Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Να αναπτύξουν τις υπηρεσίες τους. Η λειτουργία Πολεοδομικών Υπηρεσιών θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους σ’ αυτές τις περιοχές στην καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων, λόγω εγγύτητας και θα δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν στις έδρες των Δήμων τεχνικά γραφεία, δικηγορικά γραφεία και, γενικότερα, να ενισχυθεί η τοπική οικονομία.Και να απαντουν που και που στις αιτησεις πολιτων ......

Τέλος από τον Δήμο Καλαμάτας η διοικητικής υποστήριξη στους Δήμους Πύλου – Νέστορος και Μεσσήνης για πολεοδομικά θέματα 07/11/2014
poleodomia1Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας η παύση διοικητικής υποστήριξης σε πολεοδομικά και τεχνικά θέματα, από 1/1/2015, προς τους Δήμους Μεσσήνης και Πύλου – Νέστορος, από τις υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας.
Τούτο αποφασίσθηκε όπως υποστηρίζει η πλειοψηφία επειδή η διαδικασία αυτή επιφέρει μεγάλη οικονομική επιβάρυνση στο Δήμο Καλαμάτας (καύσιμα, αποζημίωση εκτός έδρας) και απασχόληση των υπαλλήλων σε καθήκοντα εκτός Δήμου.
Ο κ. Νίκας σημείωσε πως πρέπει να αρχίσει να εφαρμόζεται επιτέλους ο Ν. 3852/2010 και οι Δήμοι που έχουν τη δυνατότητα, όπως ο Δήμος Πύλου – Νέστορος και ο Δήμος Μεσσήνης, να αναπτύξουν τις υπηρεσίες τους. Η λειτουργία Πολεοδομικών Υπηρεσιών θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους σ’ αυτές τις περιοχές στην καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων, λόγω εγγύτητας και θα δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν στις έδρες των Δήμων Πύλου – Νέστορος και Μεσσήνης τεχνικά γραφεία, δικηγορικά γραφεία και, γενικότερα, να ενισχυθεί η τοπική οικονομία.
Ο Δήμαρχος επίσης ανέφερε πως η υποστήριξη προς τους Δήμους Δυτικής Μάνης και Οιχαλίας, που δεν έχουν ανάλογες δυνατότητες, θα συνεχισθεί.
Βέβαια θα αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αντίδραση των δημάρχων Πύλου – Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη και Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλου για την ενέργεια αυτή του δήμαρχου Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου