Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Aπό τις εκδόσεις "Μίλητος"


Aπό τις εκδόσεις "Μίλητος"
Τη Δευτέρα παρουσιάζεται το λεύκωμα «Όξω Μάνη»
Το λεύκωμα των εκδόσεων «Μίλητος», «Όξω Μάνη», θα παρουσιασθεί στις 7.30 το απόγευμα της Δευτέρας στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, ενώ μανιάτικα κείμενα θα απαγγείλει η ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη. Χθες, συνέντευξη για την εκδήλωση έδωσαν ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας και ο συντονιστής της παρουσίασης, Παναγιώτης Τσιμόγιαννης.
Δήμαρχος
Ο κ. Γιαννημάρας αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Δήμου για ανάδειξη της περιοχής, επισημαίνοντας ότι η Μάνη απ’ όλους αναγνωρίζεται ως κάτι μοναδικό. Τη χαρακτήρισε στολίδι, το οποίο, όμως, πρέπει να παρουσιάζεται και να αναδεικνύεται η αξία του. Η «Μίλητος», τόνισε, είδε αυτό το στολίδι και αποφάσισε να το αναδείξει.
Μίλησε για ανάπτυξη του τουριστικού τομέα, που εκτιμά ότι είναι ο πιο σημαντικός και μιλώντας για το λεύκωμα, είπε ότι θα δωρίζεται σε σημαντικούς επισκέπτες της περιοχής.
Μιλώντας περισσότερο για τη Μάνη, υπογράμμισε ότι μέσα από το λεύκωμα ανακάλυψε σημεία που ούτε ο ίδιος που κατάγεται από την περιοχή δε γνώριζε, τα οποία τον προκάλεσαν και τα επισκέφθηκε. Αναφέρθηκε, επίσης, στα μονοπάτια της Μάνης, σημειώνοντας ότι έχει επισκεφθεί περίπου 20-30, ενώ είναι πάνω από 100. Έμεινε δε έκπληκτος από την κατάσταση στην οποία διατηρούνται. Μάλιστα, είπε ότι επιχειρείται η ένταξη έργου σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θα αφορά στα μονοπάτια, καθώς και η χρηματοδότηση της σήμανσής τους.
Τέλος, είπε ότι ο Δήμος κάνει προσπάθεια για ανάδειξη και του υποθαλάσσιου πλούτου της περιοχής, τον οποίο χαρακτήρισε τεράστιο.
Εκδήλωση
Μιλώντας για την εκδήλωση της Δευτέρας, ο κ. Τσιμόγιαννης είπε ότι σε αυτή θα μιλήσουν η επίκουρος καθηγήτρια Παλαιογραφίας Σοφία Καπετανάκη, ο αρχιτέκτονας – εθνολόγος Γιάννης Σαΐτας και ο συγγραφέας Χρίστος Κοτσωνής.
Κείμενα με μοιρολόγια και νανουρίσματα της Μάνης θα απαγγείλει η ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη.
Για τη Μάνη, ο κ. Τσιμόγιαννης είπε πως είναι μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή περιοχή, με ατελείωτες βυζαντινές εκκλησίες, μονοπάτια, θάλασσες και φαράγγια και δική της ιστορία.
Καταλήγοντας σημείωσε ότι το λεύκωμα αποτελεί ύμνο προς τη Μάνη και τιμά την περιοχή και τους κατοίκους της.
Της Βίκυς Βετουλάκη
Posted by Picasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου