Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει διακοσμητικό ρόλο»

Ν. Πατσαρίνος: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει διακοσμητικό ρόλο» 26/02/2014
PATSARINOS“Έ­χου­με α­να­φερ­θεί ε­πα­νει­λημ­μέ­να στο πα­ρελ­θόν με συγ­κε­κρι­μέ­να πα­ρα­δείγ­μα­τα, για την υ­πο­τί­μη­ση, υ­πο­βάθ­μι­ση, υ­πο­λει­τουρ­γί­α και ευ­τε­λι­σμό του θε­σμού του Πε­ρι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου α­πό την η­γε­σί­α της Πε­ρι­φέ­ρειας.
Το προ­κλη­τι­κό και ε­ξορ­γι­στι­κό στην ό­λη δι­α­δι­κα­σί­α της πρό­σφα­της συ­νε­δρί­α­σης του Πε­ρι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου (Δευ­τέ­ρα 24/2/2014) εί­ναι ό­τι ε­νώ η πρό­σκλη­ση α­φο­ρού­σε 64 θέ­μα­τα! ό­σες ει­ση­γή­σεις μας δό­θη­καν αυ­τό έ­γι­νε 2 μέ­ρες πριν την συ­νε­δρί­α­ση και για 21 θέ­μα­τα δεν μας δό­θη­κε πο­τέ και κα­μί­α ει­σή­γη­ση.” Αυ­τό α­να­φέ­ρει σε δή­λω­ση του ο Πε­ρι­φε­ρεια­κός Σύμ­βου­λος Νί­κος Πα­τσα­ρί­νος και ση­μει­ώ­νει:
«Σύμ­φω­να με το άρ­θρο 8 του κα­νο­νι­σμού λει­τουρ­γί­ας του Πε­ρι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου προ­βλέ­πε­ται, για τα προς συ­ζή­τη­ση θέ­μα­τα, να συ­νο­δεύ­ον­ται α­πα­ραι­τή­τως α­πό ει­ση­γή­σεις της αρ­μό­διας Υ­πη­ρε­σί­ας και α­πό πρό­τα­ση ε­πί του θέ­μα­τος. Ως εκ τού­του ζη­τή­σα­με για τα θέ­μα­τα, που δεν δό­θη­καν ει­ση­γή­σεις, να α­να­βλη­θούν.
Δυ­στυ­χώς, η Πε­ρι­φε­ρεια­κή αρ­χή ε­πέ­λε­ξε να συ­ζη­τή­σει 16 θέ­μα­τα χω­ρίς ει­ση­γή­σεις και μά­λι­στα 6 α­π’ αυ­τά α­φο­ρού­σαν προ­γραμ­μα­τι­κές συμ­βά­σεις, α­να­μόρ­φω­ση του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού και κή­ρυ­ξη α­παλ­λο­τρί­ω­σης (θέ­μα­τα 6ο, 24ο, 26ο, 29ο, 61ο, 64ο).
Η α­γνό­η­ση για άλ­λη μια φο­ρά του κα­νο­νι­σμού α­πό την Πε­ρι­φε­ρεια­κή Αρ­χή μας α­νάγ­κα­σε να α­πο­χω­ρή­σου­με δη­λώ­νον­τας ό­τι για τέ­τοι­ες ε­νέρ­γει­ες θα ε­ξαν­τλή­σου­με κά­θε μορ­φή πί­ε­σης και θε­σμι­κού ε­λέγ­χου.
Εί­ναι δη­λω­τι­κό του τρό­που που αν­τι­λαμ­βά­νε­ται ο κ. Τα­τού­λης και η πα­ρά­τα­ξή του τον τρό­πο λει­τουρ­γί­ας του θε­σμι­κού ορ­γά­νου του Πε­ρι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου που εί­ναι ο πυ­ρή­νας της Πε­ρι­φε­ρεια­κής Αυ­το­δι­οί­κη­σης.
Εί­μα­στε λί­γους μή­νες πριν α­πό τις αυ­το­δι­οι­κη­τι­κές ε­κλο­γές και βα­σι­κό κρι­τή­ριο ε­πι­λο­γής των υ­πο­ψη­φί­ων εί­ναι η λει­τουρ­γί­α και ο σε­βα­σμός των υ­παρ­χόν­των συλ­λο­γι­κών ορ­γά­νων.
Α­πό την πα­ρά­τα­ξη του κ. Τα­τού­λη, ε­κτός α­πό την α­δι­α­φά­νεια, την α­σά­φεια και τη γε­νι­κο­λο­γί­α, «γευ­ό­μα­στε» στα μέ­γι­στα την α­πα­ξί­ω­ση των θε­σμι­κών ορ­γά­νων. Τους δί­νουν δι­α­κο­σμη­τι­κό ρό­λο προ­κει­μέ­νου να πε­ρά­σουν σ’ αυ­τά, με α­πα­ρά­δε­κτο τρό­πο, τις ό­ποι­ες α­πο­φά­σεις τους.
Η ε­ναλ­λα­κτι­κή μας πρό­τα­ση εί­ναι να δώ­σου­με σ’ ό­λα τα θε­σμι­κά όρ­γα­να της Πε­ρι­φε­ρεια­κής Αυ­το­δι­οί­κη­σης ου­σι­α­στι­κό ρό­λο και να δι­ευ­ρύ­νου­με το συλ­λο­γι­κό τρό­πο λει­τουρ­γί­ας τους και τη συμ­με­το­χή σ’ αυ­τή των κοι­νω­νι­κών φο­ρέ­ων και των πο­λι­τών. Ο σε­βα­σμός στην ε­νη­μέ­ρω­ση και στη δι­α­φο­ρε­τι­κή και αν­τί­θε­τη ά­πο­ψη εί­ναι βα­σι­κό μά­θη­μα δη­μο­κρα­τί­ας, πο­λι­τι­σμού και αν­θρω­πιάς.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου