Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Παραμένουν τ' αγκάθια στην επιλογή Βουδούρη


Τελευταία Ενημέρωση: 05/02/2014
Στην Κουμουνδούρου μπορεί να βιάζονται να κλείσουν το... χάσμα που άνοιξε στο ΣΥΡΙΖΑ η επιλογή του Οδυσσέα Βουδούρη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, δε συμβαίνει όμως το ίδιο στην περιοχή μας και ειδικότερα στη Μεσσηνία. Ακόμα και χθες πολλά από τα στελέχη πρώτης γραμμής, είτε επώνυμα είτε ανώνυμα, εξέφραζαν την έντονη δυσαρέσκειά τους και το σκεπτικισμό τους για την εν λόγω απόφαση. Μάλιστα, τίθεται και ζήτημα συμμετοχής πολλών εξ αυτών στην προεκλογική διαδικασία, γεγονός που αναμένεται, όπως είναι φυσικό, να επηρεάσει σε μικρό ή μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα του συνδυασμού.
Πάντως, χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Π. Σκουρλέτης, προσπάθησε σε δηλώσεις του να ρίξει τους τόνους και να «ωραιοποιήσει» την κατάσταση, όμως τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στον real fm, κι απαντώντας στην ερώτηση για την επιλογή Βουδούρη, τόνισε: «Η όλη συζήτηση που έγινε με αφορμή την υποψηφιότητα του κ. Βουδούρη νομίζω ότι δεν έχει να κάνει με τα στενά προσωπικά του χαρακτηριστικά, αλλά με μια υπαρκτή διαφορετική προσέγγιση, πολύ γνωστή στον εσωκομματικό διάλογο που υπάρχει γύρω από τα θέματα των συμμαχιών.
Σας θυμίζω ότι και στο τελευταίο συνέδριο που είχαμε κάνει, τον προηγούμενο Ιούνιο, ήταν με απόλυτη σαφήνεια καταγεγραμμένη μία άποψη, η οποία τελικώς μειοψήφησε και η οποία υποστηρίζει ότι οι συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι μονοδιάστατες, να απευθύνονται μόνο στο χώρο της ιστορικής Αριστεράς. Αντίθετα, εμείς, και στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, τις προηγούμενες, και όλο αυτό το διάστημα, έχουμε πορευτεί με μια ανοιχτή αντίληψη, έχουμε κάνει ένα κάλεσμα το οποίο έχει βρει ανταπόκριση και, μάλιστα, έχουμε ορίσει και στις αποφάσεις του συνεδρίου μας το εύρος της πολιτικής απεύθυνσης, το οποίο ξεκινάει από τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και φτάνει μέχρι τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής Σοσιαλδημοκρατίας σε πολιτικό επίπεδο, γιατί νομίζω ότι σε επίπεδο κοινωνίας μπορούμε να απευθυνόμαστε στη βάση των πραγματικών προβλημάτων σε όλους πλέον… τη μεγαλύτερη πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου