Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Να δουμε πόσοι Νοτιοκορεάτες θα (πέσουν) για την Ελλάδα ....

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας τίμησε τους Έλληνες βετεράνους (φωτογραφίες)
    21/03/2015   
ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΕΚΕΙ
Αναμνήσεις και υπερηφάνεια γέμισε αίθουσα του ξενοδοχείου GMP το βράδυ της Πέμπτης. Αιτία ήταν η βράβευση βετεράνων ή απόγονων αυτών που έλαβαν μέρος στον πόλεμο στο πλευρό της Νότιας Κορέας.
Για την εν λόγω εκδήλωση, μάλιστα, στο ξενοδοχείο της Μπούκας βρέθηκε και ο Πρέσβης της χώρας, Gil Sou Shin, έπειτα από εντολή της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας.
Στην αρχή της ομιλίας του μίλησε για την υποχρέωση που αισθάνεται η πατρίδα του απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι ουσιαστικά και μετά τον πόλεμο αποτέλεσαν την αλυσίδα για αυτή τη φιλία που κρατά χρόνια.
Ακόμα, ανέφερε ότι στη χώρα του γίνεται προσπάθεια να συγκεντρωθεί υλικό από τις συμμαχίες τότε, ενώ η Νότια Κορέα, για να δείξει την έμπρακτη αναγνώριση στους πολεμιστές και απόγονους αυτών, τους καλεί για επίσκεψη. Επίσης, γίνεται προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων, που θα τους δοθούν ως υποτροφία, ενώ όσους επιθυμούν να σπουδάσουν στη Νότια Κορέα, όπως είπε, τους περιμένουν με μεγάλη χαρά.
Στην απονομή παρευρέθησαν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης και ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Δημήτρης Βεργόπουλος, που ενημέρωσαν τον πρέσβη για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή μας, ενώ του μίλησαν και για την ιστορία της.


Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου