Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Η κομματική εξίσωση της εξαπάτησης

Η κομματική εξίσωση της εξαπάτησης
Λαέρτης ο Πύλιος
«Κοινοβουλευτισμός είναι η τέχνη να διοικείς το τσίρκο μέσα από το κλουβί με τις μαϊμούδες». [1] H.L.Mencken, 1880-1956, Αμερικανός Αρθρογράφος
Εισαγωγή : Η ελίτ του Κοινοβουλευτικού [2] συστήματος για να θησαυρίζει και να φαίνεται νομότυπος ο πλουτισμός της, δημιούργησε τους θεσμούς και τις δομές του κράτους ώστε να στηρίζεται, στα κόμματα [3] τα οποία μέσα από τους κομματικούς μηχανισμούς να ασκούν την κομματική εξουσία για λογαριασμό της. Ικανή και αναγκαία προϋπόθεση για να λειτουργήσουν οι θεσμοί του κοινοβουλευτικού συστήματος, θα πρέπει τα κόμματα να τα διοικούν πολίτες, ανεπάγγελτοι, με χαμηλή πνευματική γνώση, να είναι επιρρεπείς στη διαπλοκή και στην απάτη, να είναι ναρκισσιστές με εξουσιαστικές εμμονές, να είναι ψεύτες, τεμπέληδες, λαμόγια και πάνω από όλα πειθήνια όργανα στην εκάστοτε κομματική ελίτ.
Επομένως η ελίτ [4] του κοινοβουλευτικού συστήματος, για να ανταποδώσει την προσφορά των κομματόσκυλων στα διάφορα θεσμικά όργανα, εφάρμοσε και εφαρμόζει το θεώρημα για τα εισοδήματα [5] που λέει ότι: οι επιστήμονες που εργάζονται κυρίως στο δημόσιο, όπως οι μηχανικοί, οι προγραμματιστές, οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι οικονομολόγοι , οι φυσικοί, οι χημικοί, οι φιλόλογοι, οι μαθηματικοί κτλ, δεν μπορούν και ούτε θα μπορέσουν να πάρουν μισθούς όσο οι βουλευτές και τα στελέχη των κομμάτων, που βρίσκονται στις προκαθορισμένες εξουσιαστικές θέσεις σε όλα τα θεσμικά όργανα.
Το παραπάνω αυταρχικό θεώρημα που δημιούργησαν οι ελίτ του κοινοβουλευτικού κομματικού αυταρχισμού, μπορεί να αποδειχθεί με μια μαθηματική εξίσωση, η οποία βασίζεται στα τρία παρακάτω αξιώματα:
ΑΞΙΩΜΑ 1: Η Γνώση είναι Δύναμη ( Γνώση=ισχύς=εξουσία)
ΑΞΙΩΜΑ 2: Ο εξουσιαστικός χρόνος είναι χρήμα (εξουσιαστικός χρόνος=χρήμα)
ΑΞΙΩΜΑ 3: Ισχύς =εξουσία =Έργο/Χρόνο
Συνεπάγεται ότι: Γνώση=Έργο/Χρόνο
Και εφόσον ο εξουσιαστικός Χρόνος=Χρήμα
Έχουμε: Γνώση=Έργο/Χρήμα
Λύνοντας ως προ το χρήμα έχουμε την κομματική εξίσωση της εξαπάτησης:
Χρήμα= Έργο/Γνώση
Αν η γνώση τείνει στο μηδέν, το εξουσιαστικό χρήμα τείνει στο άπειρο, άσχετα με το παραγόμενο Έργο. Επομένως: Τα κομματόσκυλα που βρίσκονται στην εξουσία, όσες λιγότερες γνώσεις έχουν, τόσο περισσότερο χρήμα αποκτούν.
Συμπέρασμα: Συνδημότη, σύγκρινε τα εισοδήματα με τις αντίστοιχες πνευματικές γνώσεις που λαμβάνουν στο δήμο μας οι κομματικοί εξουσιαστές, όπως ο δήμαρχος (κατώτερος υπάλληλος της ΔΕΗ, με γυμνασιακές γνώσεις), με τα εισοδήματα και τις αντίστοιχες πνευματικές γνώσεις του υπάλληλου, με πανεπιστημιακό δίπλωμα και μεταπτυχιακή εκπαίδευση, θα διαπιστώσεις ότι ο κομματικός δήμαρχος παρότι έχει λιγότερες πνευματικές και επαγγελματικές γνώσεις από τον συγκεκριμένο υπάλληλο, εισπράττει πολύ περισσότερο εισόδημα και απολαμβάνει μεγαλύτερα προνόμια, από τον προαναφερόμενο υπάλληλο.
Ακόμη παρατηρείται ότι παρόλο τις μεγάλες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις και το μεγάλο «κούρεμα» στις κοινωνικές παροχές, τα εισοδήματα και τα προνόμια των κομματικών βουλευτών, περιφερειαρχών - αντιπεριφερειαρχών και δημάρχων-αντιδημάρχων-προέδρων δημοτικών επιχειρήσεων, η ελίτ του κοινοβουλευτικού συστήματος στη βάση της κομματικής εξίσωσης εξαπάτησης, τα διατήρησε σχεδόν τα ίδια, χωρίς ουσιαστικές περικοπές.
Τα δυο συμπερασματικά παραδείγματα φανερώνουν ότι η κομματική εξίσωση εξαπάτησης, μας καθοδηγεί να καταλάβουμε, γιατί τα κομματόσκυλα που βρίσκονται στην εξουσία, όσες λιγότερες γνώσεις έχουν, τόσο περισσότερο χρήμα αποκτούν.
ΥΓ1: Θεώρησα αναγκαίο να δημοσιεύσω αυτό το άρθρο ως πρόδρομο του άρθρου που θα ακολουθήσει και αφορά τους «κομματορωποπερπερήθρες και τα μομματοκυντερολαμόγια που χρέωσαν το δήμο με 30.000€».
ΥΓ2: Βλέπεις ανθυποκλητήρα με το κοκο-σαΐνι σου ότι υπάρχει τεκμηρίωση για την απάτη που ανατρέπει και ξεγυμνώνει αυτό που εσύ υπηρετείς. Η διαφωνία και το ξεβράκωμα είναι στοιχεία της δημοκρατίας, επομένως μην ωρύεσαι, γιατί οι απειλές με ασυναρτησίες επιβεβαιώνουν την ανθρώπινη βλακεία και ότι με παρθενορραφή αξιοπρέπεια …..δεν γίνεται [6] .
Πηγές :
[1] H.L.Mencken, 1880-1956, Αμερικανός Αρθρογράφος
[2] www.dimokratia.org/.../dimokratia%20iso Ο Κοινοβουλευτισμός είναι Φιλελεύθερη Ολιγαρχία, την ονομασία έδωσε ο Κορνήλιος Καστοριάδης
[3] https://diktyoellinwn.wordpress.com/.../δη... Δημοκρατία ή κοινοβουλευτισμός. -www.arxaiaithomi.gr -ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ... stoxasmos- politikh.blogspot.com Μήπως πρέπει να προσδιορίσουμε ξανά το τι είναι δημοκρατία ...Λαέρτης ο Πύλιος
-newsmessinia.blogspot.com/.../blog-post_..."Δημοκρατία και Κοινοβουλευτισμός". Δύο διαφορετικά πολιτεύματα. Επιμέλεια Λαέρτης ο Πύλιος
[4] www.vimagazino.gr/books-ideas/article/?...elit/ Διεφθαρμένοι βουλευτές………….του Γεώργιου Π. Μαλούχου
[5] http://3.bp.blogspot.com/- Το θεώρημα του Dilbert για τους μισθούς
[6] Αναρτήθηκε από www.arxaiaithomi.gr και από ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ... “παρθενορραφή στην αξιοπρέπεια …δεν γίνεται” Λαέρτης ο Πύλιος
Posted by Picasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου