Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

μνημείο αμορφωσιάς

 Στο σημείο αυτό κάποτε ήταν το μνημείο των πεσόντων Πυλιων κατά τους Βαλκανικούς πολέμους 1912 1913 και την Μικρασιατική εκστρατεία 1922, ενώ σήμερα!!!!
Δεν διεκδικούμε το αλάθητο του Πάπα άλλα είναι ορισμένα πράγματα  που βγάζουν μάτι, μέχρι χθες δεν ξέραμε πότε έγινε η ναυμαχία του Ναυαρινου ! σήμερα δεν ξέρουμε πως γραφετε  ο γιος  του Νέστορα ο Πεισίστρατος  ,τι άλλο μπορεί να πει κανείς για ενα μνημείο αμορφωσιάς αν μη τι άλλο σε ένα δήμο που με την τεράστια ιστορία που έχει ,θα έπρεπε  να έχει αντιδήμαρχο διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς ,και όχι απλά πολιτισμού,και ποιος ήταν ο πολιτισμός φέτος τουλάχιστον για την Πύλο ? ,που πάει το πολιτιστικό τέλος που πληρώνουμε σε μικροφωνικές !


Στην ελληνική μυθολογία με το όνομα Πεισίστρατος είναι γνωστός ο νεότερος γιος του βασιλιά Νέστορα και της Ευρυδίκης ή της Αναξιβίας. Οι μεγαλύτεροι αδελφοί του Πεισιστράτου, ο Αντίλοχος και ο Θρασυμήδης, πολέμησαν στον Τρωικό Πόλεμο, αλλά τότε ο Πεισίστρατος ήταν ακόμα μικρό παιδί. Ο Πεισίστρατος ήταν συνομήλικος με τον Τηλέμαχο, τον οποίο συνόδευσε στο ταξίδι του από την Πύλο στη Σπάρτη (Ομήρου Οδύσσεια, γ 36, γ 483, ο 131) και έγιναν στενοί φίλοι. Οι απόγονοι του ιστορικού προσώπου Πεισίστρατος, του Αθηναίου τυράννου, πίστευαν ότι κατάγονταν από τον μυθικό αυτό Πεισίστρατο.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%AF%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82_(%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1)?fbclid=IwAR0oV62LrdWfAKxZDwyFxN-QlVWFxhPeYhlOSI2fGeZyyD_gY_pYu9Qf6Qs


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου