Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Έκλυση προς τον κ. Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και όλες τις παρατάξεις να κάνουν έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο κάνει ο επικεφαλής της ΝΕΣΤΟΡΙΟΣ ΣΟΦΙΑΣ κ Δ Βρεττακος .

 

Αγαπητοί Φίλοι,
Οι στιγμές σε όλη την χώρα είναι δύσκολες λόγω του Καύσωνα, των δεκάδων πυρκαγιών και των συνεχών αναζωπυρώσεων. Στο Δήμο μας, τις τελευταίες ημέρες είχαμε και έχουμε ακόμα κατατροφικές πυρκαγιές στο Βασιλίτσι και στο Βλαχόπουλο. Κάθε ημέρα ως Δημοτικοί Σύμβουλοι, είμαστε στα μέτωπα της φωτιάς για να βοηθήσουμε τους κατοίκους στην πυρόσβεση.
Ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Νεστόριος Σοφία» θα ήθελα να ανακοινώσω ότι ύστερα από έκτακτο έρανο που διενεργήσαμε σε γνωστούς και φίλους αποφασίσαμε να επιχορηγήσουμε την Κοινότητα Βασιλιτσίου και την κοινότητα Βλαχόπουλου με 5.000 ευρώ για κάθε κοινότητα, σύνολο 10.000 ευρώ. Τα χρήματα είναι άμεσα διαθέσιμα και θα κατατεθούν στους λογαριασμούς των Προέδρων των Κοινοτικών Συμβουλίων να τα διαθέσουν όπως κρίνει το κάθε Κοινοτικό Συμβούλιο, σήμερα.
Καλούμε τον κ. Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και όλες τις παρατάξεις και δημοτικούς Συμβούλους να κάνουμε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, δια περιφοράς, ή και δια ζώσης, και να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο, κατεπείγουσα ενίσχυση των δύο κοινοτήτων και όσων κατοίκων κάηκε το σπίτι τους με 50.000 ευρώ έκαστη, σύνολο έγκρισης δαπάνης 100.000 ευρώ. Τα χρήματα να αντληθούν από το αποθεματικό εκτάκτων αναγκών και αναμόρφωση του Προϋπολογισμού από κωδικούς δαπανών που προβλέπεται να έχουν υπο-απορρόφηση.
Τα χρήματα προτείνουμε να δοθούν απευθείας στα Κοινοτικά Συμβούλια για άμεση επούλωση ζημιών αλλά και κατασκευή αντιστηρίξεων, όπως προβλέπει ο Νόμος για Έκτακτες Ανάγκες με Πάγια Προκαταβολή και απόδοση λογαριασμού, σε πρανή για να μην υπάρξουν καταρεύσεις πρανών από τις βροχές του Σεπτεμβρίου. Νέοι που ζουν στις κοινότητες θα πρέπει να αμοιφθούν με απόδειξη δαπάνης από τα Κοινοτικά Συμβούλια με ημερομίσθια για να γίνουν αυτές οι άμεσες επουλωτικές ενέργειες.
Οι επόμενες ημέρες και εβδομάδες απαιτούν διαρκή επιφυλακή αφού είμαστε στην μέση της αντιπυρικής περιόδου.
Ζητάμε από όλους να γίνουν εθελοντές και να προσφέρουν τον χρόνο και τα μέσα που διαθέτουν για να βοηθήσουν την Πυροσβεστική και την Αστυνομία στο έργο τους. Συντονισμό των εθελοντών πρέπει να έχουν τα Κοινοτικά Συμβούλια με καταστάσεις που θα συντηρούν ανά ημέρα και βάρδια.
Ευχαριστούμε ολόθερμα όλους όσους βρίσκουμε κάθε ημέρα στα μέτωπα της φωτιάς και δίνουν διαρκή και ανιδιοτελή αγώνα!!!!
Με Εκτίμηση
Δημήτρης Βρεττάκος
Καστόρας Ιωάννης
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
«ΝΕΣΤΟΡΙΟΣ ΣΟΦΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου