Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Η «ΝΕΣΤΟΡΙΟΣ ΣΟΦΙΑ», δωρίσαμε εχθές στον Δήμο μια Μαρμάρινη Επιγραφή όπου αναφέρονται όλες οι μάχες στα γεωγραφικά όρια του Δήμου μας

 

Αγαπητοί Φίλοι,
Ευχόμαστε ολόθερμα Χρόνια Πολλά σε Όλους τους Έλληνες όπου και εάν βρίσκονται ειδικά στους Αποδήμους που ο Νόστος για την Πατρίδα τους γεμίζει αγαλίαση για την Ελευθερία της Ελλάδας. Σήμερα, η Πατρίδα μας συμπληρώνει 200 Χρόνια Ελευθερίας. Διακόσια Χρόνια Αγώνων από τις 25 Μαρτίου 1821, έως και σήμερα για να μπορεί η δική μας Γενιά να χαρεί αυτή την Επέτειο.
Ο Δήμος Πύλου Νέστορος από τις 25 Μαρτίου 1821, έως και τις 20 Οκτωβρίου 1827, είχε τις περισσότερες Μάχες και Ναυμαχίες από όλους τους Δήμους στην Ιστορία του επταετούς Απελευθερωτικού Αγώνα. Ήταν στο επίκεντρο του θεάτρου Επιχειρήσεων. Ο Αγώνας ξεκίνησε σαν σήμερα για την ανακατάληψη του Παλιόκαστρου και του Νιόκαστρου στην Πύλο. Συνέχισε στο Κάστρο της Μεθώνης και στο Κάστρο της Κορώνης μετά ενώ αψιμαχίες ελάμβαναν χώρα σε όλη την έκταση του Δήμου, στα Βουνάρια, στο Χαρακοπιό, στην Υάμεια στα περάσματα στα Λειβαδάκια και στην Λαχανάδα όπου υπήρχαν οχυρά.
Αργότερα, με την Μάχη στα Κρεμμύδια, στη Σχινόλακα, στους Αμπελοκήπους, στο Ιστορικό Μανιάκι, στην Ναυμαχία της Μεθώνης, στη Μάχη της Σφακτηρίας, στην Ηρωική Έξοδο του Άρεως και τέλος στην πλήρη καταστροφή του Οθωμανικού Στόλου στην Ναυμαχία του Ναυαρίνου το 1827. Έτσι τελικά στο Δήμο μας Ελευθερώθηκε η Ελλάδα και υπεφράφη από τον Γάλλο Στρατηγό Μαιζώνα, το 1828 η αποχώρηση των Στρατευμάτων του Ιμπραήμ και η ολοκληρωτική απελευθέρωση της Πατρίδας.
Ο Δήμος Πύλου Νέστορος είναι ο πιο Ιστορικός Δήμος της Ελλάδας και ο πιο μαρτυρικός. Εδώ κερδίσαμε όχι μόνο Μάχες αλλά τον ίδιο τον Πόλεμο. Εδώ σε αυτή την Ηρωική Γη έγινε τάφος για τον Παπαφλέσσα, τρεις Μαυρομιχαλαίους, τον Τσαμάδο, τον Αναγνωσταρά, τον Σαχίνη, Φιλέλληνες σαν τον Σαντόρε Ντι Σανταρόζα και άλλους πολλούς. Πέρασαν επτά χρόνια αγώνων και με το αίμα των Ηρώων η Νίκη φτερούγισε πάνω από τον Δήμο μας και σκέπασε με τα φτερά της το Ναυαρίνο όπου έγινε η πλήρης Καταστροφή του Στόλου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Ως ένδειξη Τιμής και Μνήμης για τους προγόνους μας, ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΣΤΟΡΙΟΣ ΣΟΦΙΑ», δωρίσαμε εχθές στον Δήμο μια Μαρμάρινη Επιγραφή όπου αναφέρονται όλες οι μάχες στα γεωγραφικά όρια του Δήμου μας, του πιο αιματοβαμμένου και Ιστορικού Δήμου της Ελλάδας. Για να μαθαίνουν οι νεότερες γενιές και όλοι οι επισκέπτες στο Δήμο μας ότι εδώ είναι Γη Ηρώων και ότι ο Δήμος μας είναι αυτός που δικαίωσε τις προσδοκίες του Αγώνα για την Ελευθερία για όλη την Ελλάδα. Εδώ στην Πύλο τελείωσε ο Αγώνας ύστερα από επτά έτη μαχών και ηρωικών πράξεων των προγόνων μας.
Δωρίσαμε εχθές και μια λυχνία με την Επετειακή Φλόγα που άναψε στις 17 Μαρτίου 2021, ακριβώς διακόσια χρόνια από την Έναρξη της Επανάστασης στην Μάνη, στην Αρεόπολη. Φιλοδοξούμε να κρατήσουμε αναμμένη αυτή την φλόγα μέχρι το 2027 που θα γιορτάσουμε τα 200 Χρόνια από την Ναυμαχία του Ναυαρίνου στις 20 Οκτωβρίου 1827. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε το Άγαλμα της Ελευθερίας της Ελλάδας στην Πύλο για να μην ξεχάσει ποτέ κανείς τους κόπους και τις θυσίες των Ελλήνων αλλά και την ΝΙΚΗ.
Οι προηγούμενες γενιές έκαναν το χρέος τους για να είμαστε εμείς Ελεύθεροι.
Ωφείλουμε να Γιορτάσουμε όλες αυτές τις Επετείους με την Λαμπρότητα που τους αξίζει και σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις που θα οργανώσουμε φέτος και μέχρι και το 1827.
Ζήτω το Έθνος!!!
Ζήτω η Ελλάδα!!!
Ζήτω ο Δήμος Πύλου Νέστορος, ΝΥΝ και ΑΕΙ!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου