Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Η πολιτική εντιμότητα, η πολιτική ευαισθησία και το πολιτικό φιλότιμο δεν αγοράζονται, ούτε πωλούνται στην αγορά.

Η πολιτική εντιμότητα, η πολιτική ευαισθησία και το πολιτικό φιλότιμο δεν αγοράζονται, ούτε πωλούνται στην αγορά.
Λαέρτης ο Πύλιος
«Αρετή διαχρεωμένη η Ελλάς την τε πενίην απαμύνεται και την δεσποσύνην» [1] Ηρόδοτος
Εισαγωγή: Οι νέοι φερέλπιδες διορισμένοι δήμο-πολιτικάντηδες, οι υπηρέτες της κυβίστησης με διπλή πιρουέτα, απεδείχθησαν, μετά από ένα χρόνιο δημοτικής διακυβέρνησης, πολλαπλασίως καπάτσοι και πλέον νάρκισσοι και πιο αλαζόνες και αναιδείς, από τους χειρότερους της δημοτικής διαχείρισης. Ετούτα τα οξύνοα δημοτικά κοπίδια εφάρμοσαν, όλες τις καλπουζανιές και όλα τα κόλπα της κάλπικης δημοτικής διαχείρισης της εξουσίας, προς ίδια ναρκισσιστική προβολή και προσωπικό συμφέρον. Πράγματι, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε λογική και η συμμετοχή στα δρώμενα του δήμου Πύλου –Νέστορα έχει μετατραπεί από εθελοντική προσφορά σε εξασφάλιση μιας άκαρπης αργομισθίας. Εδώ έχουμε άλλους…υψηλόμισθους εθελοντές! Σχεδόν 80000€ το μήνα για να πληρώνονται ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος το ΔΣ, ο πρόεδρος της ΔΕ, οι πρόεδροι των συμβουλίων δημοτικής κοινότητας, οι πρόεδροι των συμβουλίων των τοπικών κοινοτήτων, οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων του δήμου Πύλου –Νέστορος και οι ειδικοί σύμβουλοι του δημάρχου και ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου [2].
Αυτοί λοιπόν που εισπράττουν μισθούς που δεν θα τους έβλεπαν φυσικά ποτέ από την δουλειά τους (όσοι έχουν) έχουν το θράσος να παρουσιάζονται, ως «εθελοντές», ως «κοινωνικά ευαίσθητοι», προτρέποντας τους δημότες, που έχουν εισοδήματα κατά μέσο όρο 600€ το μήνα, να συμμετέχουν υπό την αιγίδα του προέδρου του ΔΣ, στην «επιτροπή κοινωνικής αλληλεγγύης και εθελοντισμού» [3] για να «βοηθήσουν» τους φτωχούς συνδημότες από το υστέρημα τους, ενώ οι ίδιοι δεν «βάζουν χέρι» στις παχυλές αμοιβές τους, ώστε να βοηθήσουν στην πράξη τους φτωχούς πολίτες.
Αυτοί λοιπόν που εισπράττουν μισθούς που δεν θα τους έβλεπαν φυσικά ποτέ από την δουλειά τους (όσοι έχουν) έχουν το θράσος να παρουσιάζονται ως έμπειροι φιλελεύθεροι «γκουρού», που διαλαλούν σε όλους τους χώρους ότι επιδιώκουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη και την ευημερία στο δήμο[4], ώστε να δημιουργηθούν οι δραστηριότητες που θα δημιουργήσουν καινούργιες επιχειρήσεις για να βοηθηθούν οι νέοι επιχειρηματίες και να παταχθεί η ανεργία που μαστίζει τους νέους στο δήμο. Τα αποτελέσματα φανερώνουν ότι στη πράξη οι σύγχρονοι κομματικοί «μαγκουροφόροι» αδιαφορούν εγκληματικά και σκόπιμα, όπως είχα γράψει για το «τεχνικό πρόγραμμα» και για το προϋπολογισμό του δήμου [5], σας αναφέρω ως παραδείγματα, αφενός το αγροτικό δίκτυο που έγινε
αδιάβατο, εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων των προηγούμενων ημερών[6], με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να διαμαρτύρονται έντονα γιατί δεν μπορούν να πάνε στα χωράφια τους και αφετέρου λόγω της «τοπικής κομματικής χυδαιότητας και μίσους» αλλά της δημοτικής ανικανότητας σχεδιασμού της γεωγραφικής τοποθέτησης των κάδων [7], να «διώχνουν» μακριά από τον τόπο τους, από το Χανδρινού στο τόπο που γεννήθηκε ο πατέρας τους και ο παππούλης τους, δυο νέους επιστήμονες που δημιούργησαν κερδοφόρες επιχειρήσεις,[8] ……με αυτούς τους σύγχρονους «μαγκουροφόρους» που έχουν αντικαταστήσει την «μαγκούρα» με την αλαζονεία, την χυδαιότητα, την ρουφιανιά, το μίσος και την ανικανότητα, θα κάνει την επανεκκίνηση της οικονομίας ο σύγχρονος κυβιστής του πολιτικού συστήματος.
Αυτοί λοιπόν που εισπράττουν μισθούς που δεν θα τους έβλεπαν φυσικά ποτέ από την δουλειά τους (όσοι έχουν) έχουν το θράσος να παρουσιάζονται ως « οι παρθένοι ηγεμονίσκοι» αφού έχουν ήδη εισπράξει τις παχυλές μηνιαίες αμοιβές τους και έχουν σπαταλήσει χριστουγεννιάτικα, δημοτικό χρήμα για την προβολή τους [9], με κροκοδείλια δάκρυα στέλνουν τις ευχές τους για καλά Χριστούγεννα με [10] στους δημότες που υποφέρουν και δύσκολα τα βγάζουν πέρα, λόγω του ότι έχουν μειωθεί τα αγροτικά εισοδήματα, οι μισθοί και οι συντάξεις. Περισσεύει η υποκρισία και η κοινωνική αναλγησία.
Και συ δημότη βασανισμένε, πάντοτε ευκολόπιστε και πάντα προδομένε, θα τα ανέχεσαι όλα αυτά; Να σε ταπεινώνουν; Να σε λοιδορούν οι χρυσοκάνθαροι, οι λιμασμένοι για χρήμα, για ναρκισσιστική προβολή και για εξουσία; Να σε περιφρονούν και να σε θεωρούν μια ψήφο μέσα στην κάλπη; Με αντάλλαγμα ανεκπλήρωτες, προεκλογικές, υποσχέσεις; Φτάνει πια! Δεν πάει άλλο! Απαίτησε και πάλεψε, συνδημότη, ώστε ο Δήμος την πόλιν κρατύνει [11].
Επίλογος: Γίνε πολίτης-οπλίτης της Δημοκρατίας σου, που απαιτεί την αρετή και διακηρύσσει, με τη φωνή του Περικλή των Αθηναίων, ανά τους αιώνας:
─ μέτεστι δε κατά μεν τους νόμους… πάσι το ίσον)» [12] .
─ κατά δε την αξίωσιν,… ουκ από μέρους το πλείον ες τα κοινά ή από αρετής προτιμάται)» [13].
Ώστε μέσα σε αυτή την κρίση, ας ξανακάνουμε, λοιπόν, κι εμείς, όλοι μαζί , με λογισμό και όνειρο, την πατρίδα μας, εκπαιδευτήριο για όλους. Τόπο, που, πολίτες ελεύθεροι, αυτάρκεις θα αγωνίζονται ώστε μόνο με «Αρετή διαχρεωμένη η Ελλάς την τε πενίην απαμύνεται και την δεσποσύνην» , αποδεικνύοντας στους «πολιτικάντηδες Ελληναράδες» ότι: η πολιτική εντιμότητα, η πολιτική ευαισθησία και το πολιτικό φιλότιμο δεν αγοράζονται, ούτε πωλούνται στην αγορά.
Πηγές
[1] www.anevlavis.gr/Default.aspx?tabid=131 Εμείς, οι Έλληνες, θα πούμε, ξανά, ΟΧΙ! «Αρετή διαχρεωμένη η Ελλάς την τε πενίην απαμύνεται και την δεσποσύνην» Ηρόδοτος μετάφαση : “Με την αρετή η Ελλάδα, αντιμάχεται την φτώχεια και τη σκλαβιά”
[2] www.arxaiaithomi.gr/?p=49973 ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ
Τα προνόμια και οι απολαβές των «αρχόντων» του δήμου Πύλου ... Λαέρτης ο Πύλιος
[3] www.pylos.gr «Eπιτροπή Kοινωνικής Aλληλεγγύης και Eθελοντισμού»
[4] www.gargalianoi.com/.../ζω-στο-δήμο-του
[5] www.dimitriskafantaris.gr/www.pylos.gr το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Πύλου Νέστορος / www.gargalianoi.com/.../ζω-στο-δήμο-του: Ζω στο δήμο του Είπα… Ξείπα (Πύλου Νέστορος) Λαέρτης ο Πύλιος 8 Ιουνίου 2011 www.arxaiaithomi.gr/?p=42707 Ο Προϋπολογισμός στο δήμο Νέστορος-Πύλου έτους 2011 Λαέρτης ο Πύλιος
[6] kyparissiotis.blogspot.com/.../blog-post_1...
[7] www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e.../kathariotita.doc ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α – ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ
[8] Θα επανέλθω στο συγκεκριμένο θέμα όταν θα έχω συγκεκριμένες πληροφορίες από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας [9] www.pylos.gr/index.php?option ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ... Οι πληροφορίες από στελέχη του δήμου λένε ότι :Τα σιδερένια χριστουγεννιάτικα δένδρα κόστισαν 13000€. Ντροπή!! να σπαταλούν τα χρήματα για προσωπικές προβολές και να μην τα διαθέτουν για τους άνεργους νέους του δήμου. [10] www.pylos.gr ΕΥΧΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
[11] www.facebook.com/topic.php?uid H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΕΡΑ "Δήμος την πόλιν κρατύνει" Αριστοφάνης μετάφραση: “Γίνε Δήμος που την πόλη δυναμώνει”
[12] www.xrysalogia.gr/epitafios.html ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ- μετάφραση:
«Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι μπροστά στο νόμο»
[13]. www.xrysalogia.gr/epitafios.html ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ- μετάφραση:
«Για τα δημόσια αξιώματα προτιμούνται όχι εκείνοι που ανήκουν σε ένα ορισμένο κόμμα, αλλά εκείνοι που είναι ικανοί και τα αξίζουν»
Posted by Picasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου