Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ‏

Εικόνα 
«Ο σκοτωμός των 2 αγροτών στο Βασιλίτσι ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα» 
 
Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή, εδώ και χρόνια, έχει αναδείξει το σοβαρό πρόβλημα με την βίλα του μεγιστάνα – μεγαλοκαπιταλιστή Καλτσίδη στο Βασιλίτσι Κορώνης. 
  • Από το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα με τον Σύριο οικοδόμο που σκοτώθηκε στην κατασκευή της βίλας το 2007. 
  • Από τις οικοδομικές αυθαιρεσίες που με άδεια “πέργολας” κατασκευάστηκαν έργα “φαραωνικών” διαστάσεων  με τεράστιες μάντρες, ελικοδρόμια, ιδιωτικά λιμάνια.  Με την κοινόχρηστη γλίστρα να γίνετε ιδιωτική με άδεια του δήμου που δεν είχε τέτοια αρμοδιότητα. 
  • Από το παράνομο λιμάνι και τους τεχνικούς υφάλους που ενώ υπάρχει σχετική απόφαση κατεδάφισης αυτό παραμένει στην θέση του. 
  • Από την συμπεριφορά των οπλισμένων φουσκωτών μπράβων που απειλούν ψαράδες μέχρι και μέσα στην θάλασσα επειδή ψαρεύουν κοντά στην βίλα. Που κομβόι μαύρων τζιπ γυρνοβολάνε στους δρόμους ως σερίφηδες με ιλιγγιώδη ταχύτητα και όποιον πάρει ο χάρος. 
Το τελευταίο θανατηφόρο τροχαίο με το θάνατο 2 αγροτών, μετά από σύγκρουση του αγροτικού τους με το κομβόι των τζιπ του μεγιστάνα, είναι αποτέλεσμα της παραπάνω συμπεριφοράς. Είναι ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. 
Αυτή η ασυδοσία του «στρατού» του μεγιστάνα είναι αποτέλεσμα της ανοχής που δείχνουν οι κρατικές υπηρεσίες, που παρά τις χρόνιες καταγγελίες κατοίκων αυτές «κωφεύουν». 
  • Αποδεικνύεται και από την συγκεκριμένη περίπτωση ότι ο νόμος είναι πολύ αυστηρώς και άμεσος για τους φτωχούς αγρότες, εργατοϋπάλληλους, το λαό, ενώ για τους καπιταλιστές το αντίθετο. Γιατί οι νόμοι και το κράτος είναι δικά τους, των καπιταλιστών και είναι για αυτούς. 
  • Αποδεικνύεται ότι το κράτος ανεξαρτήτως χρώματος στην διακυβέρνηση, είτε με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, είτε με ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει να υπηρετεί και να προωθεί τα συμφέροντα αυτών των καπιταλιστών. Στο καπιταλισμό το κράτος έχει συνέχεια και νόμος είναι το συμφέρον των κεφαλαιοκρατών. 
Η ηθική των καπιταλιστών που όλα τα σφάζουν και όλα τα αγοράζουν δεν έχει καμία σχέση με την ηθική των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Ο λαός πρέπει να στέκεται αλληλέγγυος ο ένας με τον άλλο και όλοι μαζί σαν μια γροθιά να οργανωθούν να αντιπαλέψουν και να ανατρέψουν το σύστημα των καπιταλιστών. 
Το ΚΚΕ στηρίζει τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των κατοίκων του Βασιλιτσίου, που μετά την κηδεία των θυμάτων διαδήλωσαν έξω από την βίλα του καπιταλιστή. 
Καλούμε το λαό της περιοχής και όλης της Μεσσηνίας: 
  • Να οργανώσει τη πάλη του στην περιοχή για να αντιμετωπιστεί η καπιταλιστική ασυδοσία, για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική. 
  • Να βγάλουν συμπεράσματα, να γυρίσουν την πλάτη σε όλες αυτές τις δυνάμεις που είτε με την ανοιχτή στήριξη, είτε με την ένοχη σιωπή στηρίζουν τις πολιτικές που γεννούν ασυδοσία στο Βασιλίτσι και όπου αλλού. 
Είναι στο χέρι των κατοίκων και του λαϊκού κινήματος να κάνουν δική τους υπόθεση την προστασία των ακτών - των παραλιών, της ζωής τους από την ασύδοτη δράση των καπιταλιστών. 
 
Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ  
Καλαμάτα 3 Αυγούστου 2015 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου