Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Λόγοι πρωτοκόλλου η ο Σαμαράς ήταν το εμπόδιο της μη έλευσης του προέδρου της δημοκρατίας στα ''Ναυαρινεια'' του 2015 και τι άλλαξε από τότε ?

Λόγοι πρωτοκόλλου η ο Σαμαράς ήταν το εμπόδιο της μη έλευσης του προέδρου της δημοκρατίας στα ''Ναυαρινεια'' του 2015 και τι άλλαξε από τότε ?

 

 

10/11 Οκτωβρίου  2015
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ματαίωσε χθες την επίσκεψή του στην Πύλο, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου, κατά την εορτή της 188ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου.
Η επίσημη εκδοχή είναι «φόρτος εργασίας», λόγω της επίσκεψης του Προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Μόνο που ο Γάλλος Πρόεδρος έρχεται στην Αθήνα στις 22 Οκτωβρίου και ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν είναι ο άνθρωπος που «κουράζεται» εύκολα με κάτι τέτοια. Μάλλον, λοιπόν, άλλος είναι ο λόγος της ματαίωσης της επίσκεψης. Κι επειδή η «Ε» έχει καλές πληροφορίες από το περιβάλλον του Μεσσήνιου Προέδρου, σας δίνουμε μια άλλη εκδοχή. Αν δει κανείς το πρόγραμμα που ο Δήμος Πύλου - Νέστορος και η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχαν καταρτίσει για την υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Δημαρχείο, εύκολα θα αντιληφθεί ότι μάλλον ταίριαζε σε υπουργό τρίτης κατηγορίας. Το ζήτημα λοιπόν είναι αν αυτή η στάση του δημάρχου Πύλου - Νέστορος ήταν από αφέλεια ή αν κάτι άλλο κρύβεται πίσω από μία υποτιμητική υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η απάντηση είναι εύκολη και γι’ αυτό δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση, τουλάχιστον για όσους ξέρουν ποιοι κατάγονται από την Πύλο και πόσο «συμπαθούν» τον Προκόπη Παυλόπουλο.

https://www.eleftheriaonline.gr/local/koinonia/item/78624-proedros-dimokratias-aperripse-prosklisi-sto-navarino

 







 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

Επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπιο Παυλόπουλο πραγματοποίησαν σήμερα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας.
Οι δύο άνδρες παρέδωσαν στον Πρόεδρο πρόσκληση από κοινού, όπως παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 192η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στην Πύλο κατά την 20η Οκτωβρίου 2019. Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος γνωστοποίησε την επιθυμία του, όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρυχτεί επίτιμος Δημότης Πύλου-Νέστορος. Ο κ. Παυλόπουλος αποδέχθηκε ασμένως την πρόσκληση αλλά και την πρόταση απονομής τιμητικής διάκρισης στο πρόσωπό του, τονίζοντας ότι: «αποτελεί τιμή και ιδιαίτερη χαρά η παρουσία μου στον εορτασμό ενός ιστορικού γεγονότος, το οποίο σηματοδότησε τη δημιουργία του νεότερου ελληνικού κράτους». Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Εν συνεχεία ο Δήμαρχος, ευχαριστώντας θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αποδοχή της πρόσκλησης, δήλωσε τα εξής: «Είναι υψίστης τιμής και σημασίας για το Δήμο Πύλου Νέστορος αλλά και για εμένα προσωπικά η παρουσία του Πρώτου Πολίτη της χώρας και συντοπίτη μας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στον τόπο μας. Η προσωπικότητά του και το έργο του αποτελούν τιμή και καύχημα τόσο για την γενέτειρά του όσο και για την πατρίδα μας». Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, για τη συγκατάθεσή του στην πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Δήμο Πύλου-Νέστορος.
η άλλη διάσταση στο θέμα των ''μονομάχων'' για την εκλογή προέδρου δημοκρατίας το 2020
ποιοι  απεικονίζονται στο κάδρο (κορνίζα) της φωτογραφίας ?
για πρώτη φορά θα βρεθούν αν βεβαίως το θελήσουν δυο  Μεσσήνιοι πρόεδροι απο διαφορετικά μετερίζια ο καθένας , και ίσως και εν δυνάμη πρόεδροι για την διεκδίκηση της εκλογής στην προεδρία της δημοκρατίας το 2020 ,  αυτό βεβαίως μέλη να το δούμε αν θα παραστούν στην μεγαλύτερη ιστορική επέτειο από ιδρύσεώς  του νέου Ελληνικού κράτους την Ναυμαχία του Ναυαρινου ,για το αν θα τιμηθούν και κατά πόσο ο δήμος θα πρέπει να τους τιμήσει αναλόγως και βάσει πρωτοκόλλου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου