Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Η πρώτη προεκλογική παραίτηση αντιδημάρχου ήλθε στον Δήμο Μεσσήνης

Η πρώτη προεκλογική παραίτηση αντιδημάρχου ήλθε στον Δήμο Μεσσήνης 07/02/2014
strabolaimosΟ αν­τι­δή­μαρ­χος Μεσ­σή­νης Γι­ώρ­γος Στρα­βό­λαι­μος έ­κα­νε γνω­στή την πα­ραί­τη­σή του στον Δή­μαρ­χο Μεσ­σή­νης Στά­θη Α­να­στα­σό­που­λο.
Στην ε­πι­στο­λή του ο κ. Στρα­βό­λαι­μος κά­νει γνω­στό ό­τι η πα­ραί­τη­σή του ο­φεί­λε­τε σε λό­γους δι­α­φω­νί­ας που έ­χει στον τρό­πο δι­οι­κή­σε­ως με τον κ. Α­να­στα­σό­που­λο.
Στην ε­πι­στο­λή του ο κ. Στρα­βό­λαι­μος το­νί­ζει τα ε­ξής:
«Σας υ­πο­βά­λω την πα­ραί­τη­σή μου α­πό αν­τι­δή­μαρ­χος σε θέ­μα­τα Παι­δεί­ας, Υ­γεί­ας, Λα­ϊ­κών α­γο­ρών και α­πό υ­πεύ­θυ­νος της Δ.Ε. Πε­τα­λι­δί­ου.
Ο λό­γος της πα­ραί­τη­σής μου εί­ναι ό­τι δι­α­φω­νού­σα με την πο­λι­τι­κή σου και τον τρό­πο που δι­οι­κείς τον Δή­μο. Συγ­κε­κρι­μέ­να τα κύ­ρια χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά της ά­σκη­σης της πο­λι­τι­κής σου στο Δή­μο εί­ναι ο συγ­κεν­τρω­τι­σμός, οι ε­γω­κεν­τρι­κές και α­πό­λυ­τες α­πό­ψεις σου και η α­νύ­παρ­κτη Πε­ρι­φε­ρεια­κή πο­λι­τι­κή σου, με συ­νέ­πεια να δυ­σχε­ραί­νον­ται η ο­μα­λή λει­τουρ­γί­α και η α­πο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα του Δή­μου, κα­θώς και η ε­πί­λυ­ση των προ­βλη­μά­των των συν­δη­μο­τών μας.
Την πα­ρα­πά­νω δι­α­φω­νί­α μου και την αν­τί­δρα­ση μου στην εί­χα εκ­φρά­σει τό­σο σε προ­σω­πι­κό, ό­σο και σε συλ­λο­γι­κό ε­πί­πε­δο στο πα­ρελ­θόν. Δυ­στυ­χώς η βελ­τί­ω­ση αυ­τή δεν πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε μέ­χρι σή­με­ρα.
Δη­λώ­νω ό­τι θα πα­ρα­μεί­νω α­νε­ξάρ­τη­τος δη­μο­τι­κός σύμ­βου­λος. Θα συ­νε­χί­σω να προ­σφέ­ρω τις υ­πη­ρε­σί­ες, τις γνώ­σεις και τις εμ­πει­ρί­ες μου για μί­α κα­λύ­τε­ρη και α­πο­τε­λε­σμα­τι­κό­τε­ρη Το­πι­κή Αυ­το­δι­οί­κη­ση.
Τέ­λος θέ­λω να εκ­φρά­σω τις ευ­χα­ρι­στί­ες μου σε ό­λα τα μέ­λη του Δ.Σ. και τους ερ­γα­ζό­με­νους στο Δή­μο για την κα­λή και γό­νι­μη συ­νερ­γα­σί­α που εί­χα ως αν­τι­δή­μαρ­χος.»
 
Αναστασόπουλος για παραίτηση Στραβόλαιμου: «προσβάλει το θεσμό τόσο του Αντιδημάρχου όσο και του Δημάρχου.» 07/02/2014
anastasopoulos stathis0.pngΟ Δή­μαρ­χος Μεσ­σή­νης με α­πό­φα­σή του σή­με­ρα κά­νει α­πο­δε­κτή την πα­ραί­τη­ση του αν­τι­δη­μάρ­χου κ. Στρα­βό­λαι­μου Γε­ωρ­γί­ου α­πό τις αρ­μο­δι­ό­τη­τες που του εί­χαν α­να­τε­θεί και α­φο­ρούν την ε­πο­πτεί­α υ­πη­ρε­σι­ών υ­γεί­ας, παι­δεί­ας δια βί­ου μά­θη­σης και λα­ϊ­κών α­γο­ρών κα­θώς και τις κα­τά τό­πο αρ­μο­δι­ό­τη­τες της δη­μο­τι­κής ε­νό­τη­τας Πε­τα­λι­δί­ου.
Ε­πί­σης με α­πό­φα­σή του ο Δή­μαρ­χος ο­ρί­ζει Αν­τι­δή­μαρ­χο τον δη­μο­τι­κό σύμ­βου­λο κ. Γι­αν­νό­που­λο Πα­να­γι­ώ­τη του Σταύ­ρου, με αρ­μο­δι­ό­τη­τες την ε­πο­πτεί­α υ­πη­ρε­σι­ών υ­γεί­ας, παι­δεί­ας δια βί­ου μά­θη­σης και λα­ϊ­κών α­γο­ρών κα­θώς και τις κα­τά τό­πο αρ­μο­δι­ό­τη­τες της δη­μο­τι­κής ε­νό­τη­τας Πε­τα­λι­δί­ου.
Ο Δή­μαρ­χος δή­λω­σε ό­τι πα­ρό­λο που α­πο­δέ­χε­ται την πα­ραί­τη­ση του κ. Στρα­βό­λαι­μου δι­α­φω­νεί κά­θε­τα με το ύ­φος και την ου­σί­α της δεύ­τε­ρης πα­ρα­γρά­φου της ε­πι­στο­λής, η ο­ποί­α προ­σβά­λει το θε­σμό τό­σο του Αν­τι­δη­μάρ­χου ό­σο και του Δη­μάρ­χου.
Ε­πί­σης ο Δή­μαρ­χος ε­νη­μέ­ρω­σε ό­τι με­τά το τε­λευ­ταί­ο δη­μο­τι­κό συμ­βού­λιο, στις 5/2/14, σε κατ΄ ι­δί­αν συ­νάν­τη­ση που εί­χε με τον αν­τι­δή­μαρ­χο, του ε­πε­σή­μα­νε ό­τι έ­χει δε­χθεί πολ­λά πα­ρά­πο­να δη­μο­τών, υ­παλ­λή­λων και αι­ρε­τών σχε­τι­κά με τη μη αν­τα­πό­κρι­σή του στα κα­θή­κον­τά του τό­σο σε δι­οι­κη­τι­κό ε­πί­πε­δο ό­σο και σε ε­πί­πε­δο συν­το­νι­σμού του έρ­γου της δη­μο­τι­κής αρ­χής που α­φο­ρά την ΔΕ Πε­τα­λι­δί­ου.
Α­κο­λού­θως στις 6 Φε­βρου­α­ρί­ου ο Δή­μαρ­χος υ­πέ­γρα­ψε ε­πι­στο­λή προς τον αν­τι­δή­μαρ­χο, στην ο­ποί­α πε­ρι­γρά­φον­ται ό­λα τα πα­ρα­πά­νω, η ο­ποί­α πα­ρα­τί­θε­ται στη συ­νέ­χεια.
 «Α­γα­πη­τέ κύ­ρι­ε Αν­τι­δή­μαρ­χε
Έ­χω δε­χθεί ο­χλή­σεις και πα­ρά­πο­να συ­να­δέλ­φων σας, του προ­σω­πι­κού του Δή­μου μας και δη­μο­τών μας, σχε­τι­κά με την μη αν­τα­πό­κρι­σή σας στις υ­πο­χρε­ώ­σεις σας που α­πορ­ρέ­ουν α­πό τις αρ­μο­δι­ό­τη­τες που σας έ­χω με α­πό­φα­σή μου α­να­θέ­σει. Οι αρ­μο­δι­ό­τη­τες αυ­τές α­φο­ρούν την ε­πο­πτεί­α υ­πη­ρε­σι­ών υ­γεί­ας, παι­δεί­ας δια βί­ου μά­θη­σης και λα­ϊ­κών α­γο­ρών κα­θώς και τις κα­τά τό­πο αρ­μο­δι­ό­τη­τες της δη­μο­τι­κής ε­νό­τη­τας Πε­τα­λι­δί­ου.
Κα­τό­πιν των ως ά­νω κα­λεί­στε ά­με­σα ό­πως α­να­θε­ω­ρή­σε­τε την τα­κτι­κή σας που τε­λευ­ταί­α ε­φαρ­μό­ζε­ται και να πα­ρευ­ρί­σκε­στε ι­κα­νές ώ­ρες στο γρα­φεί­ο σας στο Δή­μο, α­πα­σχο­λού­με­νος με την προ­ώ­θη­ση των ζη­τη­μά­των που έ­χε­τε ε­πι­φορ­τι­στεί σε δι­οι­κη­τι­κό ε­πί­πε­δο. Ε­πί­σης θα πρέ­πει να εν­τεί­νε­ται τις προ­σπά­θει­ές σας για το συν­το­νι­σμό των δρά­σε­ων που υ­λο­ποι­εί η δη­μο­τι­κή αρ­χή εν­τός των ο­ρί­ων της δη­μο­τι­κής ε­νό­τη­τας Πε­τα­λι­δί­ου.
Α­να­μέ­νω την αν­τα­πό­κρι­σή σας στις υ­πο­χρε­ώ­σεις σας.­».
Ο Δή­μαρ­χος κα­λω­σό­ρι­σε το νέ­ο αν­τι­δή­μαρ­χο και υ­πεύ­θυ­νο της ΔΕ Πε­τα­λι­δί­ου και του  ευ­χή­θη­κε κα­λή δύ­να­μη και ε­πι­τυ­χί­α στα νέ­α του κα­θή­κον­τα, για τα ο­ποί­α δή­λω­σε βέ­βαι­ος ό­τι θα αν­τα­πο­κρι­θεί με ε­πι­τυ­χί­α.
Ο αν­τι­δή­μαρ­χος κ. Γι­αν­νό­που­λος ευ­χα­ρί­στη­σε το Δή­μαρ­χο για την εμ­πι­στο­σύ­νη που του έ­δει­ξε και δή­λω­σε ό­τι θα αν­τα­πο­κρι­θεί με τον κα­λύ­τε­ρο δυ­να­τό τρό­πο στα κα­θή­κον­τά του, δί­νον­τας γι΄αυ­τό ό­λες του τις δυ­νά­μεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου