Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Απορίες .....


Πολύ μας παραξένεψε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας...

 09/11/2014   
Γιατί; 
Πολύ μας παραξένεψε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας να μην εξυπηρετούνται τα πολεοδομικά ζητήματα των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου – Νέστορος από υπαλλήλους της Πολεοδομίας Καλαμάτας. Αν δεν κάνω λάθος, ο Δήμος Καλαμάτας υποχρεούται βάσει του «Καλλικράτη» (ν. 3852/2010) να παρέχει τις υπηρεσίες αυτές σε Δήμους, όπως άλλωστε ορίζεται και στο σχετικό άρθρο 95, παράγραφος 2, που αναφέρει: «Ο Δήμος της έδρας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΝΑ) στον οποίο έχει μεταταγεί το προσωπικό των υπηρεσιών της, σύμφωνα με το άρθρο 257 του ν.3852/2010, παρέχει υποχρεωτικά διοικητική υποστήριξη σε Δήμους και σε Δημοτικές Ενότητες που δε διαθέτουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες με επάρκεια υλικοτεχνικής υποδομής και προσωπικού, κατά τις ειδικότερες ρυθμίσεις των επόμενων άρθρων». 
Με άλλα λόγια, αν δεν υπάρχει κάποια άλλη ρύθμιση που να το αναιρεί και να μου διαφεύγει, ο Δήμος Καλαμάτας ετοιμάζεται να παραβεί το νόμο.
Και τίθεται το ερώτημα: Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Είναι, μήπως, τα «χρωστούμενα» από τον κ. Νίκα στο δήμαρχο Μεσσήνης, Στ. Αναστασόπουλο, που εκλέχθηκε αντιπρόεδρος στην ΠΕΔ και ο δήμαρχος Καλαμάτας υποβαθμίστηκε σε απλό μέλος; Είναι τα «χρωστούμενα» στο δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, Δ. Καφαντάρη, για τη θέση του αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ ή είναι κάτι άλλο που διαφεύγει της αντίληψής μας; 
Κατά τα φαινόμενα, θα μείνουμε με αυτή την απορία… 
Χ.Χ.
http://www.tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου