί διακομματικά (χωρίς καμία αντίρρηση), γιατί φαίνεται ότι αυτό εξυπηρετεί όλα τα κόμματα, η παράταση – επιμήκυνση της θητείας των παρόντων περιφερειακών και δημοτικών αρχών για ενάμιση ακόμα έτος, δηλαδή, μέχρι το Φθινόπωρο του 2015.


Τα επιχειρήματα είναι:


>>> η πλήρης θητεία των περιφερειακών και δημοτικών αρχών (5 ολόκληρα έτη)

>>> και η ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ (η κανονική –συμβατική- περίοδος υλοποίησης ΕΣΠΑ είναι 2007 – 2013, με προβλεπόμενη διετή παράταση, μέχρι το 2015) από τις ίδιες περιφερειακές και δημοτικές αρχές (χωρίς αλλαγές, δηλαδή, πάνω στην κρίσιμη για την απορρόφηση των πόρων τελική διετία)


Και αφού όλα τα κόμματα έχουν ήδη ανεπίσημα συμφωνήσει στα παραπάνω, το μόνο που απομένει είναι η έγκριση της Ε.Ε. και της ΤΡΟΪΚΑΣ, αφού ως γνωστόν βρισκόμαστε υπό … στενή παρακολούθηση, χωρίς τίποτα πια να γίνεται χωρίς να τους ρωτήσουμε.


Δεν αναμένεται, πάντως, καμία αντίρρηση Ε.Ε. – ΤΡΟΪΚΑΣ, καθώς είναι γνωστό ότι μια τέτοια απόφαση είναι απόλυτα συμβατή με την γνωστή πολιτική τους πάγια θέση περί περικοπών και περιστολής των δημοσίων δαπανών, παράλληλα με το ευλογοφανές επιχείρημα της ολοκλήρωσης του ΕΣΠΑ από τις ίδιες περιφερειακές και δημοτικές αρχές, για λόγους συνέχειας, αποτελεσματικότητας και απορρόφησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου