Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Κύριοι βουλευτές της Μεσσηνίας ψηφίσατε το «πραγματικό παράδοξο» που τόσα δεινά επιφέρει στον Ελληνικό λαό.


Κύριοι βουλευτές της Μεσσηνίας ψηφίσατε το «πραγματικό παράδοξο» που τόσα δεινά επιφέρει στον Ελληνικό λαό.
Λαέρτης ο Πύλιος
«`Πη παρέβην; Τι δ’ έρεξα;Τι δε μοι δέον ουκ ετελέσθη;» [1]
Χωρίς πρόλογο: Κύριοι βουλευτές της Μεσσηνίας, που υποστηρίζετε την τρικομματική μεταβατική κυβέρνηση, γνωρίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει στην εισηγητική του έκθεση [2]: «……Στον προϋπολογισμό του 2012, το δημόσιο χρέος, μετά την ολοκλήρωση του «κουρέματος», προβλέπεται να ανέλθει στα τέλη του 2012 στα 309,3 δισ. ευρώ ή στο 145,5% του ΑΕΠ», που σημαίνει ότι ύστερα από τρία χρόνια σκληρής λιτότητας, το δημόσιο χρέος της χώρας στα τέλη του 2012 τόσο σε ευρώ όσο και ως ποσοστό του ΑΕΠ θα είναι υψηλότερο από εκείνο του 2009 (!), δεδομένου ότι το έτος αυτό ανερχόταν σε 299,5 δισ. ευρώ ή στο 129,3% του ΑΕΠ».
Ακόμη γνωρίζεται ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2013-15 που κατατέθηκε στη Βουλή στις 24.11.11, υποθέτει ότι οι στόχοι του Προϋπολογισμού του 2012, θα επιτευχθούν και προβλέπει ότι το δημόσιο χρέος θα φτάσει το 2013 τα 314,9 δισ. ευρώ ή το 146,7% του ΑΕΠ, θα είναι, δηλαδή, υψηλότερο όχι μόνο από εκείνο του 2009 αλλά και από εκείνο του 2012 (!)».
Πράγματι κύριοι βουλευτές της Μεσσηνίας ψηφίσατε, όπως επιβεβαιώνει η επιστημονική σκέψη, το «πραγματικό παράδοξο» [3] που εκθέτει τα θεμελιακά λάθη σας, αναφορικά με την κατανόηση της οικονομικής κατάστασης της χώρας, εκ της οποίας προκύπτει ότι όσο αυξάνονται οι περικοπές και οι φόροι, τόσο αυξάνεται το δημόσιο χρέος (παράδοξο). Η έννοια του πραγματικού παραδόξου που ψηφίσατε, πιθανώς παραπέμπει ετυμολογικά ακριβώς σε αυτή καθ΄ αυτή την αιτία του λογικού αδιεξόδου που είναι το θεμελιακό λάθος κατανόησης, της κρίσιμης οικονομικής κατάστασης, η οποία γεννά τελικά το λογικό αδιέξοδο (παρα+δοξείν, λάθος νομιζόμενο).
Κύριοι βουλευτές της Μεσσηνίας, επειδή όπως φαίνεται ψηφίσατε το πραγματικό παράδοξο, σας ερωτώ:
* Για να μειώσει η Ελλάδα το δημόσιο χρέος, θα πρέπει να αντιστρέψετε τη μέχρι τώρα άκαρπη πολιτική σας;
* Αν αυτό ακούγεται τρελό, πόσο 'λογικό' είναι το να βάζετε την αγορά στον πάγο και να περιμένουμε όλοι μας την πολυπόθητη ανάπτυξη;
Επίλογος: Το βουλευτιλίκι δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά μέσο και βοήθημα στην επίτευξη του σκοπού της ευχάριστης ζωής (ΖΗΝ ΗΔΕΩΣ)[4] των πολιτών, της ευδαιμονίας των πολιτών. Μήπως, λοιπόν κύριοι βουλευτές της Μεσσηνίας αντί για ευχές για τον καινούργιο χρόνο, θα πρέπει να παραιτηθείτε και να μην θέσετε στο μέλλον υποψηφιότητα για το βουλευτιλίκι, όλοι εσείς που δεν λάβατε υπόψη σας το Πυθαγόρειο ερώτημα: «`Πη παρέβην; Τι δ’ έρεξα; Τι δε μοι δέον ουκ ετελέσθη;» ή «συνειδητά» ψηφίσατε «το πραγματικό παράδοξο», που τόσα δεινά επιφέρει στον Ελληνικό λαό.
Πηγές:
[1] Ερώτημα των Πυθαγορείων μτφρ: «πού παρέβην; τι έκανα; τι από αυτά που έπρεπε να κάνω δεν έγινε;»
[2] Ελευθεροτυπία Του ΜΑΝΟΛΗ Γ. ΔΡΕΤΤΑΚΗ: Το χρέος του 2013 μεγαλύτερο από του 2009 Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011.
[3] frikipaideia.wikia.com/wiki: Το παράδοξο παραδόξως, δεν είναι το είναι αλλά είναι το ίδιο το παράδοξο που παράδοξα δεν το καταλαβαίνει και το πιο παράδοξο άτομο που παράδοξα παραδόξως προσπαθεί...παράδοξη απογοήτευση παραδόξως αισθάνεται [4] www.epicuros.gr/Επίκουρος, Επικούρεια Φιλοσοφία
Posted by Picasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου