Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ


Ιστορική στιγμή για τη Μεσσηνία – Ο πρώτος ελληνικός δορυφόρος σε τροχιά γύρω από τη Γη

Ιστορική στιγμή για τη Μεσσηνία – Ο πρώτος ελληνικός δορυφόρος σε τροχιά γύρω από τη Γη
 
Μια μεγάλη στιγμή για όλη την Ελλάδα και τη Μεσσηνία με το Λ-Sat  τον πρώτο ελληνικό δορυφόρο να βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη. Η εκτόξευσή του από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έγινε χθες το πρωί και ήδη τα πρώτα σήματά του στέλνονται στη μεγάλη
χρησιμότητά του, στην επιστήμη, καθώς για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε το υλικό γραφένιο καθώς και στη ναυσιπλοΐα. Υπεύθυνος για το σημαντικό αυτό εγχείρημα ο κορυφαίος Μεσσήνιος Δρ. Περικλής Παπαδόπουλος και η ομάδα του, νεαρά παιδιά από διάφορα Πανεπιστήμια. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για όλη αυτή την προσπάθεια που έγινε εδώ και 2,5 χρόνια
iss042e296555.jpgiss042e296485.jpgiss042e296556.jpgiss042e296481.jpgiss042e296461.jpg

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Μεσσηνία

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Μεσσηνία
 

Το έντονο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές καταιγίδες  που πλήττει από το πρωί την Μεσσηνία και ειδικότερα περιοχές του Δήμου Οιχαλίας έφερε πρωτογνωρα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή !
Από την υπερχείληση του ποταμού και την κατάρευση των μικρών φραγμάτων πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα καθώς και κατοικημένες περιοχές .
Οι κατοικοι απεγνωσμένα δίνουν άνιση μάχη με τα νερά νερά προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες τους.

Συναγερμός στο Ζευγολατιό, έχει πλημμυρίσει το χωριό

Συναγερμός στο Ζευγολατιό, έχει πλημμυρίσει το χωριό
 

Στο έλεος του νέου κύματος κακοκαιρίας βρίσκεται το Ζευγολατιό που «πνίγεται″ από τη δυνατή βροχή Δεν εκκενώνεται προς το παρόν το χωριό. Προβλήματα σε πολλές περιοχές της Μεσσηνίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικού μέσου, η βροχή άρχισε περίπου στις 10:00 το πρωί και γρήγορα φάνηκαν τα προβλήματα. Εξαιτίας της συνεχούς και δυνατής βροχόπτωσης, άμεσα μεγάλο μέρος του Ζευγολατιού και όλος ο κάμπος πλημμύρισαν.
Σύμφωνα με το τμήμα της Πυροσβεστικής στο Μελιγαλά, δεν υπάρχει για την ώρα λόγος εκκένωσης του χωριού ούτε τραυματισμοί. Έχουν όμως γίνει δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου