Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Με κλεί­σι­μο του ερ­γο­τα­ξί­ου στον Πε­ρι­με­τρι­κό της Κα­λα­μά­τας α­πει­λεί ο Μο­ρέ­ας αν δεν του κα­τα­βλη­θούν ά­με­σα τα ο­φει­λό­με­να.

Σχεδόν τέλος οι εργασίες του Περιμετρικού της Καλαμάτας και του δρόμου Λεύκτρο-Σπάρτη! 04/02/2014
SAMSUNG DIGITAL CAMERAΦεύ­γουν σε λί­γες μέ­ρες και οι ε­λά­χι­στοι ερ­γά­τες που ε­χει α­φή­σει η Κοι­νο­πρα­ξί­α, στα έρ­γα των δρό­μων του Πε­ρι­με­τρι­κού της Κα­λα­μά­τας και του Λευ­κτρου-Σπάρ­της!
Η Ευ­ρω­πα­ϊ­κή Τρα­πε­ζα Ε­πεν­δύ­σε­ων, έ­χει “φρε­νά­ρει” τη ρο­ή χρή­μα­τος, για­τι δεν υ­πάρ­χει η ο­ποι­α­δή­πο­τε Δη­μό­σια εγ­γύ­η­ση.
Συγ­κε­κρι­μέ­να η Ε. Τ. Ε, ε­κτι­μά πως το έρ­γο δεν ε­χει προ­ο­πτι­κή .­..α­πό­σβε­σης και α­πο το 2017 θα ει­ναι συ­νε­χώς ζη­μι­ο­γό­νο. Γι­’­αυ­τό στα­μά­τη­σε την χρη­μα­το­δό­τη­ση στις Ελ­λη­νι­κές Τρά­πε­ζες που συ­νερ­γά­ζον­ται με την Κοι­νο­πρα­ξί­α.
Οι ο­ποί­ες προ­σπά­θει­ες της ε­ται­ρεί­ας προς το υ­πουρ­γεί­ο δεν α­πέ­δω­σαν και το χει­ρό­τε­ρο ει­ναι πως δεν υ­πάρ­χει πε­δί­ο συ­νεν­νό­η­σης το­σο με τον υ­πουρ­γό Μ. Χρυ­σο­χο­ΐ­δη ό­σο και με τον Γ.Γ κ. Σι­μό­που­λο.
Η μο­να­δι­κή ελ­πί­δα για την ο­λο­κλή­ρω­ση του έρ­γου ει­ναι να ε­νη­με­ρω­θεί σω­στά ο Πρω­θυ­πουρ­γος Αν­τώ­νης Σα­μα­ράς και να πα­ρέμ­βει α­πο­φα­σι­στι­κά, βρί­σκον­τας λύ­ση!
Μπο­ρεί α­πο την πλευ­ρά του το υ­πουρ­γεί­ο που ρω­τή­θη­κε αρ­μο­δί­ως να ει­ναι .­..αι­σι­ό­δο­ξο, ω­στό­σο η Τρα­πε­ζα ει­ναι α­πό­λυ­τη.
Για την ο­ποι­α­δή­πο­τε πα­ρέμ­βα­ση θα χρεια­στεί η ε­πι­κύ­ρω­ση α­πο την Βου­λή, ο­πως έ­γι­νε και με τους άλ­λους δρό­μους πρό­σφα­τα. Κα­τι τέ­τοι­ο ο­μως δυ­σκο­λεύ­ει την θε­τι­κή ε­ξέ­λι­ξη, για την ο­λο­κλή­ρω­ση του έρ­γου!
Α­ξί­ζει να ση­μει­ω­θεί πως ει­δι­κά το Λεύ­κτρο-Σπάρ­τη ει­ναι κα­τα.­..90% έ­τοι­μο ε­νω η­ταν σε κα­λή ε­ξέ­λι­ξη και ο Πε­ρι­με­τρι­κός της Κα­λα­μά­τας, ει­δι­κα με­τα την κα­θυ­στέ­ρη­ση που ει­χε ση­μει­ω­θεί, λο­γω των α­παλ­λο­τρι­ώ­σε­ων!
Το πε­ρί­ερ­γο ει­ναι πως το­σο ο Δή­μαρ­χος Κα­λα­μα­τας Π. Νί­κας ό­σο και ο Πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Π. Τα­τού­λης, ε­νω γνω­ρί­ζουν τα προ­βλή­μα­τα δεν α­να­φέ­ρουν τί­πο­τα.
Αν­τί­θε­τα μά­λι­στα και κυ­ρί­ως ο κ. Νί­κας ζή­τη­σε α­πο την Κοι­νο­πρα­ξί­α του έρ­γου, να “α­νοί­ξει” το ερ­γο­τά­ξιο την η­μέ­ρα των Φώ­των, για να πα­ει τον Πρω­θυ­πουρ­γό ως ε­πι­σκέ­πτη και .­..ε­πι­θε­ω­ρη­τή, να δει το έρ­γο!
Δεν του εί­παν την α­λή­θεια του κ. Σα­μα­ρά, ε­νω το πε­ρί­ερ­γο ό­λων ει­ναι πως δεν τον ε­νη­μέ­ρω­σε ε­πι της ου­σί­ας ού­τε ο Δι­ευ­θυν­τής Γ. Καρ­νέ­σης στη συ­νάν­τη­ση που εί­χαν ε­κεί­νη την η­μέ­ρα (της .­..ξε­νά­γη­σης)!
  Ε­πί­σης ο Γ. Γ κ. Σι­μό­που­λος, ο ο­ποί­ος ει­ναι και ε­κτος της θέ­σης του και φί­λος του Πρω­θυ­πουρ­γού, θα έ­πρε­πε να του ε­χει πει την α­λή­θεια. Ι­δι­αί­τε­ρα με­τα τις τό­σες ε­πα­φές και δι­α­μαρ­τυ­ρί­ες που εί­χαν οι εκ­πρό­σω­ποι της Ε­ται­ρεί­ας με τις υ­πη­ρε­σί­ες και τον ίδιο στο Υπουργείο!
Zorroastrις
Σε τέλμα οι εργασίες στο Περιμετρικό – Μόνο με παρέμβαση Σαμαρά η συνέχιση των εργασιών 04/02/2014
2029Με κλεί­σι­μο του ερ­γο­τα­ξί­ου στον Πε­ρι­με­τρι­κό της Κα­λα­μά­τας α­πει­λεί ο Μο­ρέ­ας αν δεν του κα­τα­βλη­θούν ά­με­σα τα ο­φει­λό­με­να. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες οι ε­πα­φές που έ­γι­ναν με τον υ­πουρ­γό υ­πο­δο­μών Μι­χά­λη Χρυ­σο­χο­ϊ­δη έ­πε­σαν στο κε­νό. Την ί­δια ώ­ρα η Ευ­ρω­πα­ϊ­κή κεν­τρι­κή τρά­πε­ζα πε­ρι­μέ­νει τις α­πα­ραί­τη­τες εγ­γυ­ή­σεις προ­κει­μέ­νου να συ­νε­χι­στεί η χρη­μα­το­δό­τη­σης.
Ό­πως φαί­νε­ται το πρό­βλη­μα θα λυ­θεί μό­νο με ά­με­ση πα­ρέμ­βα­ση του Πρω­θυ­πουρ­γού Αν­τώ­νη Σα­μα­ρά . Δι­α­φο­ρε­τι­κά ό­πως ε­πι­ση­μαί­νουν οι ει­δι­κοί,  το κλεί­σι­μο του ερ­γο­τα­ξί­ου θα έ­χει σο­βα­ρές ε­πι­πτώ­σεις για την Κα­λα­μά­τα σε πε­ρί­πτω­ση έν­το­νων βρο­χο­πτώ­σε­ων,  κα­θώς υ­πάρ­χουν αρ­κε­τά ο­ρύγ­μα­τα και η α­πει­λή για πλημ­μύ­ρες εί­ναι ο­ρα­τή. Τό­σο η Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου ό­σο και ο Δή­μος Κα­λα­μά­τας θα πρέ­πει ά­με­σα να κι­νη­το­ποι­η­θούν και να α­σκή­σουν πι­έ­σεις προ­κει­μέ­νου να ξε­κι­νή­σουν οι ερ­γα­σί­ες και το έρ­γο να ο­λο­κλη­ρω­θεί μέ­χρι το τέ­λος του 2014, ό­πως ε­ξήγ­γει­λε άλ­λω­στε και ο πρω­θυ­πουρ­γός στην πρό­σφα­τη ε­πί­σκε­ψη του στη γέ­φυ­ρα του Νέ­δον­τα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου