Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ο Δήμος πρέπει να μαζέψει τα σκουπίδια. Πού θα τα πάει; Τι θα τα κάνει; Θα τα φάει;».

Βολές Νίκα κατά Τατούλη για τα πρόστιμα στους Δήμους και η διακριτότητα των ρόλων

Τελευταία Ενημέρωση: 22/08/2014   
Υπέρ της καθιέρωσης διακριτών ρόλων τάχθηκε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «μετά την εικοσαετή ύπαρξή μου στα κοινά, αν με ρωτήσετε για το πώς μπορεί να αδειοδοτηθεί ένας φούρνος, δεν ξέρω να σας απαντήσω, διότι μπερδεύονται ο Δήμος, η Περιφέρεια, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Όπως είναι τα πράγματα μπερδεμένα, ούτε ο δήμαρχος, ούτε ο περιφερειάρχης, αλλά ούτε κι ο υπουργός γνωρίζουν τις αρμοδιότητές τους, που μεταβάλλονται ημέρα με την ημέρα και είναι κρίσιμο ζήτημα να αποκτήσουμε κράτος με διακριτούς ρόλους».
Στη συνέχεια επιτέθηκε κατά του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, αναρωτώμενος αν μπορεί «ο ισόβαθμος αιρετός όπως ο περιφερειάρχης, που δεν είναι ούτε προϊστάμενος ούτε αφεντικό, να επιβάλλει ποινές στους Δήμους. Ποινές μπορεί να επιβάλλει το κράτος και η δικαιοσύνη. Τι είμαστε; Υπάλληλοι; Τι σημαίνει ποινές 1,5 εκατ. ευρώ στους Δήμους για τις χωματερές, θέμα για το οποίο ευθύνονται η Περιφέρεια και το κράτος; Ο Δήμος πρέπει να μαζέψει τα σκουπίδια. Πού θα τα πάει; Τι θα τα κάνει; Θα τα φάει;».
Καταλήγοντας, ωστόσο, είπε πως ο Δήμος έχει υποχρέωση να συνεργάζεται με όλους, ακόμη και με την Περιφέρεια, κι αν διαφωνεί, είναι σε επίπεδο πολιτικής και πρακτικών.    
Χ.Χ.
 http://www.tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου