Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Όλοι οι δημότες θα είναι …υποψήφιοι!

Υποψήφιοι για ρεκόρ Γκίνες, δέκα υποψήφιοι θέλουν το αξίωμα του δημάρχου Οιχαλίας


Τελευταία Ενημέρωση: 26/02/2014
Θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί ο Δήμος Οιχαλίας, αφού, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στις δημοτικές εκλογές αναμένεται να κατατεθούν δέκα υποψηφιότητες για το δημαρχιακό αξίωμα.
Εκτός του δημάρχου Φίλιππου Μπάμη, ενεργό ενδιαφέρον έχει εκφράσει η σημερινή επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση, ενώ μόλις προχθές γνωστοποίησε τις προθέσεις του ο δημοτικός σύμβουλος Κων. Δημητρακόπουλος, με το συνδυασμό «Βήμα στο Αύριο» .
Έχουν ήδη γίνει γνωστές οι προθέσεις και οι ανακοινώσεις των μέχρι σήμερα περιφερειακών συμβούλων Αριστείδη Σταθόπουλου και Σωτ. Παναγιωτόπουλου, αλλά και του Στάθη Τσουκάλη, ενώ αναμένονται σύντομα οι αντίστοιχες ανακοινώσεις από το μέχρι σήμερα πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Ηλία Σακελλαριάδη.
Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, σύμφωνα με τη «σιβυλλική» δήλωση του μέχρι σήμερα αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Π. Αλευρά.
Όλα αυτά, χωρίς να υπολογιστεί πιθανή υποψηφιότητα από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και χωρίς να έχει ανακοινωθεί ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης».            

Δηλώσεις των υποψηφίων
Σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος Φίλιππος Μπάμης, «είμαι δήμαρχος. Έχουμε ξεκινήσει έργο, που βρίσκεται σε εξέλιξη και πρέπει να ολοκληρωθεί, αλλά και να συγκεραστούν οι διαφορετικότητες και οι αδυναμίες των σημερινών Δημοτικών Ενοτήτων».
Από την πλευρά της, η κα Ελένη Αλειφέρη - Καραθανάση σχολίασε πως «έχω ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον μου κι έχω δηλώσει παρούσα ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας. Μέχρι να δηλώσω κάτι άλλο, παραμένω υποψήφια».
Ο κ. Αριστ. Σταθόπουλος επισήμανε πως ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του πριν από 8 μήνες περίπου και πρόσθεσε πως βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη συγκρότηση του συνδυασμού του. «Είναι έτοιμος σε μεγάλο βαθμό (ο συνδυασμός) και περιμένω τις εξελίξεις για την οριστικοποίησή του. Οι συνεργάτες μου κι εγώ θα “κατέβουμε” άσχετα από το ποιοι θα είναι υποψήφιοι. Δεν υπάρχει θέμα οπισθοδρόμησης ή παρέκκλισης και θα είμαστε μακριά από κόμματα και χρώματα», είπε χαρακτηριστικά.
Σε φάση προετοιμασίας βρίσκεται και ο κ. Σ. Παναγιωτόπουλος. Όπως μας είπε, επίκεινται οι ανακοινώσεις για το συνδυασμό του, ενώ σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η εκπόνηση του προεκλογικού προγράμματος. Προχθές επισκέφθηκε το Δημαρχείο Μελιγαλά, κάτι που θα γίνει και στα υπόλοιπα δημοτικά καταστήματα, ενημερώθηκε και ενημερώνεται για τη λειτουργία του Δήμου, ενώ προχθές παρακολούθησε και τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Την προσπάθειά του συνεχίζει και ο κ. Στάθης Τσουκάλης και, όπως πληροφορηθήκαμε από συνεργάτες του, στις 12 Μαρτίου θα γίνει ειδική εκδήλωση – συζήτηση στο Πνευματικό Κέντρο Μελιγαλά, όπου θα προκύψει και το όνομα και το έμβλημα του συνδυασμού. Οι ίδιοι μας είπαν, επίσης, πως ο συγκεκριμένος υποψήφιος θα είναι ο μόνος που θα έχει πλήρες ψηφοδέλτιο, αποτελούμενο από 229 άτομα.              
Από την πλευρά του, ο κ. Ηλίας Σακελλαριάδης δήλωσε: «Θα είμαι σίγουρα υποψήφιος. Η ανακοίνωση θα γίνει στο άμεσο μέλλον και δε θα έχω κομματική γραμμή ή κομματική εξάρτηση από κανένα κόμμα». 
Ο αντιπεριφερειάρχης Παν. Αλευράς δήλωσε: «Είναι συγκινητικό το ενδιαφέρον των συνδημοτών μου που αγωνιούν για το μέλλον του τόπου μας, από όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Οιχαλίας. Θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι στην προσπάθειά τους αυτή θα πορευτώ μαζί τους από οποιαδήποτε θέση, με όραμα, σχέδιο και πρόγραμμα, για να διαμορφώσουμε ένα ευνοϊκό περιβάλλον για ανάπτυξη, τόνωση της τοπικής οικονομίας και συγκράτηση των νέων παιδιών στον τόπο μας. Όμως, παρότι ο χρόνος μέχρι τις εκλογές είναι μικρός, ο πολιτικός χρόνος είναι πολύ μεγάλος. Συνεχίζουμε για να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα που έχουμε σχεδιάσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, και στον κατάλληλο χρόνο θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις μέσα στο πολιτικό και αυτοδιοικητικό περιβάλλον που θα έχει διαμορφωθεί την εποχή αυτή. Αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει αποκλειστικά πώς θα είμαι χρήσιμος και ωφέλιμος στον τόπο μου, ανταποκρινόμενος στην εμπιστοσύνη που μου έδωσαν οι Μεσσήνιοι πολίτες στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές».
Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι στους φημολογούμενους ως υποψηφίους συμπεριλαμβάνεται ο μέχρι σήμερα δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Σπ. Αδαμόπουλος, με τον οποίο δε στάθηκε δυνατό να έλθουμε σε επαφή, προκειμένου να επιβεβαιώσει ή να αρνηθεί τις φήμες.

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

Όλοι οι δημότες θα είναι …υποψήφιοι!


Τελευταία Ενημέρωση: 27/02/2014

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που από αυτή τη στήλη είχαμε σχολιάσει πως σε κάποιες περιοχές μόνο οι νεκροί δε θα είναι υποψήφιοι. Η αναφορά επιβεβαιώθηκε χθες, από το ρεπορτάζ για τους υποψηφίους του Δήμου Οιχαλίας.  Αν εμμείνουν όλοι στις υποψηφιότητές τους και αν προστεθούν μία ή δύο ακόμη, όπως αναμένεται, ο ενεργός πληθυσμός του Δήμου θα συμμετέχει, σχεδόν στο σύνολό του, σε κάποιον συνδυασμό.  Αυτό προκύπτει και από έναν αριθμό. Τους 229 υποψηφίους που χρειάζονται για έναν πλήρη συνδυασμό, στοιχείο που μας έδωσαν οι συνεργάτες του υποψήφιου δημάρχου Στάθη Τσουκάλη. Κι αν δεν υπάρχει ολοκληρωμένος συνδυασμός, αρκούν περί τα 150 άτομα για να φτιαχτεί ένα αξιόμαχο ψηφοδέλτιο.  Οπότε, καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει…
 Χ.Χ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου