Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2020

 Αγαπητά μέλη και φίλοι

Όπως σας είχαμε ενημερώσει η φυσική επικοινωνία μας δεν ήταν δυνατή το 2020 λόγω της πανδημίας. Η Γενική μας Συνέλευση αναβλήθηκε όπως και οι καλοκαιρινές μας εκδηλώσεις. 
Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες το Δ.Σ. συνέχισε τη λειτουργία του μέσω τηλεδιασκέψεων με στόχο να προχωρήσουν διάφορα οργανωτικά θέματα και να προετοιμαστούν μελλοντικές εκδηλώσεις.
1) Εκδόθηκαν και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα μας δύο εύχρηστοι τουριστικοί οδηγοί, ένας για τα μνημεία τα οποία υπάρχουν στην πόλη (ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΜΕΘΩΝΗ) και ένας για τα μνημεία τα οποία βρίσκονται γύρω από την πόλη (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ_1). 
2) Εκδόθηκε και διατέθηκε το ημερολόγιο του 2021 στο οποίο με φωτογραφίες και μικρά κείμενα έχει καταγραφεί η ιστορία 39 αιώνων της Μεθώνης.
3) Συντάξαμε κοινή πρόταση με το σύλλογο της Καρύταινας και την επιστημονική συνεργασία του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών προς την "Επιτροπή 2021" για τρεις εκδηλώσεις το 2021 στη Μεθώνη, την Καρύταινα και την Αθήνα. Η πρότασή μας εγκρίθηκε και μας κοινοποιήθηκε από την "Επιτροπή 2021" επιστολή για εξεύρεση χορηγών. Θα σας ενημερώσουμε σχετικά με νεότερη ανακοίνωσή μας για τις δράσεις που σχεδιάζουμε για την υλοποίηση των εκδηλώσεων του 2021.
4) Αποστείλαμε σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις την επισυναπτόμενη επιστολή στην οποία έχουν καταγραφεί σημαντικά προβλήματα της πόλης, η αντιμετώπιση των οποίων έχει επείγοντα χαρακτήρα. Τις επόμενες μέρες η επιστολή θα σταλεί στους τοπικούς εκπροσώπους, τους βουλευτές της Μεσσηνίας, τον Περιφερειάρχη και  τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας.
5) Συνεχίστηκε η προσπάθειά μας για την αποκατάσταση του φωτισμού με πρόσκληση έμπειρου μελετητή φωτισμού μνημείων ο οποίος επισκέφθηκε τη Μεθώνη τον περασμένο Αύγουστο και συνέταξε τεχνική έκθεση. Την έκθεση αυτη διαβιβάσαμε ήδη στο Δήμο (ο οποίος υποσχέθηκε να χρηματοδοτήσει την σχετική μελέτη) και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων.
Ξεκινήσαμε παράλληλα τη συγκέντρωση υπογραφών ώστε να γίνει κατανοητό στους αρμόδιους ότι είναι καθολική απαίτηση των πολιτών το κάστρο να είναι φωτισμένο το 2021. Επισυνάπτεται μία σελίδα με σύντομο κείμενο (ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΑΙΤΗΜΑ) και σας παρακαλούμε να την εκτυπώσετε, να συγκεντρώσετε υπογραφές και να μας τη στείλετε για να την αξιοποιήσουμε στις επόμενες ενέργειές μας. Σας ενημερώνουμε ότι η σχετική ανάρτησή μας στο λογαριασμό του συλλόγου στο Facebook είχε, μετά από μόλις 24 ώρες, απήχηση σε 3.000 επισκέπτες, 551 αλληλεπιδράσεις και 27 κοινοποιήσεις. Στο ίδιο χρονικό διάστημα λάβαμε 3 σελίδες με 60 υπογραφές και 3 μηνύματα μελών και φίλων με τα οποία προσυπογράφουν το αίτημά μας. Επισυνάπτεται η σελίδα συλλογής υπογραφών και σας παρακαλούμε να συνδράμετε την προσπάθεια που κάνουμε απευθυνόμενοι στο οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό σας περιβάλλον.
Φιλικά

 

 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου