Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Άρχισε η εργολαβία… των εκλογών


Άρχισε η εργολαβία… των εκλογών

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Πολιτικά
Κυριακή, 09 Οκτώβριος 2011 20:29


Με την γενναία στάση του Δ.Κουσέλα να εναντιωθεί και να τα πει έξω από τα δόντια στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ε. Βενιζέλο, η οποία έπαιξε στα πρώτα και μάλιστα με τα καλύτερα σχόλια πανελληνίως, μια και είπε τα αυτονόητα. Να πάρουν δηλαδή τα λεφτά από αυτούς που χρωστάνε και τα έχουν κρυμμένα. Κάτι όπως αποκάλυψε, έχει τα στοιχεία (Λίστα) το υπουργείο για να τα εισπράξει άμεσα!! Με την θέση αυτή ανησύχησαν φαίνεται πολλοί βολεμένοι... αλλά
και ο βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης, βέβαια αυτός για άλλο λόγο… καθαρά εσωκομματικό και επικοινωνιακό.
Η επιστολή που έστειλε σήμερα στα ΜΜΕ και βγάζει την «χωλή» του για τον Δ. Κουσελά, δείχνει ότι θα πέσουν κορμιά για την έδρα του ΠΑΣΟΚ στον νομό Μεσσηνίας μια και από ότι φαίνεται θα βγάλει μόνο μία (1). Η ξαφνική μεγάλη και θετική δημοσιότητα τώρα, του πρώην υφυπουργού Οικονομικών, μετά την υπουργοποίησή του, αλλά και τώρα με την πανελλήνια απήχηση των απόψεών του, μάλλον έχει πανικοβάλει τον κ. Βουδούρη ή έχει αναλάβει… εργολαβία κάποια δουλειά!!!
Ο αγαπητός Γιατρός Οδυσσέας Βουδούρης που έχει κάνει πολλές φορές σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση αλλά στο τέλος συμφωνεί με όλα... δεν νομίζω να μην κατάλαβε κάτι που έχουν καταλάβει ακόμη και οι άνθρωποι στα πιο απομακρυσμένοι χωριά της πατρίδας μας. Δηλαδή ότι το σχέδιο του Μνημονίου έχει αποτύχει από την γένεση του διασύροντας πρώτα τους Έξω και μετά τους Μέσα παράγοντες αυτού του εκτρώματος που δυστυχώς το πληρώνουμε όλοι οι μικρομεσαίοι και οι φτωχοί για τον απλό λόγο, ότι τα έσοδα που είχαν υπολογίσει από την αγορά δεν επαληθεύθηκαν λόγω κατάρρευσης της αγοράς από αυτά τα μέτρα. Δεν νομίζουμε να μην τα βλέπει όλα αυτά και ο κ. Βουδούρης που με την στάση του, όλα δείχνουν ότι πάει να πάρει απεγνωσμένα θέση στην κούρσα των εκλογών…

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου του κ. Βουδούρη και η απάντηση του κ. Κουσελά


Οδυσσέας Βουδούρης
Ιατρός Χειρουργός
Βουλευτής Μεσσηνίας
Αριστομένους 51, Καλαμάτα 24100



Καλαμάτα, 9 Οκτωβρίου 2011


Προς
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Ν. Μεσσηνίας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Δημήτρη Κουσελά

Στις 23 Δεκεμβρίου 2010, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε τον κρατικό προϋπολογισμό του 2011, που εισηγήθηκε το Υπουργείο Οικονομικών. Ο προϋπολογισμός αυτός προέβλεπε, για το πρώτο εξάμηνο του 2011, 25,1 δισ. € έσοδα. Στο πρώτο εξάμηνο 2011 εισπράχθηκαν όμως μόνο 21,8 δισ. €, δημιουργώντας ένα έλλειμμα 3,3 δισ. €, με συνέπεια τη σημαντική απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους, που είχε θέσει το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών. Η αστοχία αυτή ήταν μια από τις αιτίες που ανάγκασε την Κυβέρνηση να πάρει στη συνέχεια πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.

Ωστόσο, οι στόχοι εσόδων είχαν κριθεί, τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ως αναγκαίοι και ρεαλιστικοί. Αναγκαίοι για να βγούμε από την κρίση και ρεαλιστικοί διότι, αν το οικονομικό επιτελείο επεδείκνυε την απαιτούμενη αποφασιστικότητα, μπορούσαν να επιτευχθούν.

Η αναφορά αυτών των δεδομένων οδηγεί αναγκαστικά στο συμπέρασμα ότι υπήρξε αστοχία το πρώτο εξάμηνο 2011 στην υλοποίηση του προϋπολογισμού από το Υπουργείο, που τον είχε εισηγηθεί. Δεν υποτιμώ τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών. Η πολιτική υπευθυνότητα όμως επιτάσσει σε όσους πρωταγωνίστησαν στην οικονομική πολιτική της συγκεκριμένης δύσκολης περιόδου, να αναλύσουν τι συνέβη, κάτι που εμπεριέχει προφανώς και την αυτοκριτική. Αυτό βέβαια οφείλει να κάνει και ο κ. Δημήτρης Κουσελάς, ο οποίος ήταν αρμόδιος για τη είσπραξη των εσόδων. Η επίκληση «μεγάλων συμφερόντων» ως εξήγηση μιας αποτυχίας μπορεί να ληφθεί υπόψη αν αυτά κατονομαστούν. Ειδάλλως, ισοδυναμούν με προσπάθεια προσωπικής δικαιολόγησης. Υπεύθυνος πολιτικός είναι όποιος αναλαμβάνει τις ευθύνες του, χωρίς να επιχειρεί να τις μετακυλήσει σε τρίτους. Εύχομαι αυτό να πράξει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών.

Όσον αφορά «λίστες φοροφυγάδων», θεωρώ αυτονόητο πως όποιος βρεθεί κάτοχος τέτοιων στοιχείων οφείλει χωρίς καμία καθυστέρηση να τα παραδώσει στις δικαστικές Αρχές, είτε είναι απλός πολίτης είτε -ακόμη περισσότερο- αν είναι κυβερνητικό στέλεχος.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ





ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ
Βουλευτή Μεσσηνίας
Γεωργούλη 1 – 24100 Καλαμάτα
Τηλ. 2721097555-2721096434
Βουλής 4, Αθήνα 10562
Τηλ. 2103210485-3210450

Καλαμάτα, 9 Οκτωβρίου 2011


Δήλωση του Δημήτρη Κουσελά

«Φαίνεται πως η παρέμβασή μου στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο για να εισπραχθούν άμεσα τα οφειλόμενα από μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου και να ανακοινωθούν τα ονόματά τους, -κάτι που είχε ήδη δρομολογηθεί από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών πριν τον ανασχηματισμό του Ιουνίου-, ανησύχησε πολλούς και για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Δεν περίμενα όμως να ανησυχήσει και τον συνάδελφό μου βουλευτή Μεσσηνίας κ. Οδυσσέα Βουδούρη.

Ας μην ανησυχεί, ο καλός συνάδελφος! Αυτή μου η προσπάθεια υποστηρίζεται από τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, για να μη πληρώνουν τα σπασμένα παραλείψεων και αδικαιολόγητων καθυστερήσεων της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας ή του κρατικού μηχανισμού. Θα περίμενα, λοιπόν, να στηριχθεί σθεναρά και από τον ίδιο, αντί να παραβιάζει ανοικτές πόρτες ζητώντας απολογισμούς που έχουν γίνει, ή κάνοντας υποδείξεις για τα αυτονόητα. »


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου