Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

και πολλοι Μεσσηνιοι στο Μυστρα

Σε κατανυκτικό κλίμα οι Δ΄ Χαιρετισμοί στην καστροπολιτεία Μυστρά

21/03/2015

008Πλήθος  πιστών από τη Λακωνία, από όμορους Νομούς, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας παρακολούθησαν το απόγευμα της Παρασκευής 20 Μαρτίου 2015,  μέσα σε κλίμα κατάνυξης, την Ακολουθία της Δ΄ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Βυζαντινό Μυστρά. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο  Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ.κ. Αντώνιος.
Με την ολοκλήρωση των Χαιρετισμών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε αρχικά τα πλήθη των παρευρισκομένων προσκυνητών, που κατέκλυσαν κυριολεκτικά τον ιερό χώρο της καστροπολιτείας του Μυστρά και ευχήθηκε να βρίσκονται πάντα υπό την σκέπη της Παναγίας μας. Στη συνέχεια μίλησε με θερμά λόγια για το ήθος, την προσωπικότητα και την επιστημονική κατάρτιση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ.κ. Αντωνίου ζητώντας του να απευθύνει στο εκκλησίασμα τον ωφέλιμο λόγο του.
Από την πλευρά του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων εξέφρασε  θερμές ευχαριστίες προς τον σεπτό Ποιμενάρχη μας για την πρόσκληση μέσω της οποίας του έδωσε την ευκαιρία να χοροστατήσει σ’ έναν ιστορικό Ναό. Στη συνέχεια μίλησε για την Υπεραγία Θεοτόκο και τη βαθύτερη σημασία των Χαιρετισμών.
Την όλη πνευματική πανδαισία συμπλήρωσε η χορωδία του Μητροπολιτικού Ναού Σπάρτης υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Παναγιώτη Τζανάκου. Την οργάνωση της θρησκευτικής τελετής είχε αναλάβει ο Σύλλογος «Υπαίθρια Ζωή Σπάρτης». Ομολογουμένως μέσα στα φωτισμένα καλντερίμια με τα λαδοφάναρα, ήταν μία υπέροχη βραδιά, γεμάτη δέος, συγκίνηση και μεγαλείο, που παρέπεμπε στο Βυζάντιο, όπου πρωτοψάλθηκε ο Ακάθιστος Ύμνος στο Ναό των Βλαχερνών της Πόλης.
001 003 018 034040023012009042043026014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου