Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Το δεύτερο τμήμα της έκθεσης θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 στις 20:00 στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος στο Νιόκαστρο της Πύλου και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2018


Ο Ομάδα Κεραμέων Ίχνη βρίσκεται στην τοποθεσία Νιόκαστρο (Κάστρο Πύλου).
Η Ομάδα Κεραμέων Ίχνη, στο πλαίσιο παρουσίασης της ελληνικής κεραμικής, άνοιξε ένα νέο κύκλο δράσεων, προβάλλοντας με ατομικές εκθέσεις σύγχρονους Έλληνες Κεραμίστες, καταξιωμένους εντός και εκτός Ελλάδος με σημαντικές διακρίσεις και βραβεύσεις.
Πρώτη επιλέχτηκε η Κεραμίστρια-Εικαστικό Βούλα Γουνελά. Η Βούλα Γουνελά έχει μια σταθερή και σημαντική πορεία στη κεραμική τέχνη επί 45 χρόνια, με σπουδές κεραμικής και γλυπτικής στη Φαέντσα και στη Μπολόνια της Ιταλίας. Είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κεραμικής, του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Καλλιτεχνών Κεραμιστών Ελλάδος. Έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Έχει λάβει μέρος σε πάνω από 90 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει πραγματοποιήσει έξι ατομικές εκθέσεις. Έχει διδάξει κεραμική σε Ελλάδα και Ισπανία. Έργα της υπάρχουν στο Διεθνές Μουσείο Κεραμικής της Φαέντσα, Ιταλία, στην Πινακοθήκη του Ρεθύμνου, στο Μετρό της Αθήνας επιτοίχιο στο σταθμό Δάφνη (εκτέλεση έργου Δημ.Μυταρά), στη Βιβλιοθήκη Μέσων του Κοσεσμπέργκ Στρασβούργο, Γαλλία, στο Εθνικό Μουσείο του Αραντζέλοβατς, Σερβία, στο Διεθνές Ολυμπιακό Μουσείο Γλυπτικής Κεραμικής του Δήμου Αμαρουσίου, στο Great China Museum, Jingdezhen, Κίνα, στο Μουσείο Ι. Βορρέ και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το Σάββατο, 19 Μαΐου 2018 εγκαινιάστηκε το πρώτο τμήμα της έκθεσης στο οχυρό συγκρότημα των Τρουπάκηδων – Μούρτζινων στη Παλαιά Καρδαμύλη, η οποία ολοκληρώθηκε στις 20 Ιουλίου.
Το δεύτερο τμήμα της έκθεσης θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 στις 20:00 στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος στο Νιόκαστρο της Πύλου και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2018
Σας περιμένουμε στα εγκαίνια της.
Η Ομάδα Κεραμέων Ίχνη
Βασίλης Αναστασόπουλος
Haroula Koropouli
Marilena Livieratou
Vassilis Papaioannou
Ηλίας Χριστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου