Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Δεύτερο χαμένο καλοκαίρι (2020 , 2021) χωρίς προσβασιμότητα των ΑμεΑ στις παραλίας του Δήμου μας.

 Δεύτερο χαμένο καλοκαίρι (2020 , 2021) χωρίς προσβασιμότητα των ΑμεΑ στις παραλίας του Δήμου μας.



Το έργο «Δημιουργία Θαλάσσιων Υποδομών Προσβασιμότητας στο Δήμο Πύλου – Νέστορος», προϋπολογισμού 240.000 ευρώ, ενταγμένο από τον Δεκέμβριο 2018 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» ακόμα περιμένεις την υλοποίησή του.
« Έχουμε ηθική υποχρέωση και αποτελεί προτεραιότητα μας, να εξασφαλίσουμε την προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε όλους τους χώρους . Έτσι επειδή το καλοκαίρι η ανάγκη ισότιμης συμμετοχής των ΑμεΑ στη χαρά και την ψυχαγωγία που παρέχουν οι παραλίες, οι ακτές και η θάλασσα, είναι έντονη, θα πρέπει άμεσα να τοποθετηθούν σε παραλίες του δήμου μας σύστημα SEATRAC, προκειμένου να γίνουν φιλικές, στο σύνολο των επισκεπτών και ντόπιων λουόμενων».
Το πρωτοποριακό σύστημα SEATRACK που διευκολύνει την πρόσβαση ατόμων με αμαξίδιο στη θάλασσα, θα τοποθετηθεί σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Πύλου – Νέστορος και συγκεκριμένα σε: Φοινικούντα, Γιάλοβα, Μεθώνη και Κορώνης.
Η πρόταση έχει στόχο τον προσβάσιμο σχεδιασμό και την κατασκευή εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση ανθρώπων με κινητικές αναπηρίες ή με περιορισμένη κινητικότητα σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Πύλου – Νέστορος, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του τουρισμού ειδικών απαιτήσεων αλλά και της εξυπηρέτησης των κατοίκων της περιοχής.

 Δεύτερο χαμένο καλοκαίρι (2020 , 2021) δυστυχώς χωρίς γαλάζιες σημαίες και ναυαγοσώστες και ουτε από ευθιξία μια παραίτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου