Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Νέα γέφυρα Παμίσου και παράκαμψη Μεσσήνης

Νέα γέφυρα Παμίσου και παράκαμψη Μεσσήνης Γράφτηκε από τον 
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Νέα γέφυρα στον Πάμισο και παράκαμψη της Μεσσήνης προγραμματίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον υπάρχοντα εθνικό δρόμο Ασπρόχωμα - Μεσσήνη - Ριζόμυλος. Η Οικονομική Επιτροπή στην προχθεσινή της συνεδρίαση ενέκρινε την προκήρυξη ανάθεσης μελέτης για το δρόμο Ασπρόχωμα - Μεσσήνη - Ριζόμυλος, με σκοπό να μελετηθούν τα συγκεκριμένα έργα.
Η απόφαση αυτή εντυπωσιάζει, αν μη τι άλλο, για το χρόνο που ελήφθη, καθώς αυτή την περίοδο όλη σχεδόν η Μεσσηνία προωθεί την υλοποίηση του νέου δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος στο ΕΣΠΑ. Μόνο κάποιος που θέλει να... σπάσει τα νεύρα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ενδιαφέρεται προσωπικά για τον νέο δρόμο, θα μπορούσε να πετάξει λεφτά για άλλες μελέτες που δεν εξυπηρετούν καμία κυκλοφοριακή ανάγκη. 
Ανάμεσα σ' όλα αυτά μόνο το θέμα της γέφυρας στον Πάμισο διατηρεί μια σοβαρότητα. Η υφιστάμενη παλιά, στενή και επικίνδυνη γέφυρα εδώ και χρόνια αδυνατεί να καλύψει τις κυκλοφοριακές ανάγκες - οι οποίες πάντως με την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Καλαμάτα - Ριζόμυλος θα μειωθούν αισθητά.
Στέλεχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας μας είπε ότι με τη μελέτη αυτή θα εξεταστεί καταρχάς η σημερινή παλιά γέφυρα στον Πάμισο. Αν είναι ασφαλής, θα παραμείνει και θα εξυπηρετεί τη μία κατεύθυνση κυκλοφορίας. Η νέα γέφυρα που θα φτιαχτεί δίπλα της θα αποτελεί έτσι επέκτασή της και θα εξυπηρετεί την άλλη κατεύθυνση κυκλοφορίας. Σε διαφορετική περίπτωση, αν η υφιστάμενη γέφυρα δεν είναι ασφαλής, θα μελετηθεί η κατασκευή νέας σύγχρονης γέφυρας που θα καλύπτει όλη την κυκλοφορία στον εθνικό δρόμο Ασπρόχωμα - Μεσσήνη, και στα δύο ρεύματα.
Οσον αφορά την... παράκαμψη της Μεσσήνης, το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι θα μελετηθεί όπως ακριβώς την υπαγορεύει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης. Ακόμη η μελέτη θα "ακτινογραφήσει" την κατάσταση στην ευθεία Ασπρόχωμα - Μεσσήνη και θα προτείνει "όλα όσα χρειάζονται για να γίνει ένας ασφαλής και λειτουργικός δρόμος, με στηθαία, διαγραμμίσεις, πινακίδες και φωτισμό· τα πάντα για να έχει τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου εθνικού δρόμου".

Γ.Σ. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/perifereia/item/30044-gefyra-pamisou-parakampsi-messinis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου