Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ‏

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑΚ

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Οι ειδικευόμενοι γιατροί βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας για την καταβολή των δεδουλευμένων τους αφού τους χρωστάνε πάνω από 5 μήνες. Στον αγώνα προχωρά και όλο το προσωπικό, με τρίωρες στάσεις εργασίας μετά απόφαση του Σωματείου τους από την Τρίτη 28 Απρίλη.

Ο αγώνας των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας είναι δίκαιος και αναγκαίος.

Η κατάσταση στα Νοσοκομεία χειροτερεύει καθημερινά. Η υποχρηματοδότηση και η απληρωσιά συνεχίζονται, τα νοσοκομεία στενάζουν από τις ελλείψεις σε προσωπικό, σε φάρμακα και υλικά, γιατροί και υπόλοιποι εργαζόμενοι στα όρια της εξουθένωσης, κλινικές κλείνουν η μία μετά την άλλη.
Συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι τεράστιες. Οι περισσότερες κλινικές λειτουργούν με το 50 % του απαιτούμενου προσωπικού.
Με την αλλαγή της κυβέρνησης όχι μόνο δεν αλλάζει η κατάσταση, αλλά όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση, η σημερινή κινείται στην ίδια γραμμή πλεύσης. Μάλιστα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βούτηξαν τα λεφτά από τα αποθεματικά των ταμείων των Νοσοκομείων αλλά και άλλων οργανισμών του Δημοσίου. 
Με αυτήν την ΠΝΠ βάζουν πιο βαθιά το χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα δημόσιων οργανισμών, για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των δανειστών και άλλες λειτουργικές ανάγκες του κράτους, χωρίς να θίξουν στο ελάχιστο τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
Οι αισχρές δικαιολογίες περί «πατριωτικού καθήκοντος» που αναπαράγει η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει αυτό τον «εσωτερικό δανεισμό», να μην υιοθετηθούν από τους εργαζόμενους. Τα περί πατριωτισμού και εθνικού συμφέροντος τα έχουμε ξανακούσει και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Παλιά οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έλεγαν τις ΠΝΠ πραξικοπήματα, ενώ σήμερα τις βαφτίζουν δημοσιονομική ευαισθησία !!!


Ο αγώνας για την υγεία του λαού είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων, των λαϊκών οικογενειών.


Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τον λαό της Καλαμάτας να διεκδικήσουν :
* Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα στους υγειονομικούς. Να ενισχυθούν με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό τα δημοσία Νοσοκομεία. Να ανοίξουν οι κλινικές και τα τμήματα που έκλεισαν.
* Πλήρη χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών για τις παροχές Υγείας. Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ανασφάλιστους, ανέργους και τις οικογένειές τους. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας.
* Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
* Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και των Νοσοκομείων.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Παρασκευή 1η Μάη 2015
Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας, Ώρα 10:00 το πρωί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου