Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014


O "εξωγήινος" μίζερος Ντίνος Πλεμμένος!                              
O "εξωγήινος" μίζερος Ντίνος Πλεμμένος!
08 Νοε
2014
Εάν η μιζέρια και η εμπάθεια είχαν δείκτη θα τον είχε σπάσει ο γνωστός «ιδιοκτήτης» της πόλης Ντίνος Πλεμμένος. Το νέο του προκλητικό και στη λογική «δημιούργημα» ήταν αυτή τη φορά, ένα απίστευτο πρωτοσέλιδο που επέλεξε να κάνει πρώτο θέμα, ξεφεύγοντας από κάθε όριο δεοντολογίας και μπαίνοντας ως ειδήμων μέχρι και στα διαστημικά… χωράφια. Φαίνεται τόσο «ενοχλημένος» από τα όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα ο κορυφαίος Καθηγητής Αεροδιαστημικής Δρ Περικλής Παπαδόπουλος
(που αντιπροσωπεύει και τιμά και την περιοχή μας) και έφθασε στο σημείο να απομονώσει μια φράση σε μια συνέντευξη ενός επιστήμονα – αλλά προσέξτε – αστροφυσικού και να το κάνει θέμα (!!!) βάζοντας τίτλο: «η διαστημική πύλη όνειρο θερινής νυχτός», στο φύλλο της «Ελευθερίας», με σαφή την πρόθεση να πλήξει τα όσα δρομολογεί και έχει καταθέσει ως πρόταση ο διακεκριμένος παγκοσμίως Μεσσήνιος Καθηγητής Αεροδιαστημικής και η ομάδα του «Λ SAT».
Μήπως δεν είδε την πρώτη επιτυχημένη ελληνική αποστολή το διάστημα;
Μήπως δεν είδε ότι και η ίδια η NASA ενέταξε την προσπάθεια αυτή υπό την αιγίδα της και εντελώς δωρεάν;
Μήπως δεν είδε τις πρόσφατες επισκέψεις και τα όσα έχουν δρομολογηθεί από κορυφαίες εταιρείες για να γίνει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα η διαστημική πύλη, της οποίας την υπόσταση αγνοεί και λοιδορεί ατυχώς;
Μήπως δεν κατάλαβε ότι νέα παιδιά κατάφεραν να φτιάξουν έναν μικροδορυφόρο – τον πρώτο ελληνικό – και το εγχείρημα αυτό φέρει μεσσηνιακή υπογραφή;
Μήπως… Μήπως… Μήπως…
Στεκόμενος στην εμπάθεια του ότι δεν «εξυπηρετεί» τη δική του «πολιτική» - μην ξεχνάτε τι είχε πράξει πιο παλιά με το θέμα του περιμετρικού που δεν ήθελε να γίνει και προσφάτως της Συκικής για να πάρει καθοριστική απάντηση από τα ίδια τα μέλη – βολεμένος στο «μπαχαλακισμό» της ενημέρωσης, μετέτρεψε μια συνέντευξη ενός αστροφυσικού σε μείζον θέμα για να επικρίνει επειδή δεν ζητήθηκε η γνώμη του (;), έναν διεθνούς φήμης επιστήμονα.
Αντί να σταθεί αρωγός σε μια προσπάθεια που μπορεί αν βάλει τη Μεσσηνία στον παγκόσμιο χάρτη, την στιγμή που τώρα βρίσκεται στο κορυφαίο αξίωμα και ο Μεσσήνιος Πρωθυπουργός  διαστρεβλώνει εντέχνως την εικόνα και την χρησιμότητα του εγχειρήματος, του να γίνει ένας διαστημικός οργανισμός που θα μπορούσε να έχει έδρα την Καλαμάτα και να γίνει εδώ ένα πρότυπο ερευνητικό κέντρο υψηλής τεχνολογίας.
Προβάλλοντας το εκδοτικό του απωθημένο, κατά το σύνηθες, όποιος δεν παίρνει την γνώμη του είναι «εχθρός» ακόμη και καλό να κάνει για την περιοχή του, συνεχίζει μια τακτική που το μόνο που της αξίζει είναι περιφρόνηση και κράξιμο…
Εμείς απλά συγκεντρώσαμε κάποια στοιχεία και σας τα παραθέτουμε για να βγάλετε και εσείς τα δικά σας συμπεράσματα.

ΑΛΛΟ ΑΕΡΟΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ!
τι είναι ο κλάδος της αστροφυσικής?
Αστροφυσική είναι ο κλάδος εκείνος της αστρονομίας που ασχολείται με τη φυσική του Σύμπαντος, με τις φυσικές ιδιότητες των αστρονομικών αντικειμένων, π.χ.αστεριών και γαλαξιών, και με την αλληλεπίδρασή τους. Γενικά η αστροφυσική ερευνά και μελετά το σύνολο των διαφόρων διαδικασιών που εξελίσσονται έξω από την ατμόσφαιρα της Γης, δηλαδή στα ουράνια σώματα και στο διάστημα.
Βασικό στοιχείο έρευνας στην αστροφυσική είναι η σπουδή της φυσικής κατάστασης και χημικής σύστασης των ουρανίων σωμάτων. Αυτή συνίσταται κυρίως στηφασματοσκοπική εξέταση των αστέρων, τη φωτομετρική και οφθαλμοσκοπική μελέτη της επιφάνειάς τους ή τη μορφολογική εξέταση των συγκροτημάτων ουρανίων σωμάτων. Η μελέτη της κοσμολογίας αποτελεί θεωρητική αστροφυσική στη μέγιστη δυνατή κλίμακα.
Πηγή: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE
http://en.wikipedia.org/wiki/Astrophysics
τι είναι ο κλάδος της Αεροδιαστημικής?
Αεροδιαστημικής Μηχανικής είναι ο κύριος κλάδος των σχετικών με την έρευνα, το σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την κατασκευή, τη δοκιμή, την επιστήμη και την τεχνολογία των αεροσκαφών και διαστημικών οχημάτων μηχανικού.
Η Αεροδιαστημική Μηχανική ασχολείται με το σχεδιασμό, την κατασκευή, και τη μελέτη της επιστήμης πίσω από τις δυνάμεις και τις φυσικές ιδιότητες των αεροσκαφών, πύραυλοι, που φέρουν τα σκάφη, και διαστημόπλοια.
 Χωρίζεται σε δύο μεγάλες και επικαλυπτόμενες κλάδους:. Αεροναυπηγική και αστροναυτική εφαρμοσμένη μηχανική.
Η Αεροναυτική ασχολείται με αεροσκάφη που λειτουργούν στην ατμόσφαιρα της Γης  και η Αστροναυτική ασχολείται με το διαστημόπλοιο που λειτουργούν έξω από την ατμόσφαιρα της Γης. Ιδρύθηκε από ονειροπόλοι και πρωτοπόροι όπως Κονσταντίν Τσιολκόφσκι,  το πεδίο έφτασε στην ωριμότητά του με την έναρξη του πρώτου τεχνητού δορυφόρου, ο πρώτος άνθρωπος στο διάστημα και το πρώτο βήμα στη Σελήνη.
Πηγή:
http://en.wikipedia.org/wiki/Aerospace_engineering

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ VIRGINGALACTIC:
Ο πρόεδρος της Εθνικής επιτροπής για την ασφάλεια στις μεταφορές (NTSB) ChristopherHart's ανέφερε προκαταρκτικά ότι φαίνεται ότι το σκάφος της VirginGalacticκατεστράφη κατόπιν από λάθος του συγκυβερνήτη του  σκάφους που 9 δευτερόλεπτα μετά από την αποκόληση του από το μητρικό του αεροσκάφος και ενώ πλησίαζε ταχύτητα Μαχ 1 (την ταχύτητα του ήχου) όταν λανθασμένα και πρώιμα απεσφάλισε το σύστημα φρεναρίσματος με την ανύψωση των φτερών του σε κάθετη διέυθυνση με αποτέλεσμα το όχημα που βρισκότανε σε επιτάχυνση να κοπεί στα δύο.  Αυτό επιβεβαιώθηκε και από το ότι στο έδαφος βρεθήκαν ανέπαφαι οι κινητήρες του και το δοχεία των καυσίμων του, καθώς και  από  το videoμέσα στο πιλοτήριο που έστελνε Livefeedστην βάση στην διαστημική πύλη του NewMexico.
Πηγή:
http://www.theguardian.com/science/2014/nov/02/virgin-galactic-spaceshiptwo-crash-investigators-fuel-warnings
Ο ιδρυτής της εταιρείας Virgin Galactic Ρίτσαρντ Μπάνσον δήλωσε ότι θα επιμείνει στο σχέδιό του για τουριστικές διαστημικές πτήσεις, παρά τη συντριβή,

«Γνωρίζαμε ανέκαθεν πως ο δρόμος για το διάστημα είναι εξαιρετικά δύσκολος και πως κάθε νέο σύστημα μεταφοράς έχει να αντιμετωπίσει κακές ημέρες νωρίς στην ιστορία του», ανέφερε στον ιστότοπό του ο βρετανός επιχειρηματίας.
Μέχρι τούδε μόνο 20 από τους 800 και πλέον άτομα που ήδη εχουν κλείσει θέση για τις πρώτες πτήσεις της Virgin Galactic, κόστους περίπου $ 200,000 ανά άτομο, έχουν ακυρώσει την συμμετοχή τους.
Η Virgin Galactic έχει ηδη στα σκαριά και δεύτερο όχημα το οποίο είναι κατά 60% έτοιμο και στους πρώτους μήνες της επόμενης χρονιάς θα είναι  έτοιμο για πτήσεις.
Οι προσπάθειες για την ευρύτερη συμμετοχή στην εμπορικοποίηση του διαστήματος θα συνεχιστούν.
Πηγή:
http://www.theguardian.com/science/video/2014/nov/03/virgin-galactic-richard-branson-self-proclaimed-experts-wrong-about-explosion-video

ΚΑΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ ΠΥΛΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2018
 
  •          Οι υπουργοι της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλειίου σχεδιάζουν να ιδρύσουν διατημική πύλη μέχρι το 2018
  •          Πηγή : BBC
Πηγή:
  •          Υποψήφιες πόλεις για Διαστημική  πύλη  στην  Αγγλία φαίνονται στον εξής χάρτη
saqww.jpg
Πηγή:


http://article.wn.com/view/2014/07/14/UK_promises_commercial_spaceport_by_2018_with_6_of_8_potenti/#
Η ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΩΝ ΠΥΛΩΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ:
Άλλες διαστημικές πύλες εν εξελίξει παγκoσμίως:
Διαστημική πύλη Colorado
Διαστημική πύλη Florida
Διαστημική πύλη  Oklahoma
Διαστημική πύλη Hawai
Διαστημική πύλη New Mexico
Διαστημική πύλη California
Διαστημική πύλη  Sweden
Διαστημική πύλη Curacao, Bahamas
Διαστημική πύλη Barcelona
Διαστημική πύλη Canary islands
Διαστημική πύλη Malaysia
Διαστημική πύλη Mid Atlantic
Διαστημική πύλη Cecil
Διαστημική πύλη Clinton-Sherman
Διαστημική πύλη Houston
Κλπ
http://www.citizensinspace.org/category/commercial-space/spaceports/

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ:
H Ινδία έφθασε στον Αρη με διαστημική αποστολή χαμηλού κόστους:


http://www.tanea.gr/news/world/article/5162492/h-india-efthase-ston-arh/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου