Παρασκευή 10 Μαΐου 2013


Μανώλης Αγγελάκας: Κάποιοι αυτοδιοικητικοί σφυρίζουν κλέφτικα!

    Μανώλης Αγγελάκας: Κάποιοι αυτοδιοικητικοί σφυρίζουν κλέφτικα!
    ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΕΝΤΑΞΕΙΣ ΕΡΓΩΝ 
    Δεν χαρίστηκε στους αιρετούς των Δήμων και της Περιφέρειας ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανώλης Αγγελάκας, κατά τη χθεσινή παρουσία του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης…
    Ο Μανώλης Αγγελάκας μίλησε για έργα Δήμων και της Περιφέρειας που πρέπει άμεσα να απενταχτούν, επειδή είναι βαλτωμένα, ώστε να ενταχθούν άλλα που έχουν έτοιμες μελέτες και μπορούν να κατασκευαστούν γρήγορα, βελτιώνοντας τις επιδόσεις της χώρας στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.
    Επιπλέον όμως ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μίλησε γενικότερα για τη στάση των αιρετών των Δήμων και της Περιφέρειας, «φωτογραφίζοντας» περισσότερο τους δεύτερους, υποστηρίζοντας ότι αποφεύγουν να διαχειριστούν θέματα δύσκολα για να μην στενοχωρήσουν την εκλογική τους πελατεία.
    Χαρακτηριστικά διερωτήθηκε γιατί δύο χρόνια τώρα το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έχει συζητήσει για τη μελέτη του δρόμου Καλαμάτας-Ριζομύλου. Όπως είπε, εάν η συζήτηση είχε γίνει έγκαιρα θα είχε βρεθεί λύση σε διάφορα ζητήματα και δεν θα χρειαζόταν τώρα, τελευταία στιγμή, να τρέχουν όλοι για μια συναινετική λύση ώστε να γίνει το έργο.
    Αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης, ότι δεν έχει αναλυθεί στον κόσμο τι ακριβώς θα γίνει, ενώ προέβλεψε ότι θα δημιουργηθεί αναταραχή όταν θα έρθει η ώρα για τη χωροθέτηση της μονάδας επεξεργασίας των σκουπιδιών.
    Σε ό,τι αφορά τα έργα του ΕΣΠΑ, ο κ. Αγγελάκας ανέφερε ότι εντός δύο μηνών Δήμοι και Περιφέρεια θα πρέπει να αποφασίσουν ποια έργα θα απενταχθούν, ώστε στη θέση τους να ενταχθούν άλλα που μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς καθυστερήσεις. Σχολίασε ωστόσο ότι «ορισμένοι αυτοδιοικητικοί σφυρίζουν κλέφτικα και πετάνε την μπάλα στην εξέδρα, κοιτώντας προς τις εκλογές». Προειδοποίησε όμως ότι εάν δεν αλλάξουν στάση οι αυτοδιοικητικοί, τότε θα αναλάβει να διαχειριστεί αυτές τις διαδικασίες η κυβέρνηση και το κεντρικό κράτος.
    Επέμεινε ωστόσο ότι σύντομα κάποιοι αυτοδιοικητικοί «θα κληθούν να πιουν το πικρό ποτήρι, παρότι ορισμένοι ακολουθούν την τακτική στρίβειν δια του αρραβώνος και όταν ένα θέμα κάνει τζιζ δεν το συζητάνε».
    Στ.Μ.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου