Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

TA ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Μεγάλη επιτυχία! Καφαντάρη «έφαγε» τον Τζάννε, Δήμαρχος και του Λιμανιού από 1-1-2012 Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε σήμερα επίσημα στην ΚΕΔ ότι τις επόμενες ώρες υπογράφει το διάταγμα σύμφωνα με το οποίο τα λιμάνι...α Κορίνθου, Πύλου και Κιάτου περνούν από την 1.1.2012 στον πλήρη έλεγχο των δημοτικών λιμενικών ταμείων.Οι 3 αυτοί δήμοι είχαν προνοήσει και είχαν ορίσει με αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων τα διοικητικά συμβούλια των δημοτικών λιμενικών τους ταμείων.Άραγε τι έκανε ο Δήμος Καλαμάτας που είναι ο μεγαλύτερος δήμος του Νομού και έχει και τα μεγαλύτερα προβλήματα όπως ξέρουμε τόσα χρόνια με τον «Δήμαρχο» του Λιμανιού Νίκο ΤζάννεΌπως και να έχει το θέμα αξίζουν συγχαρητήρια στον υφυπουργό Άδωνη Γεωργιάδη που τελείωσε άμεσα ένα θέμα που κωλυσιεργούσε από την Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ αρκετά χρόνια πράγμα που εμπόδιζε την ανάπτυξη στις παραλιακές ζώνες των δήμων μια και πολλοί πρόεδροι των Λιμενικών ταμείων την είχαν δει σαν «δήμαρχοι» των λιμενικών ζωνών

Και Μητροπολίτες έβαλαν δήμαρχοι για να πιέσουν τον Αδωνι..!!! Η χθεσινή αποκάλυψη του moriasnews για την παράδοση των λιμανίων Κορίνθου-Πύλου και Κιάτου στους δήμους ήταν κυριολεκτικά κεραυνός εν αιθρία. Η πίεση που άσκησε ο δήμαρχος Κο...ρινθίων στο υπουρεγείο και το ανοικτό μυαλό του Αδωνι Γεωργιάδη δημιούργησαν μία νέα κατάσταση.Από τις αρχές του Δεκέμβρη ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας είχε υποσχεθεί στον Αλέκο Πνευματικό ότι «μέχρι τέλους του χρόνου θα δώσει στον δήμο το λιμενικό ταμείο». Η διαρκής πίεση του Πνευματικού ολοκληρώθηκε χθές το μεσημέρι στο υπουργείο με την πολύ κρίσιμη υπογραφή.Οι δήμαρχοι Καφαντάρης της Πύλου και Σταματόπουλος του Κιάτου ξέρουν πολύ καλά ότι μαζί με τον Πνευματικό πήραν και αυτοί τα λιμενικά ταμεία.Ομως είχαν προνοήσει να συγκροτήσουν τα δημοτικά λιμενικά ταμεία.Οι άλλοι δήμαρχοι κυριολεκτικά πάγωσαν όταν βγήκε στον άερα το δημοσιεύμα στο Moriasnews χθές το μεσημέρι και άρχισαν πανικόβλητοι να ψάχνουν τρόπο να πιεστεί ο Αδωνις να υπογράψει και για τα δικά τους λιμάνια..Σημειώθηκαν πολλά γεγονότα.Μέχρι και Μητροπολίτες επιστρατεύθηκαν για να πείσουν τον υφυπουργό. Αλλοι έτρεξαν ακόμα και στην Συγγρού για να ασκήσει πίεση. Η Πελοπόννησος έγινε κυριολεκτικά άνω-κάτω..Ο Αδωνις Γεωργιάδης πέτυχε πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Κάνει και την πολιτική του κατά νομό..!
Τα λιμενικά ταμεία γίνονται δημοτικά ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΥΛΟΣτη δικαιοδοσία των Δήμων Καλαμάτας και Πύλου-Νέστορος αντίστοιχα περνούν από την 1η Ιανουαρίου τα λιμάνια των δύο πόλεων, τα περιουσιακά στοιχε...ία που τα συνοδεύουν, καθώς και η διαχείριση των ακτών. Χθες μάλιστα οι δήμαρχοι Παναγιώτης Νίκας και Δημήτρης Καφαντάρης είχαν ξεχωριστές συναντήσεις με τον υφυπουργό Ναυτιλίας Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος τους παρέδωσε τα Προεδρικά Διατάγματα που ορίζουν τη σύσταση Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων στις παραπάνω περιοχές.Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την ευόδωση προσπαθειών μίας 15ετίας εμφανίστηκε χθες βράδυ ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, σημειώνοντας ότι δεν αποκλείεται να συγκληθεί εκτάκτως -ακόμα και απόψε- το Διοικητικό Συμβούλιο του νέου φορέα.Στη δημοτική αρχή της Πύλου επικρατεί επίσης κλίμα ιδιαίτερης ικανοποίησης για την παραπάνω εξέλιξη. Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόεδρος του νέου οργάνου θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Χαραμαράς.

Posted by Picasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου