Παρασκευή 24 Μαΐου 2013


Τη Δευτέρα η κρίσιμη συνεδρίαση στη Μεσσήνη για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος

    Στάθης Αναστασόπουλος, Μανώλης Αγγελάκας και Ηλίας Πατσιώτης, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. Μεσσήνης για το Καλαμάτα-ΡιζόμυλοςΣτάθης Αναστασόπουλος, Μανώλης Αγγελάκας και Ηλίας Πατσιώτης, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. Μεσσήνης για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος
    ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ 
    Τη Δευτέρα, στις οκτώ το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, όπου το Σώμα θα κληθεί να εκφράσει τη γνώμη του σχετικά με τις βελτιωτικές προτάσεις του Μανώλη Αγγελάκα, για τα χαρακτηριστικά του δρόμου Καλαμάτας-Ριζόμυλου…
    Ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, το οποίο είχε προγραμματιστεί να συζητήσει χθες το βράδυ για τις βελτιωτικές προτάσεις, ανέβαλε το θέμα, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, από χθες το πρωί εξέφραζε την ικανοποίησή του, θεωρώντας ότι το ζήτημα έχει κλείσει!
    Ο λόγος που το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης ανέβαλε την προγραμματισμένη για χθες συζήτηση του θέματος είναι επειδή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν είχε σταλεί κανένα επίσημο έγγραφο ή κάποιος χάρτης, με τις αλλαγές που παρουσίασε ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανώλης Αγγελάκας. Επειδή λοιπόν υπάρχει καχυποψία, ιδίως μεταξύ των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αποφασίστηκε η αναβολή του θέματος. Πάντως δεν φαίνεται ο ενθουσιασμός των δημάρχων Μεσσήνης, Στάθη Αναστασόπουλου και Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, σχετικά με τις αλλαγές στα χαρακτηριστικά του δρόμου, να έχει αγγίξει ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες γης στην περιοχή της Μεσσήνης, που επιμένουν ότι πρόσβαση στο δρόμο, άμεση, πρέπει να έχει κάθε ιδιοκτησία.
    Σε ό,τι αφορά το δήμαρχο Καλαμάτας, σε δηλώσεις του μίλησε πολύ επαινετικά για τον Μανώλη Αγγελάκα, χαρακτηρίζοντάς τον «πολύτιμο κρατικό λειτουργό» και «άριστο διαπραγματευτή», ενώ έκανε θετικές αναφορές στο δήμαρχο Μεσσήνης και τους αιρετούς εκπροσώπους των δημοτών, σημειώνοντας ότι κρατούν διαλλακτική στάση. Ο δήμαρχος Καλαμάτας μίλησε και για τον εαυτό του, δηλώνοντας υπερήφανος γιατί είπε πως υποστήριξε το συγκεκριμένο έργο από την πρώτη στιγμή.
    Κατά τα άλλα, ο κ. Νίκας παρατήρησε ότι ο δρόμος Καλαμάτας-Ριζόμυλου δεν θα είναι ένας δρόμος μόνο της Μεσσήνης αλλά ένας άξονας υπερτοπικής σημασίας. Επανάλαβε δε ότι πρόκειται για το σημαντικότερο οδικό έργο της Μεσσηνίας, ίσης σημασίας με τον αυτοκινητόδρομο!
    Στ.Μ.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου