Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Οι εντολές του δημάρχου

Οι εντολές του δημάρχου
Επιμέλεια: Λαέρτης ο Πύλιος
Οι μαθητές του Λυκείου , ενώ έπρεπε όλοι να στρέψουν το κεφάλι τους προ των επισήμων, προτίμησαν να κοιτούν μπροστά και ελάχιστα κεφάλια ήταν εκείνα που έστρεψαν, ήταν ένα μήνυμα αποδοκιμασίας, που έστειλαν, κατά την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην στη πρωτεύουσα του δήμου.
Ο δήμαρχος σαν απάντηση του μηνύματος αποδοκιμασίας, έφερε προς εφαρμογή ως σύγχρονος Μωυσής, τι 10 εντολές του:
1. Εγώ ειμί ο Κύριος ο δήμαρχος σου, όστις εισήγαγόν σε εν οίκου γυμνασιακής γνώσης ναρκισσισμού και αφασίας, ουκ έσονταί σοι δήμαρχοι έτεροι πλην εμού.
2. Ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον αντιπολιτευτικό ή φιλοαριστερόν, ουδέ παντός ομοίωμα όσα εν τω δήμω και όσα εν τη γη κάτω και όσα εν τοις ύδασιν υπό κάτω της γης, ου ψηφίσεις αυτοίς ουδέ μη λατρεύσεις αυτοίς.
3. Ου βρίσει το όνομα Κυρίου του δήμαρχου σου επί ματαίω.
4. Μνήσθητι την ημέραν της Κυριακής αγιάζειν αυτήν και ακολούθησε την «μούγκα της στρούγκας»*.
5. Τίμα τον «σκαντζόχοιρο», τον «αφρικανό» και το «κόκκο-σαΐνι του ανθυποκλητήρα» και όλα τα κομματικά στελέχη που είναι φανατικοί “παλαμακιστές” μου.
6. Ου διαμαρτυρηθείς.
7. Ου αγανακτήσεις.
8. Ου φοροδιαφύγεις.
9. Ου αποδοκιμάσεις το ΝΑΙνέκο** δημαρχό σου.
10. Ουκ επιθυμήσεις πάντα όσα σε εμένα, των αντιδημάρχων, προέδρων και των συμβούλων μας ανήκουσι.
Πηγή: Μαύρη πένα
* Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ
**Η αναλγησία γίνεται κύριο συστατικό της εγκεφαλικής μάζας αφαιρώντας κάθε άλλη λέξη από το ισχνό λεξιλόγιό του, αφήνοντας μίαν και μόνην λέξιν χρησιμοτάτην δια την διακυβέρνηση του δήμου: το ΝΑΙ. Εξ’ ού και το ΝΑΙναίκος που πολύ απλά θα πεί, λέει ναι σε όλα για την πάρτη του με οποιοδήποτε αντίτιμο μπορεί να πληρώσει το σύνολο της κοινωνίας δήμου από την παντοτινή κατάφασή του στα καλέσματα αυτών που υπηρετει.
Posted by Picasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου