Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

100 χρόνια Λιμενικό Σώμα

«1919 – 2019: 100 χρόνια Λιμενικό Σώμα – Πάντα δίπλα στον πολίτη.



του Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αγγελόπουλου Πελοπίδα, Επίτιμου Α΄ Υπαρχηγού Λ.Σ. και Προέδρου ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ.



Αγαπητοί Συνάδελφοι,


Με το ανωτέρω σύνθημα της επικοινωνιακής εκστρατείας για την προβολή των 100 χρόνων από την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος, συνεχίζεται με πρωτοβουλία του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος και κατόπιν υποβολής προτάσεως της αρμοδίας Επιτροπής για την διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος της Λέσχης Αξ/κων Λ.Σ., της Ε.Α.Α.Λ.Σ. και της Π.Ε.Α.Λ.Σ. ως και Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., η πραγματοποίηση εκδηλώσεων όπως:
Πραγματοποίηση κεντρικής εκδήλωσης την 16/09/19, η πραγματοποίηση (4) τεσσάρων περιφερειακών εκδηλώσεων – συναυλιών της Μουσικής του Λιμενικού Σώματος στα ακριτικά νησιά, στην Γαύδο, στο Καστελόριζο, στους Οθωνούς και στον Άγιο Ευστράτιο, με συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών Λιμενικών Αρχών, η συνεργασία με τα ΕΛΤΑ για την έκδοση επετειακού γραμματοσήμου και άλλων επετειακών αναμνηστικών, η συμμετοχή του Λ.Σ. στην έκθεση “East Med Yacht Show 2019”, με περίπτερο αφιερωμένο στα 100 χρόνια. Επίσης η δημιουργία τριών (3) διαφημιστικών σποτ για τα τηλεοπτικά δίκτυα με άξονες την έρευνα και διάσωση,
καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και την ναυτιλία και σε διεθνής ναυτιλιακούς οργανισμούς (IMO, EMSA, Frontex).
Η δημιουργία ξεχωριστής εκδήλωσης στον αίθριο χώρο του Υπουργείου – Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ, τον μήνα Νοέμβριο 2019 για να τιμηθούν στελέχη εν αποστρατεία του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., που με τις πράξεις τους έχουν τιμήσει το Σώμα, όσο και Έλληνες συνταξιούχοι εμπορικού ναυτικού για την προσφορά τους στην ναυτιλία μας, μετά από συνεργασία με τις ναυτεργατικές ενώσεις, η πραγματοποίηση αιμοληψίας, η διοργάνωση ημερίδων για τα θέματα της δωρεάς οργάνων και μυελού οστών, η διοργάνωση περιφερειακών εκδηλώσεων με μέριμνα των Περιφερειαρχών Λ.Σ. και των Λιμεναρχών, ως και στις έδρες των Ναυτιλιακών Ακολούθων.
Δεν θα παραλείψω την δημιουργία επετειακού θυρεού και αφίσας για τα 100 χρόνια Λ.Σ., την προώθηση προγράμματος της Λιμενικής Αστυνομίας στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος ως και η προμήθεια αναμνηστικών υφασμάτινων μπρελόκ, καπέλων και νομισμάτων για την διανομή στο κοινό μετά το πέρας των εκδηλώσεων.
Όλα τα ανωτέρω που σας προανέφερα, από τα οποία άλλα πραγματοποιήθηκαν και άλλα πραγματοποιούνται, οφείλονται στην συλλογική εργασία και μεθοδικότητα της ανωτέρω Επιτροπής για τα 100 χρόνια Λ.Σ. και στις άοκνες προσπάθειες των στελεχών Λ.Σ. οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την υλοποίηση όλων των ανωτέρω.
Να συγχαρούμε τον Αρχηγό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. κ. Σταμάτη Ράπτη, διότι άμεσα ανταποκρίθηκε με αποτέλεσμα
επί Αρχηγίας του, να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την πρώτη εκαντονταετία Λ.Σ. σε όλη την Ελλάδα.
Ως Πρόεδρος της Λέσχης Αξ/κων Λ.Σ. οφείλω να ευχαριστήσω τον εκπρόσωπο μας στην ανωτέρω επιτροπή Πλοίαρχο Λ.Σ. Ευάγγελο Καρλαύτη για την συμμετοχή του και καθοριστική συμβολή του στην επιτροπή.
Ολοκληρώνοντας την αναφορά μου για τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια Λ.Σ., θα ήθελα να τονίσω ότι το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή που ιδρύθηκε το 1919 από έναν πραγματικά διορατικό Έλληνα πολιτικό, τον Πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο, θα συνεχίσει να διαδραματίζει τον ουσιαστικό και επιτυχημένο ρόλο του στον τομέα της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου