Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Καλαματα τα 200 χρόνων της απελευθέρωσης στα χρόνια και στις συνθήκες της υγειονομικής κρίσης

 Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 16:37

Επέτειος 200 χρόνων απελευθέρωσης της Καλαμάτας στις συνθήκες της υγειονομικής κρίσης

Επέτειος 200 χρόνων απελευθέρωσης της Καλαμάτας στις συνθήκες της υγειονομικής κρίσης



ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ 
Με την πιο υποβαθμισμένη εκπροσώπηση των πολιτειακών θεσμών και προσώπων της χώρας, εδώ και πολλά χρόνια, γιορτάστηκε σήμερα στην Καλαμάτα η επέτειος της απελεύθερωσής της, στις 23 Μάρτη 1821. Προφανώς ο λόγος της τόσο υποβαθμισμένης εκπροσώπησης, παρά την επέτειο των 200 χρόνων, είναι η υγειονομική κατάσταση που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός,  αν και πριν λίγες ημέρες ίδια ήταν η κατάσταση στην Αρεόπολη, όπου όμως η επέτειος του ξεσηκωμού των Μανιατών πραγματοποιήθηκε με την εκπροσώπηση της πολιτείας στο υψηλότατο επίπεδο….


Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος

Στην εκδήλωση λοιπόν που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, παραβρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ τη Βουλή εκπροσώπησε ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος. Δεν παραβρέθηκε κανείς από κοινοβουλευτικά κόμματα πλην της Νέας Δημοκρατίας, που έδωσε σύσσωμη το “παρών”. 

Λόγω του κορονοϊού δεν έγινε φυσικά αναπαράσταση της κατάληψης της Καλαμάτας από τους οπλαρχηγούς και τα μπουλούκια τους. Έγινε δοξολογία, από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, στους Αγίους Αποστόλους και ακολούθησε λιτή αναπαράσταση του όρκου των οπλαρχηγών. Στη συνέχεια έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο της 23ης Μαρτίου και κατάθεση στεφάνων. Οι διάφορες τελετές έγιναν υπό τη μουσική συνοδεία τμήματος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας. 

Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, παραβρέθηκε με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βασίλη Κοσμόπουλο, Βασίλη Τζαμουράνη, Μαρία Οικονομάκου, Μανώλη Μάκαρη. Παραβρέθηκαν επίσης ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, εκπρόσωποι του στρατού και της αστυνομίας, οι βουλευτές της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς. 

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της Καλαμάτας θα συνεχιστούν το βράδυ στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας με ομιλία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. 

Στ.Μ. 

https://www.kalamatajournal.gr/bouquet/ekdiloseis/item/24257-epeteios-200-chronwn-apeleytherwshs-ths-kalamatas-stis-synthhkes-ths-ygeionomikhs-krishs?fbclid=IwAR3wnlRvFxRZ2lusrJnfYo2FL0v4dLR7utCaNF8KB3xRuUso3GN4OkO0zkg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου