Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Μετά τον εξάψαλμο όχι Βουδούρη σε μειώσεις


Μετά τον εξάψαλμο όχι Βουδούρη σε μειώσεις
Τα άκουσε μαζί με Γιαννακοπούλου στο νοσοκομείο, απόντος Κουσελά
Ισχυρή κριτική για την κυβερνητική πολιτική δέχθηκε χθες ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσ. Βουδούρης, προσερχόμενος στην ημερίδα για τις μεταμοσχεύσεις στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ενώ στα «απόνερά» της βρέθηκε η Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία προσήλθε μαζί με τους άλλους επισήμους και προέβαλε ως επιχείρημα ότι καθυστερείται η έναρξη της εκδήλωσης, δηλώνοντας ωστόσο πρόθυμη να συζητήσει με το πέρας της. Ο κ. Βουδούρης, ως ένας από τους βουλευτές της Μεσσηνίας, ήταν, λόγω της συγκυρίας, ο κύριος αποδέκτης της έντονης και σκληρής κριτικής που του άσκησε, εκπροσωπώντας τους συναδέλφους της, η γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας Κέλλυ Μπουκέα. Του μίλησε ειρωνικά εκφράζοντας τα συγχαρητήριά της για τις επιλογές του, για τον τρόπο που ψηφίζει, αλλά και αντιλαμβάνεται τη σωτηρία της χώρας, την οποία οδηγεί σε καταστροφή και τους ίδιους σε εξαθλίωση.
«Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει»Ζήτησε να υπερασπιστούν οι βουλευτές το ρόλο τους, τα δικαιώματα της χώρας και του Έλληνα πολίτη και όχι των δανειστών και των ξένων κέντρων εξουσίας. «Χαζοί δεν είμαστε. Ξέρουμε πολύ καλά τι γίνεται και περιμένουμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Τελευταία σας ευκαιρία είναι να πάρετε θέση σε αυτό το εξοντωτικό πολυνομοσχέδιο, πριν περάσει από τη Βουλή», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Να ξέρετε ότι η οργή έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα. Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει. Περιμένουμε να σταθείτε στο ρόλο σας και να κάνετε αυτό για το οποίο σας ψηφίσαμε. Να αντισταθείτε στις πιέσεις του ΔΝΤ και να πάψετε να είστε πειθήνια όργανα των κομμάτων σας, που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση, τα τελευταία 20 χρόνια», κατέληξε και του επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας, στο οποίο χαρακτηρίζονται οι βουλευτές ως ανεπιθύμητοι στο χώρο εργασίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας. «Ζητάμε να μην το ψηφίσετε και να αποσυρθεί για να ξανασυζητηθεί το ζήτημα. Μας εξοντώνει, μας σκοτώνει», παρεμβλήθηκε το μέλος του σωματείου Κ. Χαραλαμπόπουλος, ενώ η κα Μπουκέα συνέχισε λέγοντας πως «θέλουμε να αντισταθείτε και να σκεφθείτε το όφελος της πατρίδας και των Ελλήνων. Όλοι μας αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν 10 πατριώτες βουλευτές μέσα στη Βουλή για να πουν “όχι”; Γιατί δεν ανοίγετε τους λογαριασμούς στην Ελβετία, να δείτε ποιοι τους έχουν και να φορολογηθούν και κόβετε το ψωμί από το συνταξιούχο των 500 ευρώ; Αυτά είναι τα ερωτήματα που πλανώνται στα χείλη όλων μας».
Θα καταψηφίσει Από την πλευρά του, ο κ. Βουδούρης επιχείρησε να ρίξει τους τόνους και κάλεσε τους εργαζόμενους σε διάλογο. Αυτοί είπαν πως δεν επιθυμούν μια ατέρμονα συζήτηση με ανταλλαγή επιχειρημάτων και ο βουλευτής σχολίασε πως σε ό,τι τον αφορά, «το πολυνομοσχέδιο και εμένα με προβληματίζει όχι τόσο το σκέλος του που αφορά στο δημόσιο τομέα, αλλά εκείνο που αφορά τον ιδιωτικό τομέα». Πρόσθεσε ότι όντως υπάρχει έλλειμμα στο δημόσιο τομέα, λέγοντας πως ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι η πηγή του προβλήματος. Επίσης, πως δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο στο πολυνομοσχέδιο υπάρχουν διατάξεις που μειώνουν τους μισθούς και περιορίζουν τα εργασιακά δικαιώματα, σε έναν τομέα που δεν ευθύνεται. Ακολούθως, ανέφερε ότι «ποτέ δεν απέφυγα το διάλογο με οποιονδήποτε. Ως βουλευτής οφείλω να πάρω θέση. Δηλώνω ότι οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης θέλει να κάνει διάλογο μαζί μου, η πόρτα μου είναι ανοιχτή».Η γραμματέας του σωματείου τού αντιγύρισε ότι το θέμα δεν είναι μόνο κάποια άρθρα του πολυνομοσχεδίου, αλλά η γενικότερη πολιτική. «Δεν κοιτάμε μόνο πώς θα φυλάξουμε τα κεκτημένα μας ως δημόσιοι υπάλληλοι και δε θα αφήσουμε τους υπόλοιπους να πνίγονται. Θα ήταν ωραία να ανταλλάξουμε απόψεις, αλλά αυτό δε θα αλλάξει τίποτε. Αναρωτιόμαστε αν αυτοί που κυβερνούν έχουν τη στοιχειώδη λογική. Καλή η πρόθεσή σας να μας καλέσετε για διάλογο, αλλά δεν κάνει πλέον τίποτε. Εσείς πρέπει να αποφασίσετε για τη στάση σας κι ο κάθε συνάδελφός σας, που έχει ένα τεράστιο βάρος στις πλάτες του για το τι θα κάνει. Αν νιώθει άσχημα για τις επιλογές του, να παραιτηθεί κι ο λαός να αποφασίσει ποιος θα τον εκπροσωπεί. Ακούγεται από παντού ότι έχουμε μια άτυπη δικτατορία. Αποφασίζονται τόσο κρίσιμα θέματα από μια πλειοψηφία 154 βουλευτών», επισήμανε, ανάμεσα σε άλλα, ζητώντας να πληροφορηθεί αν ο βουλευτής αισθάνεται προδομένος. «Το αν αισθάνομαι προδομένος ή όχι, ποια είναι τα διλήμματα που έχω θα είναι το αντικείμενο του διαλόγου», απάντησε ο κ. Βουδούρης, ο οποίος κατέληξε, ενώπιον όλων, ότι θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου