Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Λευκό χαρτί στο «Δίκτυο» για τον επικεφαλής στο Δήμο Καλαμάτας


Τελευταία Ενημέρωση: 26/02/2014
ΣΥΡΙΖΑ Καλαμάτας: Λειαίνονται οι αντιδράσεις για την υποψηφιότητα Βουδούρη


Θα προηγηθεί το «πράσινο φως» από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες»;


Του Αντώνη Πετρόγιαννη


«Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά ντουφέκια πέφτουν»... Με αυτό τον τρόπο περιέγραφαν ορισμένοι κύκλοι το κλίμα στην προχθεσινή- πολύωρη-συνέλευση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Καλαμάτας, εντός της αίθουσας στο κτήριο της Φιλαρμονικής. Άλλωστε, τα προς συζήτηση θέματα δεν ήταν και... παρωνυχίδες.
Στο τραπέζι υπήρχε η υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και η επιλογή από τη δημοτική παράταξη «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών» του ιατρού Μανώλη Μάκαρη, ως επικεφαλής ενός ευρύτερου ψηφοδελτίου στο Δήμο Καλαμάτας, με σκοπό να πετύχει την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι απόψεις που ακούστηκαν ήταν πάρα πολλές, οι τόνοι ανέβηκαν και η κριτική ήταν σκληρή - ιδιαίτερα για την επιλογή Βουδούρη.
Η αλήθεια είναι ότι είναι ωραία και ενδιαφέροντα όλα αυτά. Δίνουν την ευκαιρία για δημιουργικές αντιπαραθέσεις και αναστοχασμό. Επειδή, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικό κόμμα που διεκδικεί την εξουσία και δεν είναι λέσχη συζητήσεων που ασχολείται σε φιλολογικό επίπεδο με όλα τα ανοιχτά θέματα, οφείλει, εφόσον θέλει να κυβερνήσει, να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Κάνοντας την αδυναμία του στιλ δεν κερδίζει. Βαφτίζοντας την κακοφωνία πλουραλισμό και τις φράξιες ρεύματα, πριμοδοτεί τη σύγχυση στις τάξεις των οπαδών του, επιτρέπει στους αντιπάλους του να τον χλευάζουν για έλλειμμα σοβαρότητας και προβληματίζει όλους εκείνους που θέλουν να τον πλησιάσουν, αλλά μαγκώνονται εξαιτίας του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό του.
Αν το στελεχικό δυναμικό κάθε απόχρωσης πιστεύει ότι στη χώρα έχουμε μια κοινωνία στα γόνατα, κατάσταση η οποία πρέπει να σταματήσει πάση θυσία, αν πράγματι θεωρούν ότι τα μνημόνια είναι καταστροφικά και το χρέος είναι βραχνάς για την οικονομία, τότε είναι επείγουσα ανάγκη να συνεννοηθούν μεταξύ τους για το πώς θα πορευτούν μέχρι τις εκλογές, τι θα κάνουν αν κληθούν να διαχειριστούν τις κρίσιμες υποθέσεις, με ποια ταχύτητα θα κινηθούν, ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις στην περίπτωση που θα εκβιαστούν και ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές που δε θα παραβιάσουν.
Αυτή φαίνεται να είναι και η λογική που επικράτησε, τελικά, στην υποψηφιότητα Βουδούρη. Έστω και... με κρύα καρδιά οι συμμετέχοντες φάνηκαν διατεθειμένοι να βοηθήσουν στην ευόδωση της προσπάθειας.
Από την άλλη πλευρά, για το Δήμο Καλαμάτας εκείνο που αποφασίστηκε είναι ο πρώτος και τελευταίος λόγος να δοθεί στην αυτοδιοικητική κίνηση «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών», την οποία και θα ακολουθήσουν. Δηλαδή, σύμφωνα και με τις επίσημες ανακοινώσεις των προηγούμενων ημερών, να στηριχτεί η υποψηφιότητα του Μανώλη Μάκαρη και όχι ένας υποψήφιος του κομματικού σωλήνα. Βέβαια, υπήρξαν και μειοψηφικές προτάσεις για υποψήφιο με κομματικά χαρακτηριστικά.
Διαδικαστικά τώρα, αύριο αναμένεται να συνεδριάσει και πάλι η γραμματεία του «Δικτύου», προκειμένου να καθορίσει το προγραμματικό πλαίσιο της αυτοδιοικητικής κίνησης για τις εκλογές του Μαΐου. Το πλαίσιο αυτό, μαζί με την πρόταση να ηγηθεί του συνδυασμού ο Μάνωλης Μάκαρης, θα τεθεί προς έγκριση από τη γενική συνέλευση των μελών και φίλων του «Δικτύου», πιθανότατα την άλλη Τετάρτη.
Πάντως, όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση που έδωσε τις προηγούμενες ημέρες στη δημοσιότητα, ο κ. Μάκαρης, αν και αναγνωρίζει την τιμή προς το πρόσωπό του από το «Δίκτυο», θέλει ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο με στηρίξεις τόσο από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» όσο και από τους Οικολόγους.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το κόμμα του κ. Καμένου πρόκειται να συνεδριάσει στην Καλαμάτα τις επόμενες ημέρες, υπό την ταμπέλα της Συντονιστικής Επιτροπής, και να δώσει το «πράσινο φως» στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου