Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Αντί να τοποθετησουν την ιστορία του τόπου μας, έβαλαν την μούρη τους!!!

Αντί να τοποθετήσουν την ιστορία του τόπου μας, έβαλαν την μούρη τους!!!
 Οι φωτογραφίες είναι από το σταφιδικο κίνημα στην Πυλο το 1935 με Τρις νεκρούς, το ψηφιδωτο φιλοτεχνισε ο Vasilis Dionysopoulos.και το οποίο παραμένει στα αζήτητα, αντ αυτού ο τ δήμαρχος έχει γεμίσει τον τόπο με μαρμάρινες πινακίδες προβάλλοντας τον εαυτό του .
 Η συγκεκριμένη μαρμάρινη πλάκα τοποθετήθηκε τον Αύγουστο του 2019 ενώ πάνω αναφέρει  Αύγουστος 2017 !!!


  το ψηφιδωτό  που φιλοτέχνησε ο Vasilis Dionysopoulos.και το οποίο παραμένει εδώ και λίγα  χρόνια στα αζήτητα ,και αυτό γιατί ο δήμος δεν έδειξε το απαραίτητο ενδιαφέρον για ένα τόσο σημαντικό  ιστορικό γεγονός ,του σταφιδικού κινήματος στην Πυλια  ! 
Απο το βιβλίο του Ηλία Καραμπάτσου 

''Η Σταφιδική Εξέγερση του 1935''
 Ο Ατέρμονος «Μεσοπόλεμος» της Αγροτιάς 


 Η πορεία του κινήματος των σταφιδοπαραγωγών κορυφώνεται κατά τα έτη 1933 – 1935. Μεγάλες συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια στήνονται με ενθουσιασμό και θέρμη, σε πολλά μέρη της Πελοποννήσου, όπως το Αίγιο της Αχαΐας, όπου υπήρξαν και δύο νεκροί πρωτοπόροι, οι Μπακόπουλος και Ντρίνιας, ο Πύργος της Ηλείας και η Πύλος της Μεσσηνίας. Η ανταπόκριση του κόσμου (αγροτών και εργατών) θορυβεί την κυβέρνηση και τα τοπικά τμήματα των ενόπλων σωμάτων. Στις 26 Αυγούστου 1935 ξεσπά στην Πύλο η Μεγάλη Σταφιδική Εξέγερση, η κορωνίδα του κινήματος των σταφιδοπαραγωγών, την οποία πνίγουν στο αίμα οι δυνάμεις καταστολής του αστικού κράτους. Τη ζωή τους δίνουν οι πρωτεργάτες Χριστόπουλος, Πατσούρος και Τσαρπάλας. Η «σπορά» των αγροτών πέφτει πλούσια στο αλώνι του αγώνα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου