Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Εικόνες Δεκαπενταύγουστου


Εικόνες Δεκαπενταύγουστου στην μικρή μας πόλη

Πολλοί είναι εκείνοι που κατά καιρούς με πιάνουν και μου λένε ,γράψε το ένα γράψε το άλλο ,γιατί μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Εξ αφορμής του Δεκαπενταυγουστου που όλοι ειναι σε μια κατάσταση χαλαρότητα ! οχι οτι τον άλλο καιρό συμβαινει κάτι διαφορετικό γιατί πολλοί είναι στον μικρόκοσμο τους και στην κοσμάρα τους .
Πάντα κάποιοι θυμούνται  δεν ξέρω, αν το έχουν συνδυάσει με την δροσιά που εκπέμπει ο πλάτανος η το συντριβάνι ! να το καθαρίζουν και να το βάζουν σε λειτουργία όταν είναι να έρθει κόσμος, η όταν κάποιοι το φωτογραφιζουν σε αυτη την κατάσταση  που τους εκθέτει,πάντως είναι θετικό οτι μας παρακολουθουν και το διορθώνουν.ετσι ώστε να ξεκουραζονται κάποια κουρασμένα παλληκάρια και κάποια ''παράτυπα'' πρόσωπα   .
Τώρα όσον αφορά το μνημείο των τριών Ναυάρχων είναι ένα έργο του γλύπτη Θωμά Θωμόπουλου του 1927  το οποίο  ανήκει στα νεότερα μνημεία, άλλα πάνω από όλα χρειάζεται σεβασμός ,πράγματι σε αυτό το μνημείο έχουν μεγαλώσει γενιές και γενεές ! αλλά να μην το κάνουμε παιδική χαρά να ανεβαίνουν μικροί και μεγάλοι με όποιους κινδύνους να κρύβει αυτό, εξάλλου παιδικές χαρές και λουνα παρκ έχουμε και αλλού .
Σεβασμός λοιπόν στην ιστορία του τοπου   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου