Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

προς τας Μεσσηνιακας αυλας

«Εν κρυπτώ» δηλώσεις Σαμαρά για τον Περιμετρικό φοβούμενος ερωτήσεις από τα τοπικά ΜΜΕ 23/03/2015
samaras04Όταν άκουσα την δήλωση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για τους οδικούς άξονες και ιδιαίτερα για τον Περιμετρικό της Καλαμάτας ένιωσα οργή…γιατί; αισθάνθηκα ότι υποτιμάει την νοημοσύνη μας, αφού το έργο έχει σταματήσει περίπου ένα χρόνο. Βέβαια δεν έδωσε την δυνατότητα στους δημοσιογράφους του νομού να κάνουν τις σχετικές ερωτήσεις , αφού προτίμησε να κάνει δήλωση μόνο στη ΝΕΡΙΤ… τελικά η Μεσσηνία έχει βουλευτή της ΝΔ; Σε ποιόν θα πρέπει να απευθύνονται οι δημοσιογράφοι για τα θέματα του νομού; Πάντως σήμερα ο κ. Σαμαράς μας έδωσε την απάντηση…
Δ.Η.


Δείπνο παρέθεσε ο Σαμαράς σε στελέχη της ΝΔ χθες το βράδυ… βέβαια με σημαντικές απουσίες, όπως των πρώην βουλευτών της ΝΔ Γ. Λαμπρόπουλο και Δ. Σαμπαζιώτη… και στο τραπέζι όμως το κλίμα ήταν ιδιαίτερα παγωμένο, με τους μισούς παραβρισκόμενους να μην μιλούν στους άλλους μισούς… απ’ ότι καταλαβαίνεται η ΝΔ δεν μπορεί να επουλώσει τις πληγές της με Σαμαρά Αρχηγό… δηλαδή σε τοπικό επίπεδο το κόμμα έχει γίνει απόκομμα…!!!


Η δήλωση Α. Σαμαρά για τα κλειστά μαγαζιά τις Κυριακές, είχε “αποδέκτη” την …δική του Αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη. Ο Π. Νίκας “ξαναπήγε” τον Πρόεδρο της Ν.Δ. στο “κλειστό” έργο του Περιμετρικού, αλλά δεν τον …”ξανακάλεσε” να εγκαινιάσει το …Μέγαρο Χορού! 23/03/2015
23 Μάρτη ´15
@. Ηχηρό μήνυμα κατά της Αντιπεριφερειάρχου Ελένης Αλειφέρη, έστειλε χθες ο Αντώνης Σαμαράς και μάλιστα …παρουσία της.
@. Ο λόγος περί των κλειστών μαγαζιών τις Κυριακές.
@. Πίσω του ο πρώην Πρωθυπουργός, όταν έκανε τις δηλώσεις στο λιμάνι της Καλαμάτας, είχε δυο κρουαζιερόπλοια, τα οποία είχαν αποβιβάσει περίπου 1.200 άτομα και δεν μπορούσαν να πάνε σε κάποιο κατάστημα να ψωνίσουν.
@. Είχε απόλυτο δίκαιο ο Σαμαράς, όμως …αποδέκτης των δηλώσεων ήταν η Περιφέρεια και μάλιστα η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
@. Σύμφωνα με τον νόμο που είχε ψηφίσει η προηγούμενη Βουλή και η προηγούμενη Κυβέρνηση, η αρμοδιότητα είναι αποκλειστικά στη Αντιπεριφέρεια.
@. Θυμίζουμε πως…τότε, ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Αλευράς μέσα από μια …πολύπλοκη απόφασή του είχε καθορίσει τις “ζώνες” λειτουργίας των καταστημάτων για τις Κυριακές.
@. Μετά γενικεύτηκε το κλείσιμο, πέραν του “λουκέτου” λόγω οικονομικής κρίσης που “τάραξε” τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.
@. Μάλιστα τότε είχε αντιδράσει η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου και την αντίδραση αυτή την “έστρεψαν” στις εκλογές εναντίον της.
@. Η χθεσινή όμως δήλωση Σαμαρά, δίκαιη πέρα για πέρα, είχε αποδέκτη την …”δική” του (κομματικά) Αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη.
@. Όμως …μάταια, τουλάχιστον ως τώρα, υπήρξε κάποια δήλωσή της είτε περί “διόρθωσης” της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, είτε περί …υποστήριξης της υπάρχουσας κατάστασης!
@. Επίσης για μια ακόμη φορά προγραμμάτισαν για τον κ. Σαμαρά να πάει στο “κλειστό” εργοτάξιο του Περιμετρικού της Καλαμάτας.
@. Και είναι κλειστό, επειδή η κατασκευάστρια εταιρεία (συμφερόντων κυρίως Μπόμπολα) απαιτεί “πανοπροίκι” κάποιων εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρώ προκειμένου να …συνεχίσει!
@. Θυμίζουμε πως στο…έργο αυτό, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας έχει πάει τον Σαμαρά τρεις φορές.
@. Την μία ως Αρχηγό της Ν. Δ και “εγκαινίασε” την πρώτη …”τσαπιά” στο έργο της κατασκευής της γέφυρας.
@. Την άλλη ως Πρωθυπουργό, να …”εγκαινιάσει” την σχεδόν, ολοκληρωμένη γέφυρα!
@. Όμως μόνο την…γέφυρα, αφού ο δρόμος ήταν ακόμη…χωράφια!
@. Τώρα, τον πήγε ο Δήμαρχος να …ξαναδεί την γέφυρα, έτσι όπως την είχε αφήσει “εγκαινιάζοντάς” την.
@. Και τις δυο φορές υπήρχε ένα κοινό …χαρακτηριστικό!
@. Η Κοινοπραξία έχει κλειστό το εργοτάξιο λόγω της μη καταβολής του…”πανοπροικίου”!
@. Βέβαια ο Δήμαρχος, δεν κάλεσε για …τέταρτη φορά τον Αντώνη Σαμαρά να εγκαινιάσει το …Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας.
@. Κι αυτό όχι γιατί το…ξέχασε.
@. Αλλά από δω και πέρα θα καλεί για εγκαίνια του …οτιδήποτε, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου