Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Ζούμε μιαν άλλη μορφή πανδημίας

 

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ

Ανεξέλεγκτη παραμένει έως σήμερα η πυρκαγιά, η οποία συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στην ευρύτερη περιοχή του Βλαχόπουλου. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση το μέτωπο της φωτιάς συνεχίζει να καίει σε δύσβατα σημεία των Κοινοτήτων Κρεμμυδιών και Χατζή.

Οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες, δεδομένου ότι εάν επικρατήσουν οι ισχυροί άνεμοι, όπως προβλέπεται, τότε η μάχη στα πύρινα μέτωπα θα γίνει εξαιρετικά δύσκολη.

https://pylos-nestor.gr/anexelegkti-paramenei-i-pyrkagia-sto-vlachopoylo/

και λίγες ώρες πριν το πρωί στον ιερο ναο Μεταμορφωσης του Σωτηρος προσέχεται την ώρα που αναγράφει την ανάρτηση του  ο δήμος 

ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΟ ΝΙΟΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ

Με τη δέουσα λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας, εορτάστηκε σήμερα η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως εντός του Νιόκαστρου της Πύλου.

Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε πρωτίστως στη σημειολογία της εορτής, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει λόγο εκτός από την δοκιμασία της πανδημίας και σε αυτή της κλιματικής αλλαγής που βιώνει η ανθρωπότητα τις τελευταίες ημέρες, με τις επιπτώσεις της στο φυσικό περιβάλλον αλλά και στον άνθρωπο. Συνάμα, συνεχάρη τον παριστάμενο Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα για τη συμβολή του στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή της Πυλίας, αλλά και για τη διάσωση του ιστορικού Μοναστηριού της Χρυσοκελλαριάς.

https://pylos-nestor.gr/lampros-o-eortasmos-tis-metamorfoseos-toy-christoy-sto-niokastro-tis-pyloy/


Ζούμε μια άλλη μορφή πανδημίας ! επεσήμανε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας από τον πανηγυρίζωντα ιερο ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτηρος στο Νιοκαστρο της Πύλου. 6/8/2021 Διερχομέθα μια νέα μορφή πανδημίας ,είπε ,μια νεα λαίλαπα ,μέσα από αυτό το κύμα των πυρκαγιών και των εμπρησμών !...είναι μια άλλη μορφή κρίσεως, συνέχισε ,κρίσεως περιβαλλοντικης ,κρίσεως κοινωνικής ,κρίσεως οικονομικής ,αλλά πάνω από όλα κρίσεως ανθρωπιστικης ,καταστρεφεται το περιβάλλον ο χώρος στον οποίο ζούμε και συμβιώνουμε ....και υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι επενδύουν σε αυτήν ακριβώς την κρίση ,υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι από κίνητρα καθαρά μικροπολιτικης επενδύουν στον πόνο των ανθρώπων !..... Δεν παρέλειψε στην συνέχεια να ευχαριστήσει τον δήμαρχο Πύλου Νέστορος, Ευχαριστώ είπε ,ιδιαίτερα την τοπική αυτοδιοίκηση εδώ στο δήμο Πύλου Νέστορος με επιτελάρχη !τον κύριο δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ! (υπάρχει κάτι τέτοιο ?)που συνέβαλαν ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή των χωριών στο Βλαχόπουλο ,στο Βασιλιτσι στην Χρυσοκελαρια,στον Μαγκλαβα και να σωθεί η μονή της Χρυσοκελαριας ,ευχαριστώ κύριε δήμαρχε ,κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου