Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ -Ρίζες και προοπτικές

3.000 χρόνια ελληνική γλώσσα και πολιτισμός το έθνος μας ! κατά τόν αξιότιμο καθηγητή και τέως πρόεδρο δημοκρατίας κύριο Προκοπή Παυλόπουλο
Λέει χαρακτηριστικα στο βιβλίο το οποίο εξέδωσε η ιερά μητρόπολη Μεσσηνίας με προλογικό σημείωμα απο τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Μεσσηνίας κ Χρυσόστομο ,και το οποίο περιείχε ως ένθετο η έκδοση Σαββατοκυριακο 17 και 18 Ιουλίου η εφημερίδα της Καλαμάτας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Ήταν δε από την ομιλία την οποία εκφώνησε ο κύριος Παυλόπουλος στην Καλαμάτα στις 23 Μαρτίου του 2021, για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης .
Κάπως έτσι διαγράφετε, εδώ και 3.000 χρόνια , η πορεία του Ελληνικού Έθνους με ''όχημα''την Ελληνική Γλώσσα και με τις ανεκτίμητης αξίας πνευματικές ''αποσκευές''ενός Πολιτισμού,που η απαστραπτουσα διαχρονικοτητα του οιονεί ''κραυγάζει'',ακαταπαύστως ,το παγκόσμιο πνευματικό στερέωμα .αυτή είναι η μεγάλη ''κληρονομιά''μας ως Ελλήνων .
και πάρα κάτω στον επίλογο λέει
Οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι η Γλωσσά μας -όπως έχει καταδείξει η διαδρομή της εδώ και 3.000 χρόνια -και ο πολιτισμός μας ,οιονεί εκ καταγωγής διευκολύνουν τον Διάλογο των Πολιτισμών .






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου